Selaat arkistoa kohteelle Cosmos.

Cosmos, valaisevin ohjelma pitkään aikaan!

26.11.2014 Yleinen

Terrrrvetuloa nörtin matkassa maailmankaikkeuteen!

Foxilta tulee sunnuntaisin sarja nimeltä Cosmos : kaikki elämästä. Astrofyysikko Neil deGrasse Tyson hostaa ohjelman, jossa matkustetaan maailmankaikkeuden ääristä solutasolle ja ihmetellään.. noh, kaikkea mihin tiede ulottuu. ”Kaikki elämästä” on hieman harhaan johtava nimi ohjelmalle, jonka alkuperäinen nimi on Cosmos : The spacetime odyssey, mutta ei tartuta siihen sen enempää.

Osin animoidussa sarjassa käsitellään tieteen ja maailmankaikkeuden kehitystä. Aikamme suurimpien tiedemiesten elämää ja seikkoja jotka johtivat merkittävimpiin oivalluksiin ja keksintöihin avataan syvällisesti, mutta ymmärrettävästi.

Cosmos painottaa sitä, kuinka kehitys vaatii rajojen rikkomista ja uskallusta kyseenalaistaa KAIKKI. (Tähän kohtaan kulunut, mutta aina käypä ”maapallo on litteä” -vertaus.) Suosittelen sarjaa lämpimästi jokaiselle jota kiinnostaa paikkamme maailmankaikkeudessa. Ihmisen näkemys paikastaan ja maailmasta on hyvin yksiulotteinen ja itsekeskeinen. On esimerkiksi olemassa mikroskooppisia otuksia joiden nimeä en muista, mutta niitä on useita miljardeja maapallon jokaista ihmistä kohti ja ne ovat selviytyneet jokaisesta massasukupuutosta! Cosmoksen mukaan ne voivat elää jopa VUOSIA ilman vettä. Tiesitkö sitä? Ties vaikka ne asuttaisivat jo jokaista tuntemaamme planeettaa..?

Jos pienet, ”mitättömät” otukset ovat mielestäsi epämielenkiintoisia, ohjelmassa selitetään myös mm. suhteellisuusteoria, valonnopeus, aika, alkuräjähdys, planeettojen liikkeet, DNA, evoluutio, solut, atomit, molekyylit, ihmisen maailmankaikkeuden näkemyksen historiaaAAAAAAAAEEIIIIiiiiiaaaaaaa….

Jes, hyvää kamaa – CHECK-IT!

^O-O^