Selaat arkistoa kohteelle brewdog.

Olutarvio – BrewDog Abstrakt AB:20

1.2.2017 Olutarviot

Humalat: Ei tiedossa
Maltaat: Ei tiedossa
Voltit: 14,2 %
EBU: 25

Jatketaan olutarvioita BrewDogin tahdissa! Tällä kerralla tarkastelussa Abstrakt -sarjan AB:20, joka on pakattu tyylikkäästi vihreään, muovisulkimella varustettuun 0,375 litran pulloon. Abstrakt -sarjan oluita olen halunnut maistaa jo pidemmän aikaa, mutta saatavuus omalla paikkakunnalla on ollut olematonta. Edellisenä syksynä huomasin kuitenkin muutaman pullon paikallisen Alkon hyllyllä notkuvan ja hirveästä hinnasta huolimatta (19,70 € / pullo) nappasin putelin mukaani. Tarkempia tietoja oluen spekseistä en löytänyt, mutta olut on kypsytetty rommitynnyrissä ja mausteena on muistaakseni ainakin kahvia.

Ulkoisesti AB:20 muistuttaa sahtia, eikä pinnalle muodostu vaahtoa lainkaan. Tuoksussa selvimmin havaittavissa suklaarusinoita, kahvia, salmiakkilakritsia ja myös hieman alkoholia. Maku onkin sitten melkoista aromien sekamelskaa: suklaarusinoita, kahvia, hieman lakritsia, hieman konjakkia ja kuivakakkua. Yksipuoliseksi makua ei ainakaan voi sanoa ja muutaman kulauksen jälkeen AB:20 alkaa maistua oikeastaan aika hyvältä. Hieman turhan makeaa se tosin on.

Kovasta hinnasta ja makeudesta huolimatta AB:20 on hyvä ja maistamisen arvoinen olut. Toista pulloa en ehkä ostaisi, mutta sen verran onnistuneella tavalla erikoinen makumaailma on, että kyllä tämä testiin kannattaa ottaa!

ARVOSANA: 3 / 5

Olutarvio – BrewDog Tokyo*

13.1.2017 Olutarviot

Humalat: Galena, Chinook, First Gold
Maltaat: Extra Pale, Dark Crystal, Chocolate, Roast Barley
Mausteet: Karpalo, Jasmiini
Voltit: 16,5 %
EBU: 85

Maistoin tätä varsin järeähköä imperial stoutia ensimmäisen kerran Kymijoki Beer Festivalilla vuonna 2015 ja silloin oli helteinen kesäpäivä. Tämänkaltainen olut ei tosiaan ole mitään hellesään raikastajaa mutta arvelin tämän olevan hyvä nautiskeluolut talvella, etenkin kylmillä pakkasilla. Nyt kun tuossa viime viikolla lämpömittari näytti reilusti yli 20 astetta pakkasta, ajattelin ottaa selvää pitääkö väitteeni paikkansa.

Legendaarisesta japanilaisesta Space Invaders -kolikkopelistä innoituksensa saanut olut on saanut makunsa humala- ja mallaskattauksen lisäksi jasmiinista ja karpaloista ja sen jälkeen sitä on kypsytetty ransakalaisissa tammitynnyreissä. Voltteja on melkoisen hurjat 16,5 %, joten kovin nopealla tahdilla tätä ei kannata hörppiä. Tästä oli jossakin vaiheessa olemassa vieläkin vahvempi versio, siinä voltteja olikin sitten jo 18,2 %!

Tokyo* kaatuu lasiin lähes mustana ja kohtuullisen vaahtoavanakin. Tuoksussa esillä vaniljaa, suklaata ja sitä äsken mainittua alkoholia. Maku onkin sitten ehkä vähän yllättäen ihan jotain muuta kuin mitä tuoksusta voisi päätellä: hieman espressoa, ruislimppua, salmiakkia, yrttejä ja… mämmiä? Niin minä tätä ainakin kuvailisin. Ihan äkkiä ei tule mieleen mitään vastaavanlaista olutta. Toisaalta tämä on melkoisen makeaa ja toisaalta jälkimaku on melko kitkerä. Sen verran tuhtia olut on, että kesti kaikenkaikkiaan viisi (!) tuntia juoda lasi tyhjäksi. Voi ainakin sanoa, että todellakin naatiskelin asianmukaisella hartaudella!

Mutta onko tämä hyvää ja sopiiko tämä pakkaspäivän lämmikkeeksi? Tyhjentävää vastausta tuohon on vaikea antaa. Itse pidän stouteista paahteisina ja vähemmän makeina, mutta jotain tässä on tehty oikein kun kuitenkin tätä kolme pulloa alkusyksystä ostin ja jokainen on tullut juotua. Pakkaspäivän lämmikkeeksi tätä voinee suositella, ei tätä nimittäin kesällä kannata juoda! Sekin tässä tietysti on, että jos tekee mieli maistaa jotain melkoisesti tavallisesta poikkeavaa olutta, niin tässä on todella hyvä vaihtoehto!

ARVOSANA: 3 / 5

Vahvin tähän mennessä maistamani olut: BrewDog Tokyo*!

The Blog Awakens…Again!

7.1.2017 Blogin Virallinen Maskotti, Yleinen

Kuten molemmat lukijani ovatkin varmaan huomanneet, blogi on viettänyt hiljaiseloa jo vähän pidemmän aikaa. Syynä tähän ovat olleet muuttokiireet, sekä tietysti joulu, jonka jälkeen varsinainen muutto-operaatio suoritettiin. Nyt ollaan kuitenkin asetuttu taloksi aikaisempaa kerrostaloasuntoa tilavampaan rivitaloasuntoon, joten blogiin alkaa taas pikkuhiljaa ilmestyä enemmän tai vähemmän laadukkaita päivityksiä! Veikkaan jälkimmäistä.

Olutarvioita on luvassa ainakin sellaisista oluista kuin Fuller’s Imperial Stout, Brewdog Abstrakt 20, Brewdog Tokyo* ja luultavasti myös muistakin, kunhan tässä ehdin muistiinpanojen perusteella arvioita naputella. Alkon jokavuotinen Käsityöläisolut-kampanjakin alkaa taas lähestyä, joten tuohonkin aiheeseen liittyvää tekstiä luvassa jahka kampanja käyntiin pärähtää!

Myös erilaisia videoita, kuvagallerioita ym. luvassa säännöllisen epäsäännöllisesti, niinkuin tähänkin asti. Niin ja tietysti Virallisen Maskottimme edesottamuksia seurataan jatkossakin alkaen seuraavasta kuvasta!

Misty on kotiutunut uuteen asuntoon hyvin, kuten kuvasta näkyy!