Selaat arkistoa kohteelle beer hunter's.

Olutarvio – Beer Hunter’s Mufloni Imperial Stout

23.2.2016 Käsityöläisoluet 2016, Olutarviot

Humalat: Ei tiedossa
Maltaat: Ei tiedossa
Voltit: 10,0 %
EBU: 79,4

Jos jokin oluttyyli sopii erityisesti talveen, niin se on Imperial Stout. Hyviä kyseisen oluttyylin edustajia ei Alkon hyllyillä ole varsinaisesti liiaksi asti, mutta nyt alkuvuoden aikana on tullu useampikin mielenkiintoinen vaihtoehto tarjolle. Nyt käsittelyssä panimo-ravintola Beer Hunter’sin Mufloni Imperial Stout joka siis kuuluu Alkon tämän vuoden Käsityöläisolut-kampanjaan.

Lasissa Mufloni Imperial Stout on mustaa olutta maltillisella, mutta yllättävän pitkään pysyvällä vaahdolla. Tuoksussa parhaiten esillä kermatoffeeta ja vaniljaa, sekä myös hieman kahvia ja paahteisuutta. Maku onkin sitten hyvin kahvinen ja paahteinen, tummaa suklaata unohtamatta. Jälkimaussa hieman havuisuutta, joka jonkin verran voimistuu sitä mukaa kun olut lasissa lämpenee.

Tämä olut oli itselleni yksi Käsityöläisolut-kampanjan odotetuimmista oluista eikä turhaan: Mufloni Imperial Stout on ehdottomasti yksi parhaista maistamista Imperial Stouteista ja erinomainen nautiskeluolut talvi-iltana. Jälkimaussa oluen lämmettyä korostuva havuisuus häiritsee hieman, mutta muutoin kyseessä on malliesimerkki laadukkaasta Imperial Stoutista.

ARVOSANA: 4 / 5

2016-02-19 21.02.51_889x500

Olutarvio – Beer Hunter’s Mufloni Mosaic Vehnä IPA

18.6.2015 Olutarviot

Humalat: Mosaic, Columbus
Maltaat: Pale ale, vehnämallas
Voltit: 6,0 %
EBU: 91,8

Porissa 1998 perustettu panimoravintola Beer Hunter’s toi kesän kunniaksi markkinoille Vehnä IPAn, joka on ensimmäinen maistamani olut jossa on käytetty Mosaic -humalaa. EBUja löytyy varsin järeät 91,8, joten kirpeyttäkin pitäisi olla vähintään riittävästi. Kaadetaanpa olut lasiin ja otetaan selvää kuinka kesäisestä juomasta on kyse!

Olut on hieman sameaa ja väriltään kellertävän oranssia, vaahtoa kertyy pinnalle yllättävän vähän. Tuoksussa on runsaasti trooppista hedelmää, persikkaa, sitrusta ja aavistus havuja. Erittäin hyvä tuoksu! Maku on aikalailla samoilla linjoilla, trooppiset hedelmät johtavat makumaailmaa johon havuisuus sopivasti sekoittuu. Jälkimaku on sopivan kirpeä menemättä liiallisuuksiin, joten raikkaus ja kirpeys ovat hyvässä tasapainossa.

Kyllä tämä on juuri niin kesäistä olutta kuin olettaa sopii. Jos trooppishedelmäisen raikas IPA maistuu, kannattaa ehdottomasti ottaa Mosaic Vehnä IPA testiin. Tähän mennessä maistamistani Beer Hunter’sin oluista ehdottomasti paras!

ARVOSANA: 5 / 5

2015-06-04 22.12.36_889x500