Selaat arkistoa kohteelle e-vitamiini.

Vähän murheitakin

12.2.2015 Yleinen

Talvi on vaikeaa aikaa. On liukasta, on jäätä ja on Fian herkästi aukeavat anturat. Joulunaika hoideltiin tassuja, rasvattiin, putsattiin ja pidettiin tossuja kolmen viikon ajan melkein koska lumi raapi auki anturat kynsien vierestä. No, olihan se vähän päälle kuukauden hyvä ja nyt toissapäivän koirapuistossa aukesi taas pari anturaa. Ei muuta kun samaa rumbaa alusta taas. Nostetaan sinkkimäärää, rasvataan, putsataan ja pidetään puhtaana. Onneks neitiä itseään ei vaivaa ollenkaan, minua enemmänkin. Lisänä tällä kertaa että varpaiden välissäkin ihan hiertymähaavoja, sitä en tiedä miten ne on tullut aikaiseksi mutta hoidetaan ja seuraillaan. Toisinaan kyllä epäilyttää että onkohan tuolla koiralla ollenkaan tuntoaistia, luulisi että viillot anturoissa olisi kivuliaat kun oikein vertakin on vuotanut.

Hoitaminen on onneksi helppoa. Fia rakastaa sitä kun sille tehdään jotain, oli se sitten kynsien leikkuta, pesua, korvien putsausta tai haavojen putsausta. Läheisyydenkipeä lemmikki joka meinaa nukahtaa kun me sitä paapotaan. Tepi taasen ei tykkää yhtään, ei kylläkään pistä hanttiin mutta ilmeet on yleensä aikas selkeät.

 

Tilasin eilen hippodomesta BE-liuosta. Tuli perille tänään. Wau. Meillä siis on ollut e-vitaaminista vajausta, nyt sekin asia korjaantuu. Fialle on myös tulossa uusi takki, oikein pomppa ja punaisena vielä, ja uusi hihna (samanlainen kuin Tepillä, mutta ruskeana). Ei, en hemmottele koiriani, en mitenkään. Olin kyllä suunnitellut että Fia pärjäisi lopputalven ilman takkia mutta eilen iltalenkillä se selvästi paleli niin pidetään sitten takkia tuulisella ja kostealla säällä. Jospa se siitä karaistuu kun ikää tulee lisää, kestää se jo paremmin kylmää kun alkutalvesta.

 

Lupauduttiin myös menemään match showhun kesällä, siskoni on siellä taustajoukoissa ja minä lupauduin mukaan talkoisiin. Saapas nähdä miten ankarasti saan hävetä silmiä päästäni :D Tepin kanssa tollainen ei tulisi kuuloonkaan, se ei olisi sille reilua kun itsetunto on niin heikko.

Tepi taas närästeli viime yönä, nyt taisi syyllisenä olla joko lakut tai luullinen lammas. Kalkkuna on jo kieltolistalla tästä syystä. Pitää katsoa reaktiota seuraavan kerran kun syöttää lammasta. Ainahan näissä on jotain vatvomista. Vaikka mä yritän olla harrastamatta koiran ruokintaa, niin ei se aina onnistu. Into oppia lisää ja enemmän ja aina vaan parantaa on liian kova.