Selaat arkistoa kohteelle doping.

Ei muutoksia tilanteessa

13.5.2017 Yleinen

Elisa jatkaa johdossa hurjalla kiekkotietämyksellä. Severi, tuo nuorin osallistuja kertoi, että hän aikoo vielä nousta ja kerätä potin. Jannekin on panostanut finaalipeleihin, hänen toiveenaan on voittaa kisa finaalin rl-kisassa. No hyvä se on, että haaveita on. Pasi, Petteri ja Saska, nuo miehet, jotka olettavat tietävänsä kiekosta jotain ovat ennakko-odotusten mukaan keskivaiheilla, ja oletettavasti siellä pysyvätkin.

Tilasto-osaston laatiman ennusteen mukaan ainoastaan Panarinin mahdollinen dopingkäry ja suoritusten mitätöinti pudottaisivat Elisan pois 3 parhaan joukosta.

Kalestakin saatiin lopulta äänihavainto Eiffel-tornin juurelta. Teemu oli etsimässä Mattia tornista ja havahtui turkulaistamperelaiseen puheenparteen. Kalehan siellä oli. Kale pyysi pojat mukaansa ja vei heidät ravintolaan syömään.

Kale, Teemu ja Matti istuivat pöytään. Kale päätti, että Teemu kielimiehenä hoitaa tilauksen. Teemuhan teki työtä käskettyä ja viittoili tarjoilijan lähemmäs. Teemu tilasi pelkän pihvin  ranskalaisilla, tarjoilija otti tilauksen vastaan. Tarjoilija kysyi Teemulta, että mites noi vihannekset. Teemuhan ei häkeltynyt vaan vastasi, että ne ottaa saman.

Elisa 45
OP 41
Jouni 39
Saska 38
Pasi 37
Petteri 36
Lehtoset 35
Janne 33
Severi 33

Doping – kilpaurheilun turmio?

25.7.2016 Urheilu

Puolentoista viikon päästä alkaa kesäolympialaiset brasilian Rio de Janeirossa. Suurta urheilutapahtumaa varjostaa jälleen lukuisat dopingkäryt.

Eilen kansainvälinen olympiakomitea päätti antaa lajilitoille päätäntävallan venäläisten päästämisestä olympialaisiin, Illalla tuli luettua Egyptin keihäänheittäjätähden Ihab Abdelrahmanin dopingkärystä. Hän alkoi heti syyttämään maansa olympiakomiteaa salaliitosta.

Urheiluhistoria tuntee monia dopingtapauksia eli urheilusuorituksessa kiellettyjen aineiden käyttöä hyödyn saamiseksi. Suomen tunnetuimmat tapaukset ovat Martti Vainio vuoden 1984 olympialaisissa sekä Lahden dopingskandaali 2001. Tämä pistää pohtimaan mikä saa urheilijat huijaamaan?

Yhtä totuutta ei ole mutta teorioita sitäkin enemmän. Sortuuko urheilijat huijaamaan suorituspaineiden vuoksi, eivätkö he saavuta puhtain arvoin huipputuloksia vai ajaako tähän maine ja rahan suuri arvo? Itse olen puhtaan urheilun kannalla ja vaatisin nollatoleranssia tapauksiin eli ikuinen kilpailukielto heti ensimmäisestä dopingkärystä. Lajiliitot noudattavat KOK:n tarkkoja ohjeita kielletyistä aineista, mutta miksi sitten niitä käryjä sitten tulee? Voisiko taustalla olla maailmanlaajuiset pimeät markkinat, jossa salakuljetetaan urheilijoille pistoksia.

Entä urheilulääkärit, miten he voivat sortua virka-asemansa väärinkäyttöön antamalla urheilijoille kielletyyjä aineita?. Voitaisiinko koulutusvaiheessa ottaa nämä asiat huomioon ja valita vain rehtiä lääkäreitä urheilun pariin.

Ikävä kyllä vanhoja ennätyksiä, kuten naisten 100 metrin maailmanennätystulosta ei voi tilastoista pyyhkiä, koska 80-luvulla testausmenetelmät poikkesivat paljon nykytekniikasta. Puhdas urheilu kunniaan.