Selaat arkistoa kohteelle Byrokratia.

Parempi tulevaisuus??

18.9.2015 Yleinen

Olen käsityöalan mikroyrittäjä. Ollut jo noin 25v vuotta ja rakastan työtäni ja niitä on aina riittänyt. Parhaimpina vuosina kun alv oli alhaisempi aikoina työllistin 8 henkeä. Mutta ei siitä tälläkertaa enempää… Kaikki jonka leipä koostuu palvelun tuottamisesta tietää kuinka mahdotonta tilanne on nyt ollut viime vuodet :(

Mutta… Nyt minulla on toimintasuunnitelma tulevaisuudelle!

Olen päättänyt lopettaa yritykseni kannattomattomana muutaman vuoden kuluttua. Jään työttömäksi ja vahvasti epäilen että ei minua silloin 50v naista kukaan enää palkkaa. Minullahan ole koulutusta muulle kuin omalle alalleni, jossa kukaan ei nykyään työllistä, eikä ainakaan oman paikkakuntani 100km säteellä..

Olen siis tehnyt kampaajan töitä jo 17-vuotiaasta asti ja on sitä myös tullut kaikenlaisia niska, selkä, käsi kremppoja, eli joutuisin varmaan olemaan sairaslomillakin aika paljon.. Yrittäjänä siihen kun ei ollut varaa, niin nyt todella tulen ottamaan kaiken takaisin ja siihen minulla on oikeus!

Karenssi ajan jälkeen alan saada yhteiskunnan tukia! Jes!! Jotta elämä ei ihan tylsää olisi, niin alan ”harrastamaan” kampaamotoimintaa. Veroja niistä ei tietenkään ajatellutkaan maksaa, eikä se ketään varmaan kiinnostakaan, koska Suomessa harrastustoiminta on laillista. Olen laskeskellut että tuloni nousevat kolminkertaiseksi, neljäsosalla työmäärästä, jota nyt teen selvitäkseni.

Itsekseni olen miettinyt tätä yrittäjän elämää miten tyhmä ihminen voi olla. Tekee 10-12 tunninpäiviä 6-7 päivää viikko vain, koska haluaa hoitaa asiat ja velvoitteensa kuten kuuluu, työllistää itsensä, eikä elää muiden veronmaksajien kustannuksella.

Alkaa olla aika lyödä hanskat tiskiin! ..vai alottoittaisiko lakon ensin? ..tai edes pienen mielenilmaisun?

Yrittäjä byrokratian viidakossa

23.6.2015 Yleinen

Lue artikkeli kokonaan →