Selaat arkistoa kohteelle Autot.

Pianomiäs

6.12.2016 Yleinen

Rapussani asuu eräs lahjakas pianisti. Omasta mielestään lahjakas. Hän ei koskaan juuri tervehdi. Yleensä hän sanoo jotain tyyliin ”hyymnh”! Perään hän saattaa vielä heittää jonkin toisen ynähdyksen, ikään kuin harmittelisi edellisen äännähdyksensä epäonnistumista.

Ensimmäisen kerran näin hänet eräässä pienessä tapahtumassa. Hänellä oli hieno kosketinsoitin, jonka hän oli ostanut rahoilla, jotka sai myytyään autonsa. Ajattelin iloisena, että kohta saadaan kuulla jotain hienoa! Osoittautui pian kuitenkin, ettei hän juuri osannut soittaa, ja vähän aikaa aloittamisensa jälkeen hänellä ei ollutkaan enempää kuin pari kuuntelijaa. Kyllähän hän ”keikan” jälkeen totesi, ettei hänen soittamisiinsa paljon taitoa tarvitse. Kunhan vähän kuljettelee sormiaan koskettimistolla.

Myöhemmin hän esiintyi myös yksissä syntymäpäivissä, tällä kertaa laulaen päivänsankarille onnittelulaulua. Hän ei laulanut aivan omalla luonnollisella äänellään, vaan paljon jykevämmällä äänellä. Kesken laulun hän päästi taas sellaisen ynähdyksen, aivan kuin jokin olisi mennyt pieleen. Joku paikalla olleista lapsista sanoi ääneen, että piti enemmän tapahtuman toisesta esityksestä, jossa oli mukana kokonainen bändi. Itse ajattelin, että lauluesitys oli paljon arvostettavampi. Oli hienoa, että kaveri uskalsi laulaa niin ison porukan edessä, vaikkei ollut mikään maailman taitavin! Esityksen jälkeen joku kehaisikin hänen rohkeuttaan ja kyseli, oliko hän itse säveltänyt ja sanoittanut laulunsa. Hän vastasi, että hän keksi KOKO kappaleen sitä mukaa kuin sitä lauloi. Hän sanoi, että hän on vain niin lahjakas.

Aplodit hänelle ja hänen harrastukselleen! :)

Bumblebee vs TULLI

27.12.2015 Transformers, Yleinen

Tarina alkaa 2014 keväällä kun US Trading toi minulle pitkään haaveissa olleen Bumblebeen

Eli 2010 Chevrolet Camaro Transformers Package
IMG_0936
Maksoin Tullin 10% ja arvonlisävero 24%
Kävin Tullin itäisessä piirissä tullaamassa auton ja jäin odottelemaan verotuspäätöstä.
Siinä meni noin seitsemän viikkoa kun Tulli arpoi Autoni arvoa.
Veropäätö tuli ja nyt olin maksanut Suomeen autosta yli 100% veroa eli enemmän kuin autosta!!!
pettynyt

Minulla oli kaksi viikkoa aikaa maksaa vero tai olisi isot rästit tulleet isolla korolla
Sain hommattua rahat eräpäivään mennessä ja siitä alkoi pitkä prosessi David vs. Goljat.

Tein verovalituksen Tulliin ja perustelin selkeästi miksi olen maksanut liikaa.
Tulli ilmoitti tutkivansa asiaa ja jäin odottamaan.
Vuoden lopulla aloin piinata Tullia ja kysellä missä mennään ja homma oli laitettu jäihin mahdollisen veromuutoksen takia
Tulli hävisi KHO:n päätöksellä autoveroa koskevan kiistan ja ajattelin että nyt rahaa tänne
TULLI HÄVINNYT KHO:N PÄÄTÖKSELLÄ
Useaan kertaan Tullissa selittelivät, että alkavat laskea uudella kaavalla takaisin maksuja.
Kunnes eräänä kauniina päivänä ilmoittivat ettei päätös koske EU ja ETA alueen ulkopuolelta tuotuja autoja eli USA:sta tuotua autoa.
Oli siis mennyt lähes vuosi ja Tulli ilmoitti ettei maksa pennin latii stana.
Eli toisin sanoen ostamalla auton EU:n alueelta on autovero minun autossa noin 10% vähemmän (urheiluautoissa vielä isompi)
Tutkittuani tarkemmin oli myös Suomen lakiin kirjoitettu ettei samasta tavarasta voi olla kahta eri veroprosenttia
Tulli siis rikkoo suoraan lakia ja mitään ei ole tehtävissä.
Tein uuden valituksen syksyllä 2015 jossa totean, että autovero täytyy olla sama oli se tuotu mistä tahansa maasta.
Tulli aikoo vuoden vaihteessa ilmeisesti korjata tämän juurikin minulle suotuisaksi :)
david
Tämä hyvin kuvaa mitä minulla on vastassa
Minulla oli siis kaksi viikkoa aikaa maksaa uuden henkilöauton verran ja kun perusteltuna haluan siitä kohtuuden takaisin on Valtio jo 1.5 vuotta venyttänyt sitä
Mutta ehkä jonain päivänä oikeus tapahtuu ja saan omani takaisin.
Auto on nyt talviunilla mutta pari fiilistelykuvaa kesällä 2015
takaa3

