Selaat arkistoa kohteelle Aupair.

Kiitos!

23.4.2015 Yleinen

Moikka moikka mooi!

Kiitos suuresti kaikille minua muistaneille ja onnitelleille teitte tästä tytöstä kyllä onnellisen :) Huippua!

Mä on nyt kaikissa maissa täysi ikäinen, ainakin minun tietääkseni. Noh hälläväliä ryppyjä oli nähtävissä heti aamulla silmät avatessani ja joo kyllä nyt minä tiedän olevani taas vuoden vanhempi. Eron huomaa hetkessä. (ikäkriisi) Vaikka kuinka ryppyseksi tulen niin tänäkin vuonna ihanat ihmiset on muistanut onnitella minua erillaisin tavoin. Keräsin tähän nyt joitain mieleen jääneitä onnitteluita ja siellä oli yksi ylitse muiden. Koittakaas arvata mikä se noista on?

image image

näytän niin nuorelle tuossa kuvassa vaikka siitä ei oo kun 8kk… image imagemä heti aamusta, RYPPYJÄ!

Kyllä se on tuo yksi ”päivää” päivitys, se tunne kun kelaat seinääsi läpi kun siellä on melkein 200 ”onnee! :)” postausta ja sit lävähtää eteen päivää. Aivan mahtava idea, piristävä! Ja muutenkin olen kyllä ihanien ihmisten ympäröimä!

Eilen hieman itketti koska tajusin että mä saan viettää synttäreitäni yksin eikä kukaan oo minua juhlimassa tai antamassa lahjoja. Tiedän minun pitäisi olla jo aikuinen eikä minua pitäisi kiinnostaa tuollaiset asiat, mutta se nyt vaan sattuu olemaan näin että lahjat on minulle oikeasti tärkeitä. En tarvitse isoja ja kalliita lahjoja tai niitä ei tarvitse olla montaa mutta edes yksi vaikka itse tehty lahja riittää. Syntymäpäivä olisi kiva viettää oman perheen kanssa ja omien ystävien kanssa, mutta olen täällä eikä minulla ole juhlia tai ketään.. oivoi, tekispä joku minun kanssani jotain, tekisipä joku minulle jotain. Sain kukkia se oli kyllä ihana lahja puolituntemattomalta jätkältä ja kaikki ihanat onnittelijat eli sain kaikkea mitä tarvitsin/ halusin ja enemmän! Loppujen lopuksi minulla oli aivan mahtava päivä! Eli seuraavaksi esittelen kuvilla minun erilaiset syntymäpäiväni.

image

Huomi tää teksti on ollut tarkoitus kirjoittaa 22.04 mutta julkaistu 23.04.

image

Synttärilahja itselleni, uusi mekko

image image image

image image

image image image image image image image image image image image

mullakin oli synttärikakkuimageJa toivoin…

Me lähettiin vanhemman pojan kanssa kahestaa aamulla shoppailee, josta ostin itselleni mekon lahjaksi. Sitten mentiin St-Cerquen kukkulalle syömään suklaata, puhaltelemaan ilmapalloja ja pitämään hauskaa. Voi että mä nautin ja meillä oli aivan huippu hauskaa! Saippuakuplat on vaan jotain niin parasta ja toi poika on jotain ainutlaatuista. Sitten pelailtiin ulkona kaikki yhessä ja illasta herkuteltiin. Mä olen onnekas aupair pojat on täyttä kultaa <3 Tänään tajusin että elämä on tässä ja nyt ja että minu paras syntymäpäivälahja on Sveitsi ja lapset. Laatuaikaa!

