Selaat arkistoa kohteelle Bruka Desing.

Reissufiiliksissä ❤

13.5.2016 Yleinen

Vielä muutama viikko pitäis jaksaa odottaa, että vihdoin ja viimein pääsen kaupunkiin, johon olen halunnut monta vuotta. Viimeiset ehkä 5 vuotta olen aikonut, mutta en ole päässyt erinäisistä syistä. Täältä pohjoisesta ei niin vain lähdetä viikonloppureissulle ihan jo senkin takia, että kustannukset nousevat helposti pilviin parin päivän reissulle. Mutta nyt sitten mieheni oli järjestänyt yhdessä äitinsä kanssa minulle reissun synttäriyllätykseksi. Eli lähdemme kesäkuussa aikuisten viikonloppureissulle Tukholmaan ? Mieheni oli varannut lennot ja hotellin äitinsä kautta etten saisi talousvastaavana vihiä moisesta tuhlauksesta ;) Hotelli vaikuttaa lupaavalta. Keskustassa, moderni ja nuorekas Nordic Light Hotel.

Näin pienoisena kontrollifriikkinä olen tietysti yllätyksen saanut tietooni hyvissä ajoin koska katastrofi siitä muuten tulisi ;) En olisi nimittäin ehtinyt suunnitella reissuun ainakin miljoonaa paikkaa missä pitää ehtiä käydä. Ensimmäisenä tietysti perehdyin sisustuspuolen tarjontaan, jota Tukholmassa riittää…

Aivan ensimmäisenä etsin Granitin, johon olen Helsingin reissuilla rakastunut. No niitähän löytyi heti useampi. Granitista löytyy paljon kaikkea, varsinkin säilytykseen ja toimistoon. Harmaata, mustaa, puuta, tehdashenkistä jne. Kaikkea pientä kivaa ja vähän jotain isompaakin. Viime Helsingin-reissulta tarttui mukaan mm. musta kirjoitusalusta ja magneettiteippiä. Kirjoitusalusta sai tervehdyksen kaveriksi eteiseen. Tämä asetelma oli ensimmäinen versio, mutta…

024

…Kengille löytyi tähdellisempää käyttöä ja tuli tarve muokata hieman asetelmaa.

059

 

061

Seuraavana Tukholman kartalta metsästin Bruka Desingin liikkeet. Sekin on kotoisin ko. kaupungista, joten niitäkin löytyi kaksin kappalein. Brukan tuotteita voi löytää kyllä ihan Suomestakin esimerkiksi Askosta, mutta tottakai syntysijoilla täytyy käydä kun tilaisuus on :) Kotoa löytyy ainakin Brukan klassikko Sweets-kulho harmaana ja jouluisen punaisena. Joulun punainen on nyt odottelemassa seuraavia konvehteja tai muita jouluisia herkkuja.

068

Minulle uusia tuttavuuksia on useita; Illums Bolighus, Svensk Slöjd, Retro ect. ja Stockholms stadmission. Näistä kaksi viimeistä on second hand- kauppoja, joista voi tehdä löytöjä. Stadmissionista voi blogien perusteella löytyä kohtuuhinnalla suomalaista muotoilua kuten Wärtsilää. Retro ect. puolestaan vaikuttaa värikkään houkuttelevalta nettisivujensa perusteella. Ehkäpä jotain pientää kivaa siis sieltäkin löytyisi.

Illums Bolighus on skandityylinen sisustustavarakauppa, mistä löytyy kaikkea keittiötarvikkeista, lasten tarvikkeisiin ja desingiin. Svenks Slöjd puolestaan myy ruotsalaista perinteikästä tavaraa. Ehkäpä löydän ihanan Taalainmaan hevosen sieltä ;)

No tietysti haluan ottaa lyhyestä visiitistä kaiken ilon irti, joten jalat on kovilla. Tarkoitus on myös kiertää muutamia nähtävyyksiä kuten Tekniska Museet ja Kuninkaan linna.

Ruokapaikkojakin on katseltu valmiiksi ainakin suurpiirteisesti. Yksi ehdoton, mikä pitää saada, on lankkupihvi. Ruotsalainen herkkukeksintö; puulankulla paahdettua perunamuusia, naudanlihapihvi ja bearnaisekastiketta. :P Se löytyisi ainakin Engelen Steakhousesta. Myös lohi-versiona. Tähän ruokalajiin tutustuimme niinkin lähellä kuin Thaimaa. Siellä oli huikea ruotsalaisomisteinen ravintola, jossa tätä söimme ja vei kielen mennessään.

Paljon on suunnitelmia ja vähän aikaa, joten nähtäväksi jää kuinka paljon jää väliin. Kenties osa näistä jää pois, jos ja kun törmää vielä ihanempiin aarreaittoihin. Voi kunpa pääsisin jo… <3