takaa

takaa2
Autossa Ilmajousitus ja 22″ vanteet

Rocket League (PC)

9.9.2015 Yleinen

Ostin viime viikolla Steam-palvelusta tietokoneelleni pelin nimeltä Rocket League (maksoi pari kymppiä), koska sitä oli kovasti ylistetty netissä. Peli oli minulle tavallaan pettymys – ei se ihan niin hyvä ole, vaikka hyvä onkin. Itse asiassa minä en sitä paljon ole vielä pelannut, mutta olen seurannut, kun veljeni on pelannut, mikä on myös ollut ihan mielenkiintoista. Peliä voi pelata netissä muita ihmisiä vastaan, tietokoneen kanssa ja jaetulla näytöllä samalla tietokoneella kaverin kanssa, mutta en ole vielä kokeillut kahta viimeisintä niistä. Pelaaminen sujuu itselläni kätevästi Xbox 360:n ohjaimella.

Peli on hyvin yksinkertainen. Se on aivan kuin jalkapalloa, jossa pelaajat ovat autoja. Eli tarkoitus on työntää autolla pallo vastustajan maaliin. Pelissä ei kovin hienoja yksilösuorituksia voi tehdä, joten siinä ei kokenutkaan pelaaja paljon pääse loistamaan. Ehkä juuri yksinkertaisuus tekee pelistä hieman tylsän. Ehkä peliin olisi voinut tehdä jotain lisäominaisuuksia?

Pelin voi ladata myös ilmaiseksi PS4:lle. Itselläni ei sitä konetta ole, mutta luulen, että pelit ovat aivan samanlaisia.

Ja puoli neljältä alkaa tänään Suomen koripallo-ottelun lähetys TV:stä. Vastassa meillä on tänään Bosnia-Hertzegovina. Olen seurannut viime päivinä Suomen muitakin otteluita ja tämänkin aion katsoa.

Irroittelua Polon koneen kanssa

28.3.2015 Autot, Yleinen

avaraaTuli taas upotettua kädet Polon konetilaan… Alku sujui hyvin; halutut osat lähtivät irti ja homma eteni. Purkamista helpotti etenkin edellisen illan lukemiset, kun suomensin Haynesin VW Polon korjausoppaasta moottorin irroitusta käsittelevän kappaleen. Moottorin nesteet lähtivät pihalle ja syyläri, letkut sekä johdot irtosivat helposti.

Kaasuttimen irroittamisen jälkeen tuli vähän mittailtua. Sylinterinkannen imusarja oli sopivan avara, mutta imusarja näytti olevan melkoinen pullon kaula. Tietenkin parempi kaasarikin olisi mukava asentaa Pierburgin 2e3:sen tilalle. Ehkä Strömbergin kaksoiskaasari? Tulikin haettua varastosta löytyneet kappaleet mitottaviksi. Ehkä? Miksipä ei? VaikkaWP_20150327_17_25_09_Pro onhan siinä työtä, kun joutuu tekemään imusarjan uusiksi.

Pian tuli kuitenkin ongelmia. Vetareiden irroitus osoittautui vaikeaksi tehtäväksi. Edellisen irroittajan työn jäljet olivat selvät; vetareiden laippojen pulttien päät oli runnottu melkoisen huonoon kuntoon. Taas yksi syy olla ostamatta autoa, joka on koottu amispatenteilla…

yöunien jälkeen vetarit saivat kyytiä; ensin kaikki mahdolliset pultit irti normaalisti, ja loput rälläkällä poikki. Sen jälkeen vielä alatukivarsi&Co, sekä renkaat takaisin paikalleen. Moottori jäi vielä paikoilleen, mutta jos saisin ensi kerralla nostettua koneen ylös.

 

Citroen C5, toimii vieläkin?!?