Kuohari lasilliseen kera upean auringonlaskun oli aivan täydellistä päättää päivä <3

Kuohari lasilliseen kera upean auringonlaskun oli aivan täydellistä päättää päivä <3

Mahapullollaan herkkuja ja nukkumaan. -onnellinen

Mahapullollaan herkkuja ja nukkumaan. -synttärisankari

Happy Birthday mulle!

ikävä

10.4.2015 Yleinen

imageimage image image image image image image image

 

mulla on niin kova ikävä host poikia, onneksi ensiviikolla alkaa taas aupairelämä <3

Loma seikkailuja pääset lukemaan osoitteesta www.rantapallo.fi/kartalla

my sunshine

my sunshine

läksiäiset x2

30.3.2015 Yleinen

No tässävaiheessa onkin aika paljastaa että kyllä me siskon kanssa päästiin sit lopulta kylpyläänkin :) St- georgessa ku oltiin käyty vähän käppäilee niin sit illansuussa tultiin takasin tänne alas ja lähettiin tän mun hostperheen kanssa kylpylään. Ei ollu ihan thermalbad mutta hieno paikka kuitenkin. Ulkouima altaita ja liukumäkiä jotka oli mun siskon suosikkeja! :D Ranskan puolella oli tää kylpylä ja oikein kätevä varsinkin lastenkanssa. Oli siellä myös rentoutumis puoli eli allas ulkona jonne ei saanu lapset mennä ja sinne ei kuulunu muun hallin meteli. Viisas järjestely mun mielestä. Illalla otettiin viinilasilliset vielä ja syötiin vähän raclettee. Nam! Torstai aamu menikin sitten ihan rauhallisissa merkeissä ja illan saapuessa oli aika sanoa sisko rakkaalle heipat. Turvatarkastuksessa sitä vasta tajusi että nyt se tosissaan lähtee. Sitä haikeuden määrää, en edes osannut kuvitella miten vaikeaa on viedä perheenjäsen kentälle ja sanoa heipat. Vaikka tiesin että ei ole enää kuin n. puoli vuotta siihen että nähdään taas ja skypet on keksitty mutta on se silti niin tyhjäolo. Ihan viimeseen asti halusin katsoa siskon lähtöäni kunnes hän katosi ihmisjoukkoon. Itkuisena ajelin takaisin kohti kotia ja tyhjätalo oli odottamassa. *huokaus* no puolituntia mä kerkesin yksin olla kunnes lähdiin hakemaan perheen kotiin. Paluu arkeen, vilinää ja vilskettä riitti. Vaikka vaikeaa oli lentokenttä reissu niin nopeasti siihen tottuu.

1.2.3. KYLPYLÄÄN!

1.2.3. KYLPYLÄÄN!

imageimageimageimage

Perjantaina vietettiin aupair tyttöjen kanssa Nellyn läksiäisiä. Mahtava ilta ihanien tyttöjen kanssa ja uusiin ihmisiin tutustumista. Junassa voi törmätä Suomalaisiin :D Ja uuden tuttavuuden myötä seuraavan viikonlopun ohjelmakin oli selvä! Mutta Perjantai oli rankkaakin rankempaa bailaamista ja hauskan pitoo, vaikka haikeeta siitä teki se että Nelly lähtee muutaman päivän päästä.

rakkaan läksiäiset...

rakkaan läksiäiset…

Hyvin toi tuli tuhottua..

Hyvin toi tuli tuhottua..

<3

<3

Ollaan me ihan normaaleja <3

Ollaan me ihan normaaleja <3

image

 

porukka kasassa <3

porukka kasassa <3

 

image

Ikävä mun neitokaista <3

Ikävä mun neitokaista <3

uudet tuttavuudet. Mentiin vahingossa sateenkaari klubille. Kivaa oli ja kehuja kaunedesta sateli :) Hyvä meininki!

uudet tuttavuudet. Mentiin vahingossa sateenkaari klubille. Kivaa oli ja kehuja kaunedesta sateli :) Hyvä meininki!

Lauantaina heräsin 10 aikaan Genevestä ja matkustin kotiin enkä saanut enää  unenpäästä kiinni, koska oli aivan upea sää. Upean sään vuoksi lähdin sitten illalla vielä takaisin Geneveen. Kävin kaverin kanssa kahvilla oikein tunnelmallisessa pienessä kahvilassa. Kahvin jälkeen kiertelyä Kauniissa öisessä Genevessä ja sen jälkeen parituntia juna-asemalla nukkumista. Asun korvessa joten juna bussi yhdistelmäni ei kule kovin usein… Mutta onneksi Romain valvo vierelläni kun minä kuorsasin tyytyväisenä. No nyt on päästy kirjottelee mun loma loppuun. En oo kun kuukauden tapahtumista jäljessä. Mutta koitan korjata asian.

image

 

 

image

 

imageimageimageimageimageimageimageimage

image

Pitihän sitä käydä vähän tankkaamassa raskaan kävelyn jälkeen. Oli muuten hyvää!

