Selaat arkistoa kohteelle bolero.

Pitsineule bolero ~ Utu

12.6.2014 neule

SONY DSC

Valmis neule

Eilen tuli postailtua noita arkistojen aarteita, tänään vuorossa jotain ihan uuni tuoretta ja hiukan pehmeämpää materiaalia; nimittäin eilen valmistunut pitsineule.

Minulla on ollut ohuesta ruskeasta kankaasta valmistettu suosikki bolero. Tumman ruskea on vaan aika rajaava väri moneen asuun. Lisäksi kyseisessä vanhassa bolerossa on 3/4 osaa hihat ja olen kaivannut täysimittaisia useammin kuin kerran. Mitat ja malli tuli siis tuosta olemassa olevasta vaatekappaleesta mutta muuten neule ohje ihan omaa käsialaani. Jälkiviisaana suositten että jos sinulla on isot rinnat niin neulo etu ja takakappaleisiin 4 kuviokertaa 3 sijasta ennen hiakavennusten aloittamista. Päällä ehkä hitusen liian niukka näillä mitoilla.

En ole aikaisemmin kokeillut kirjoittaa ylös neuleohjeita. Yleensä neulon vain mitä päähän juolahtaa ja huomaan ihmetteleväni jo seuraavana päivänä että mitä kummaa olen oikein mahtanut ajatella. Joten tämä on ihan uusi kokeilu. Ajattelin että tämä blogi voisi toimia vähän neule päiväkirjana, ja smalla ehkä joku toinenkin saa vähän idoita itselleen. Ohjeet voi olla siis hyvin lapsen tautiset ja sekavat, mutta kysyä saa, niin yritän vastailla sekavasti lisää. Ehkä seurvaan neuleen ohjeiden ylös kirjoitus onnistuu jo niin että siitä saa vielä viikon kuluttuakin selvää. Nyt esim hihojen kanssa keskityin niin voimallisesti työn valmiiksi saattamiseen että unohdin merkitä kavennusten lukumäärät ylös… Hups.

Nimeksi työlle tuli Utu, sen kesäisen olemuksen vuoksi.

OHJE

neulekuvio

Kolmio = nosta kaksi silmukkaa neulomatta puikolle neulo kolmas ja nosta edelliset kaksi sen ylitse. /= Kavennus oikealle = kavennus vasemmalle O = langan kierto

Lankana on käytetty Marks & Kattens:sin lankaa Fame

puikot 3 ja 2,5

Vasen etukappale: luo 150 silmukkaa. Neulo yksi kerros oikein ja aloita seuraavalta pitsineule. Kavenna yhteen neuloen 1 silmukka kappaleen vasemmassa reunassa. Aloita nurja kerros kaventamalla 1 silmukka yhteen neulen heti ensimmäiseksi. Nämä kavennukset jatkuvat aivan kappaleen loppuun asti. Jatka kunne kappaleen korkeus on 15cm. Aloita hiha kavennusket päättämällä 8 silmukkaa. sitten joka toisella kerroksella 2 silmukkaa 5 kertaa. Neulo suoraan ylöspäin kunnes kappaleen korkeus on 35cm. Neulo oikea etukappale peilikuvana.

Takakappale: Luo 120 silmukkaa. neuoo yksi kerros oikein ja aloita seurvaalta pitsineule. neulo kunnes kappaleen korkeus on 15cm. Aloita hiha kavennusket päättämällä 10 silmukkaa. sitten joka toisella kerroksella 2 silmukkaa 5 kertaa. Neulo suoraan ylöspäin kunnes kappaleen korkeus on 29cm. Päää keskeltä työtä 8 silmukkaa. Neulo toinen puoli ylös asti, kaventaen vielä 1s joka toisella kerroksella työn keskeltä.

Hihat:  luo 60 silmukkaa 2,5 puikoille. neulo joustin neuletta 20cm lisäten noin 4cm välein 4 silmukkaa.  vaiha työhön 3 puikot neulo yksi kerros oikein  ja yksi nurin.  Aloita pitsineule. jatka pitsineuletta kunnes kappaleen korkeus on noin 50cm. Aloita hiha kavennukset päättämällä 8 silmukkaa kummastakin reunasta. Kavennasitten joka toisella kerroksella 1 silmukka kummastakin reunasta noin 8cm korkeuteen päätetyistä silmukoista. päätä sitten 2silmukkaa kummastakin reunasta joka toisella kerroksella kunnes silmukat loppuvat.

hihta

hihat valmiina ommeltaviksi kiinni.

 

viimeistelynä, kaulukseen ja etukappaleiden seuranaan on virkattu yksi kerron kiinteitä silmukoita.