8.3.2015 Autot

Olipa kerran turbodiesel citikka, joka sattui saamaan bensaa tankkiinsa. Joillain tenavilla oli ilmeisesti eräänä iltana liian vähän kotitöitä, kun olivat vaihdelleet hämärällä tankkausasemalla pistokkeita väärille paikoille. Citikan tankki oli tankatessa jo melkein tyhjä, joten se pamautti mustat sauhut kotimatkalla, kun loputkin dieselit loppuivat polttoainejärjestelmästä ja kone imaisi bensaa.

Kävimme transporterilla vetäisemässä kyseisen tuomiopäivän laitoksen Vilin kotipihaan, jossa pohdimme syytä matkan nopealle loppumiselle. Vielä silloin ei tosin tullut selville, miksi moottori ei enää käynyt. Mutta kyllähän se syy selviää kun haistaa bensan tutkiessa autoa tarkemmin.

Sitten ei muutakuin valoisaan aikaan polttoainejärjestelmä tyhjäksi, ja putkia irroitellessa elämäänsä kyllästynyt polttoainesuodattimenkansi kuntoon 2komponentti liimalla. Suurin homma olikin siten takana.

Käynnistys onnistui helposti – ei tarvittu kuin apuvirtaa toisesta autosta, ja jonkin aikaa puristella ilmauspumppua. Aluksi pakoputki syöksi jokseenkin sankkaa utua, mutta melko nopeasti rupesi näyttämään siltä, ettei väärästä polttoaineesta tullut ainakaan suurempia vahinkoja.

Sinänsä outoa, että yleensä saimme Citikan vielä henkiin. Kovia kokenut ranskalainen oli jo alkujaan heikossa kunnossa, ja bensa saattaisi pilata paremmankin diesel-koneen korvauskelvottomaksi.

citikka

Niin, ja muistakaahan kaikki ihmiset tarkistaa, että otatte oikean pistoolin tankatessanne; silloin tällöin joku luulee pistoolin paikkojen vaihtamisen olevan hauska vitsi. Sitä se ei kuitenkaan ole.

kun tunnit ei riitä

7.11.2014 Treeniblogi, Yleinen

huhhuh mikä päivä! Paljon on touhuttu, mutta tuntuu ettei mitään ole tehty ja paljon on vielä tekemättä. Voisiko vuorokauteen saada lisää tunteja?! Hieman stressiä pukkaa, mutta toivottavasti asiat alkaa helpottaa kun on noi työsotkut saatu pois alta. Tänään on shoppailtu paljon mm joululahjoja ja kaikennäköstä. Ajatukset on nyt niin sekasin etten edes osaa kirjoittaa joten parempi ehkä laiittaa kuvia. Ja mitä urheiluun ja treenaamiseen tulee niin kävin vain pikaisen lenkin juoksemassa. Se ei ollut mikään nautinto koska kokoajan vain ajattelin että meneeköhän mulla liikaa aikaa. Tulipahan testattua että kuinka nopeasti jaksaa/ pystyy juoksemaan muutaman kilometrin pituisen lenkin. Lenkkiä ei kuitenkaan malttanut jättää välistä koska sitten olisi ollut tyhjä olo ja rytmit sekaisin vielä enemmän. Mutta nyt lopetan lätinät ja laittelen kuvia.

imageimageimageimageimageimageimage

joululahjoja lapsosille, autot ja lentsikat shampoita. Kengät tytölle, apinapehmolelu ja autotpalapeli

image

sukat jotka tukee hyvin ja edistää verenkiertoa, parhautta!

image

pyjama, joka on ihanan lämmin ja pehmeä

image

farkut, haludin vaihtelua normaali farkkuihin

image

panta jossa on heijastin, ei lenkillä korvat palellu

image

hyvät topparukkaset nii passaa lumella leikkiä

image

ihanan tuntuinen villapaita

image

mailman pehmein villapaita! Ei ehkä niinkään mun tyylinen mutta oli ihanan tuntuinen

image

lämpöpullo. Aivan ihana! Käytössä tälläkin hetkellä. Enää ei tarvitse palella

imageimage

halloween jäätelöitä, oli hyviä ja ostin kun halvalla sai!

ja reissusta selvittiin alle 100fr ;) eikä tässä ole edes kaikki mitä ostin. Ostin halloween nugetteja, sipsejä ja pusuja :D vielä jos paketoisi joululahjoja, askartelisi joulukortteja, venyttelisi ja opiskelisi ranskaa ennenkö menee nukkumaan :)

image

-touhuaja