Pitihän sitä käydä vähän tankkaamassa raskaan kävelyn jälkeen. Oli muuten hyvää!

Kiitän mahtavasta lomasta!

Kiitän mahtavasta lomasta!

Vapaus

29.3.2015 Yleinen

Kyllä eli siskon kanssa oli rankan juhlimisen jälkeen aika mennä moikkamaan minun toista Sveitsin perhettäni tuonne ylemässä vuoristoon St-Georgeen. Ihanaa kävelemistä ympäriinsä, kauniit maisemat ja mahtava seura auttoi siskoani selättämään krapulansa. :D Hän nautti, minä nautin ja aina kun lähtee luontoon kävelemään niin on se vaaan niin vapauttavaa. Reissusta kertoo parhaiten alla oleva video johon on koottu reissun kuvat ja selviää esim miten siskoni käy kun hän kokee aivan uuden makuelämyksen. ;) Mikähän ihme se mahtaa olla? Katso video ja nauti!

-Emmi

-Emmi

Freedom

26.3.2015 Yleinen

turvottaako? TIETENKIN! Puuha Emmi...

turvottaako? TIETENKIN! Puuha Emmi…

Lähettiin sitten siskon kanssa maanantai aamuna reissuun. Päivän toimintasuunnitelma: oli että Montreux:in kautta mennään Yverdon-Les- Bains:in thermalbad kylpylään. Montreux on nätti kaupunki, käydään siellä kävelemässä ympäriinsä ja ehkä vähän shoppaillaan. Kävelyn jälkeen on ihana mennä rentoutuu Thermalbadiin! Ja nyt kerran ollaan liikenteessä niin varataan samalla juna liput Pariisiin. Sää on hiukka harmaa, mutta se ei haittaa. Mentiin hyvissä ajoin Nyoniin ostamaan lippuja, keskusteltiin hetki tämän lipunmyyjän kanssa ja hän sitten ilmottaa että lippu Pariisiin maksaa 400fr! Joo ois pitäny vissiin varata lippu hyvissä ajoin koska tammikuussa kun katoin niin hinta oli joku 40fr…. Tais jäädä Pariisi näkemättä. Harmitti kyllä, mutta onneksi sisko lupas että me mennään kokemaan se yhdessä sit ku oon palannu takaisin Suomeen.

Ostettiin sit kuitenkin ne liput Montreuxiin siitä lipunmyyjiltä. Sanoin että yksi puoleen hintaan ja yksi normaali. Mentiin junaan ja jossain puolessa välin matkaa alettiin tutkiskelemaan niitä lippuja. Mitä ihmettä kummatkin saman hintasia. VOI EI! Okei ei hätäännytä se on saattanut veloittaa multa täydenhinnan, toivottavasti näin päin kuin että siskolta ois alennettu hintaa. Nimittäin sit ollaan pulassa jos konnari sattuu tulemaan. Enää pari pysäkkiä jälellä eikä konnaria oo vielä näkynyt. Kippas kappas se nyt sit asteli meidän vaunuun. Sydän hakkaa tuhatta ja sataa, käsi täristen ojensimme hänelle lippumme. Fuck se kysyy sitä korttia eli siskolle oli annettu väärä lippu. Luojan lykky konnari puhui englantia ja saimme selitettyä hänelle tilanteen ja sisko joutui maksamaan vain 5fr lisää. Jos se ei ois puhunu englantia niin sieltä ois saattanu tulla mojovakin lasku maksettavaks. Mutta matka jatkuu…

imageimageimage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sataa sataa ropisee

sataa sataa ropisee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

näiden palmujen alla!

näiden palmujen alla!

Jos et tietäs niin et tietäs että ollaan Sveitsissä.

