Selaat arkistoa kohteelle avoin päiväkirja.

Elämäni ensimmäinen blogi

9.11.2015 Yleinen

Moikka!

Ja tervetuloa miun ekan blogitekstin äärelle.

Miula on jo vuosia pyöriny mielessä ajatus kirjoittaa jonkinlaista päiväkirjaa omasta elämästä. Jossain vaiheessa kaavailin jopa kirjan kirjoittamista ja sitä on itseasiassa miule suositeltukkin pari kertaa. Sen verran erikoisia tilanteita on osunu tän mirkun matkalle. Mutta taidan aloittaa kuitenkin tän ”kirjailija” elämän vähän kevyemmin ja katson saisinko aikaiseksi pitää tälläistä vähän julkisempaa päiväkirjaa.

Kerron alkuun vähän itsestäni ja miksi sinun kannattaa kiinnostua lukemaan minun höpötyksiä.

Olen 33v yh-äiti. Miulla on 11v tytär ja reilu 1v koira. Me asutaan pienessä kaupungissa etelä-savossa, vielä ainakin toistaseks.

Jäin viime viikon tiistaina ensimmäistä kertaa elämässäni työttämäksi. Oon jossain vaiheessa saattanu olla kaks-neljä päivää ilman töitä mutta se on ollu ihan maksimi ja työkkärin rahoilla en oo koskaan ollu. Huomenna tulee elämäni ensimäinen viikko täyteen työttömänä oloa. Tässä on ollu viikon verran aika tiukasti mietintämyssy päässä, mikä miusta tulee isona. Kävin jopa työkkärissä tekemässä sellasen ammatinvalinta testin, mutta ei sekään (yllättäen) mitään valmiita vastauksia antanut.

Siinä ammatinvalintatestissä tuli kuitenkin ilmi, että sain huomattavasti keskitasoa paremmat pisteet luetun ymmärtämisestä ja muista sanallisista tehtävistä. Se ei sinällään ollut yllätys, tottakai oon aina tiennyt että oon sanavalmis ja rikkaan mielikuvituksen omaava, mutta nyt kun se oli virallisen testin tuloksena se sai jonkun vahvistuksen omassa päässä. Voisinko alkaa tuottamaan niitä sanoja ihan muidenkin luettavaksi ja nähtäväksi?

Kaikissa ”kuinka aloitat blogin” ohjeissa kerrottaan miten pitää valita aihe ja sitten kirjoittaa siitä. Ei saa kertoa liian laajasti kaikesta vaan jotain tiettyä tai lukijaa ei kiinnosta. En ollut miettinyt näihin kirjoituksiini mitään punaista lankaa ja en usko että sellaista tulee muodostumaankaan. Kirjoitan elämästä. Siinä on aihe. Muodista, kokkaamisesta, laihduttamisesta yms. en kirjoita. Tottakai saatan sivuta niitäkin aiheita kirjoituksissani, mutta itse pääaiheena niitä ei tulla näkemään. Tämä on enemmin sellainen avoin päiväkirja jossa kerron asiat niiden oikeilla nimillä ja kerron tapahtumista ja tunteista niinkuin ne on, mitään kaunistelematta.

Ainoa asia missä vähän pihistelen ja salailen, on yksityisyyteni. Minulla tosiaan on se melkein teini-ikäinen tytär ja me asutaan pikku kaupungissa missä kaikki tuntee toisensa. Enempää tuskin tarvitsee edes tätä asiaa avata. :)

 

Kiitos että jaksoit lukea esittelyni ja toivottavasti tulet lukemaan varsinaisia kirjoituksiani myös :)

 

M