Selaat arkistoa kohteelle balettiblogi.

Inkanblogin joulukalenteri luukku XXII ”joulusiivous osa II (kuvaosuus)”

22.12.2015 Joulukalenteri

Tein vihdoinkin joulusiivouksen toisen osan ”kuvaosion”. Jos ette muista tai ette ole vielä lukeneet ensimmäistä osaa, kannattaa käydä lukemassa se HETI jonka jälkeen voit jatkaa tämän lukemista. Tässä osiossa laitan kuvia mun huoneesta, joka on niin kun room tour, vai mitä?

Hyvää joulun odotusta!!

<3 Inka

Inkanblogin joulukalenteri luukku I ”jouluisia reseptejä”

1.12.2015 Joulukalenteri

TOFFEE
Ainesosat:                                                       suluissa merkitty ½ annos
  • 200 g voita (100 g)
  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa (2 dl)
  • 4 dl sokeria ( 2 dl)
  • 2 dl siirappia (1 dl)
  • 2 tl inkiväärijauhetta(1 tl)
  • 2 dl kuivattuja karpaloita(1 dl)
  • sormisuolaa                                                                                                           noin. 40 palaa
Valmistusohje:

1. Mittaa kaikki raaka-aineet paitsi karpalot ja sormisuola kolmen litran teräskattilaan. Nosta kattila liedelle ja anna lämmetä sekoitellen täydellä teholla. Kun seos kiehuu, pienennä lämpöä. Anna seoksen kiehua kuplien noin 30 minuuttia. Sekoita tasaisin väliajoin.

2. Sekoita tiuhaan viimeisen 10 minuutin aikana. Tee välillä kuulakoe eli laske lasiin kylmää vettä ja tiputa sinne lusikalla 1–2 pisaraa toffeeseosta. Kun toffee jähmettyy kylmässä vedessä sormilla muotoiltavaksi palloksi, seos on valmis. Lisää karpalot.

3. Kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai muuhun kuumaa toffeeta kestävään laidalliseen astiaan, jonka koko on noin 15 x 25 senttimetriä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.

4. Leikkaa toffee paloiksi tai tangoiksi. Viimeistele halutessasi ripauksella sormisuolaa. Se tuo äkkimakeaan toffeeseen mukavan vivahteen. Paketoi toffeet paistopusseista leikattuihin kääreisiin tai leivinpaperinpalaan.

Mä testasi tota reseptiä puolikkaalla annoksella ja siitä tuli tosi makeaa ja riittoisaa, eli ei oo tarvinnut muita herkkuja tehdä vähään aikaan. Karpalot/ sormisuola eivät todellakaan ole pakollisia, vaan voit joko korvata ne jollain muulla, tai vain jättää ne pois. Itse en laittanut niihin mitään makua, mutta olisi siihen jotsin, esim. kaakao jauhetta. Maustamiseen käy myös nestemäiset makuaineet. Mä en malttanut jähmettymistä odottaa, vaan laitoin pakastimeen jähmettymään eikä ole vielä jäähän mennyt vaikka siellä ovatkin jo monta päivää olleet. Päivän herkkuhetki on kyllä se kun syön vaikkapa pienen lusikallisen toffeeta. Ai että on hyvää, ja ei edes tarvitse paljoa ottaa :) No lopettelen nyt tältä illalta. Ai nii! Nyt joulukuussa on kyllä herkkuhetki sekin kun syö joulukalenterista pienen Karlin, vaikkapa päällystettyä toffeella !;) Hyvää tiistaita kaikille!

<3 Inka