Jos et tietäs niin et tietäs että ollaan Sveitsissä.

smile!

smile! (koska meillä on niiin mukavaa..)

Taidetta...

Taidetta…

Montreux oli nätti kaupunki, ainut vaan että siellä sattu satamaan vettä… Mut tuli vähän shoppailtuu siinä ja hauskaa meillä oli. Sitten oli aika lähteä kylpylään. Juna asemalla katselimme aikatauluja, voi ei juuri nyt kun me olemme menossa sinne niin on joku 2-3 tunnin tauko ettei bussit asemalta mene sinne kylpylään… Ihan oikeesti ja normaalisti menee tunnin välein.. Tultiin sit siihen lopputulokseen että ei mennä sinne, koska oltas oltu siellä 5 aikaan ja meidän bussi-juna yhdistelmä lähtee 7 aikaan niin saattas tulla kiire. Eikä kiireessä ole mukava mennä kylpylään… Joo eli ei päästy kylpylään eikä päästy pariisiin. Eli kummatkin meni pieleen ne isoimmat jutut mitä olin edes suunnitellu koko reissulle. Onni onnettomuudessa että kävimme sunnuntaina edes siellä Chamonixsissa. Hyvillä mielin kuitenkin jatkettiin kotia kohta ja pysähyttiin vielä vähän nyonissa katselemassa maisemia. Joten ei turhta tai huono reissu ollenkaan.

Juna kulkee vaan, kulkee, on sillä suunta tuonne kotiin päin....

Juna kulkee vaan, kulkee, on sillä suunta tuonne kottiin päin….

Nyon

Nyon

imageimage

Kuten videossa jo kerrotaan ettävaihdettiin kesken kaiken junaa. Lausannessa istuttiin junassa ihan rauhassa ja juna oli ollut pysähdyksissä melkein 10 minuuttia. Kaiken sähläyksen keskellä erehdyn katsomaan ikkunasta ja lukemaan viereisen junan päämäärän. NYON! Ei helvetti toi viereinen on meiän juna, se menee Nyoniin! Paniikissa kamat kasaan ihan sama vaikka jotain jää nyt kiireellä ulos ennenkö se lähtee. Päästiin ulos katsoin meidän junan päämäärää, siinäkin lukee Nyon! Apua, panikoin. Entten tentten, kumpaan me nyt mennään ravasin kahden junan väliä kuin päätön kana. Sisko katseli touhuani suuauki ja huusi Emmi ryhdistäydy kumpaan me nyt mennään!? No se juna lähti mistä hyppäsimme pois, joten juoksimme siihen toiseen junaan. Juuri kun istuidumme niin juna lähti liikenteeseen. Meni hiukka täpärälle. Kyllä meitä nauratti ja minua naurattaa edelleen tuo tilanne nyt kun muistelen. Juosta nyt kuin päätön kana vaikka ois ollu ihan sama kumpaan junaan sitä nousee. Onneks kaikki tavarat lähti kuitenkin mukaan. Joskus mä mietin että mulla on matkassa jotkut enkelit. Miten ihmiselle voi sattua niin paljon kun poistuu asunnosta? Ja aina kuitenkin selviän.

Päästiin kotiin ja hengähdettiin hetki kunnes porukat tuli kaupungilta kotiin. Luvassa oli juustofondueta, skumppaa ja juhlimista. Se että miksi juhlimme, selviää alla olevasta videopätkästä sitä ennen kuva materiaalia.

image

tuli ostettua muuten tällasia. Happy koru ja Selfie paita <3

tuli ostettua muuten tällasia. Happy koru ja Selfie paita <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ryhmärämä

ryhmärämä

Pahin vihollisemme.

Pahin vihollisemme.

Olen taiteellinen

Olen taiteellinen

tytöt tahtoo pitää hauskaa

tytöt tahtoo pitää hauskaa

ja kohta nukkumaan, mutta ensin videopätkää meidän illasta.

ja kohta nukkumaan, mutta ensin videopätkää meidän illasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eli juhlittiin vapautta sekä Heidin läksiäisiä! Oli aivan mahtavan hauska ilta. Syötiin, juotiin, pelattiin, tanssittiin ja juteltiin.

