Selaat arkistoa kohteelle desigual.

Wappumatka

4.5.2015 Yleinen

Wappu hurahti aivan siivillä. Viime keskiviikkona töiden jälkeen pakattiin ukkelin kanssa itsemme autoon ja lähdimme ajelemaan kohti Kuopiota. Matkalla yövyttiin yksi yö ukkelin veljen perheen luona. Oli oikein mukavaa vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa ja sain uudenlaista näkökulmaa opiskelujen jatkamiseen avoimessa yliopistossa perusopintojen jälkeen.

Vappuaattoaamuna lähdimme jo hyvissä ajoin jatkamaan matkaa, koska majapaikan isäntäväkikin suuntasi aamusta kouluun ja töihin. Loppumatka Kuopioon, tai oikeastaan Siilinjärvelle, sujui melko jouhevasti yhden pysähdyksen taktiikalla, vaikka aikaa menikin kuutisen tuntia. Perillä olimme siis kohtalaisen ajoissa. Iltaa istuttiin porukalla rauhallisissa merkeissä syöden hyvää ruokaa, saunoen ja uiden. Minä tosin en uinut, koska en juurikaan pidä kylmästä vedestä. Majapaikan pihassa oli uima-allas ja kyllähän se melko luksusta oli. Mikäli minulla työt jatkuisi pysyvästi täyspäiväisinä, niin vakavasti harkittaisiin uima-allasta meidänkin pihaan. Nyt kuviot on toisenlaiset ja jäädään vain haaveilemaan, että ehkä sitten joskus meillekin…

Vappupäivänä pyörähdettiin tietenkin vapputorilla ja käytiin ajelemassa ja katselemassa Kuopiota. Muuten vappupäivä meni samoissa merkeissä kuin vappuaattokin. Majapaikan emännän kanssa käytiin myös mukavalla kävelylenkillä metsässä. On se vaan jännä huomata kuinka etelämmässä kevät on jo pitkällä ja meillä kotona on vielä aivan täysi talvi. Lauantaipäivän ohjelma ei juurikaan eronnut edellisistä. Tietysti kaupoilla täytyi käydä… Ukkelille löydettiin Espritin paita hänen tyttärensä ylioppilasjuhliin. Ajattelin kyllä että ukkeli varmaan kieltäytyy pistämästä paitaa päälleen, koska se on punainen, mutta hyvin näytti kelpaavan. Minä löysin itselleni aivan ihanan Desigualin kassin. Tiedän tiedän. Ilman sitäkin olisin varmasti pärjännyt vallan mainiosti, mutta edellinen kassi rupesi sanomaan sopimustaan irti ja sitä edellinen kassi, joka ei ollut kovinkaan laadukas, kesti käyttössä ehjänä vajaan viikon. Ikeasta käytiin ostamassa eväsrasioita yms keittiötilpehööriä. Ikeassa olisi voinut kuluttaa aikaa enemmänkin. Siellä oli niin paljon kaikkea kivaa uutta sisustustavaraa. En muistanutkaan kuinka mukavaa on, kun on kunnon kauppoja, joissa on kunnon valikoima mistä valita. Kauppakierroksen jälkeen kävime syömässä Pancho Villassa, ruoka oli hyvää, kuten meksikolaisissa ravintoloissa aina, ja sitä oli riittävästi. Minulla jäi osa jopa syömättä, koska en yksinkertaisesti jaksanut kaikkea, mikä on kyllä melko harvinaista. Majapaikan emännänkin ruuat olivat todella maukkaita ja söimme kyllä todella usein ja paljon. Iso kiitos muutenkin isäntäväelle mukavasta vapusta!

P5042873

 

Sunnuntaina sitten lähdettiinkin aamusta ajelemaan takaisin kotiin päin. Ajokeli ei todellakaan ollut mikään mukava: vettä, räntää ja lunta satoi lähes koko matkan. Pääsimme kuitenkin ehjänä perille illalla puoli kahdeksan aikoihin. Takapuoli oli kyllä melko puuduksissa yhdentoista tunnin istumisesta, vaikka kylläkin pidimme yhden tankkauspaussin ja toisen kerran pysähdyimme ostamaan täytettä jääkaappiin, koska ukkelin lapsetkin tulivat meille illalla. Koirat ja kissat olivat silmin nähden onnellisia meidän kotiin paluusta. Varsinkaan nuorempi pystykorva ei meinannut nahoissaan pysyä, kun minut näki. Onhan se ihanaa tulla kotiin, kun huomaa olleensa kaivattu.

Tänään oli paluu normaaliin ihanan kamalaan arkeen. Ukkeli lähti töihin, minulla vapaapäivä, lapset täytyy herättää kouluun, koska pitkän viikonlopun jäljiltä kaikilla taitaa olla rytmi vähän sekaisin, pyykkikone laulaa, taimet täytyy siirtää isompiin ruukkuihin jne. Huomenna päivä jatkuu samaa rataa siivoushommilla, illalla sitten hyppään lentokoneeseen, suuntaan isolle kirkolle koulutukseen ja ukkeli saa sunnuntaihin asti pyörittää taloutta lasten kanssa ilman minua.