Seuraavana aamuna heti skarpina. Muista lukea mitä tuleman pitää ;) Kiitos NAM! -Mie

Seuraavana aamuna heti skarpina. Muista lukea mitä tuleman pitää ;) Kiitos NAM!
-Mie HappySelfie

Vähän Ranskaa

18.3.2015 Yleinen

On aika laittaa tätä blogia taas vähän ajantasalle. Paljon on tapahtunu ja täällä alkaa olla niin ihanat kelit ettei tietokonetta tai televisiota paljoa ole aukaistu. Palataan edelleen sinne siskon vierailuun eli kolmen vai jopa jo neljän viikon päähän :o.

Lentokentältä päästiin, on siskoni ensimmäinen päivä Sveitsissä ja hieman jännitystä kaikilla havaittavissa. Mua hermostutti lähinnä se että kun aamu ei menny ihan suunnitelmien mukaan niin osasin odottaa jotain katastrofaalista loppu päivästä. Rutiinit kuitenkin jatkui normaalisti, vanhemman lapsen hakemista koulusta jne. jne. Oli aivan mahtava huomata miten hyvin lapset otti siskoni vastaan. Eikä siinä paljoa edes lapset kerinny ujostelemaan, koska siskoni on vain niin taitava lasten kanssa. Ja pojat on kyllä kanssa todella reippaita.

Suunnitelmissa oli että kun päiväunilta herätään lähdemme Ranskan puolelle kauppaan ostamaan viinaksia sillä ne on niin paljon halvempia siellä. Meillä on niin rutkasti aikaakin matkoihin menee yhteensä n. tunti jos sitäkään ja host äiti pitää hakea töistä vasta puoli 6 aikaan. Tästä kaikesta kun selviydymme niin pääsee bailaamaan. Tässä vaiheessa olin unohtanut viha- rakkaus suhteeni Ranskaa kohtaan. Minulle oli kerrottu ohjeet kerran suullisesti, koska sinne on niin helppo ajaa ja olenhan minä siellä monesti käynytkin.  Etsin netistä vielä osoitteen jotta ei varmasti eksytä. Todellisuudessa minulla ei ollut hajuakaan mihin pitää mennä koska en muista enää ohjeita. Innostuneina auto startattiin ennen kolmea ja ajoimme kohti Geneveä seuraten GPS:n ohjeita. Jooo kyllähän se meidät neuvo oikeeseen osotteeseen, mutta antamani osoite oli väärä, hups ja eksyksissä ollaan! JEIJ! Onneks meillä on aikaa, mutta ei nettiä että oikea osoite lötyisi. Melkein 2 tuntia ajelimme edestakaisin kunnes saimme kuulla kaupan osoitteen. Kirjoitimme osotteen GPS:ään yli 600km kohteeseen! Mitä helvettiä? onneks sitten muistin että laitteen muisti pitää tyhjentää välillä ja vihdoinkin saatiin oikea päämäärä ja löydettiin kauppa. Huvittavaa oli että olimme aika useasti ajanu läheltä sitä kauppaa. Siskoni kärsivällisyys loppui jo ensimmäisen tunnin kohalla, niin kyllä minunkin. Yritin kuitenkin keventää tunnelmaa hokemalla että noh tulipahan vähän esittely kierrosta. Mutta kun pääsimme kauppaan kello olikin jo 10 vaille 5 ja kohta pitäs olla siellä host äitiä hakemassa ja sinne ajaa reilu puolituntia. Juosten kauppaan, viinat kyytiin ja kassalle. Hieno esittelykierros ranskan kaupasta…. Kassaneiti oli mailman hitain, edessä olevani mummo halusi alkaa selvittelemään jotain kortti juttua. VOI TSIISUS mä en ehkä kestä tätä paniikkia enää. Hirvee adrealiini ryöppy tulee kun edes muistelee tätä tilannetta. Vartinyli 5 päästiin kaupalta lähtemään. Meillä oli niin kiire koska host äidin ystävä on tulossa Sveitsiin ja lento saapuu 7 aikaan, jolloin hänen pitäisi olla kentällä jo ystäväänsä vastassa. Liikenne jumissa ja ajettiin harhaan, YLLÄTYS!? Paniikissa soittelin taas että mitäs nyt sit tehdään. Host äiti rauhoitteli minua ja sovittiin että me haemme tämän naisen kentältä.

Okei joo tiedämme että hän on nainen, mutta minkä näköinen?! Miten ihmeessä löydämme hänet. Ei hajuakaan millä koneella se tulee, kun ei kuulemma ollu Finnair, ei hajua monen aikaan se kone nyt tarkalleen on kentällä ja kuka ihme sieltä on tulossa. Pommitin host äitiä paniikissa, akku on loppumassa puhelimesta ja puhelin ei kunnolla toimi en saanut host äidin viestejä. Entä jos tää nainen on jo tullu ulos tuolta laukkujen hakupaikasta ja istuu nyt jossain täällä ja me vaan seisoskellaan väärässä paikassa. Noin puolentunnin kuluttua upean näköinen nainen asteli varovasti meitä kohti ja Jee hän oli oikea henkilö. Kyllä suomalainen suomalaisen tunnistaa.

Porukka kasassa ja olin vasta 4h myöhässä aikataulusta, hupsista saatana ja minulle on varmasti tulostettu lentolippu Suomeen… Host äiti kuitenkin naurahti ja sanoi että hyvä vaan ku sai tehdä töitä pitempään. Eli mua ei vieläkään ole passitettu täältä kotiin. Host äitikin jo tokaisi että ehkä minun ei kannattaisi edes koittaa ajaa siellä ranskassa. Joten auto, Ranska ja Emmi ei sovi samaan lauseeseen. 8 aikaan korkki auki ja siskon kanssa baanalle. Ilta oli mahtava ja saimme nauttia toistemme seurasta, kiitos!

tästä se lähti perjantai-illan vietto.

tästä se lähti perjantai-illan vietto.

coctailkarkkeja

coctailkarkkeja

kiss*

kiss*

image

and grrrrrr….

maistuisko

maistuisko cosmopolitan?

image

KIPPIS!

 

 

 

 

 

8:30 Aamulla pomppasin virkeänä ylös, elämäni kunnossa. Uusi päivä ja meillä on hyvä tsemppi päällä. Siskoni oli kuitenkin hiukan erimieltä tästä hyvästä tsempistä, päätään tuo vähän valitteli. Mä tosin saatoin olla aamulla vielä kännissä kun heräsin. Ei mitään hajua monen aikaan olla rymisty kotiin sillä kukkaan ei ollu täällä meiän kommuunissa herännyt ja mä tiedän että ei olla hiljasesti tultu.

Ylös, särkylääkettä naamariin, vähän juomista, suihkuun, laittaudutaan ja lähetään geneveen syömään. Sillä siitä krapulasta pääsee. En ymmärrä mistä toi mun virta kumpusi mutta sain toitottaa tota ainakin tunnin ennenkö sisko suostu nousemaan.  Kun se viimein kävi suihkussa iskin sille suklaa coctailin käteen (vähän tasottavaa) ja uuteen nousuun! Coctail karkkeja, pulloon viiniä ja reissuun niin matka sujuu rattosasti. ;) ei haitannu vesisade tai räntäsade ku siskokset pisti menemään. Genevessä mentiin ihanaan italialaiseen ravintolaan Vapiaanoon. Palvelu oli loistava, ruoka erinomaista ja sveitsin hintaluokassa paikka on halpa. Kokki ja ovimies tuli viettämään ruokataukonsa meidän kanssa, olivat aivan mahtavia tyyppejä. Kierreltiin ja shoppailtiin Genevessä vähän ja sit lopuksi ostettiin erilaisia juustoja, lihoja ja naposteltavaa illaksi. Kotona olikin bailut jo kovassa vauhissa kun sinne mentiin. Päästettiin naikkoset baanalle ja jäätiin viettämään siskosten laatuaikaa kotiin. Vahittiin lapsia kun ne nukku, maisteltiin lasilliset viiniä, erilaisia juustoja, erilaisia lihoja, viinirypäleitä ja suklaata sekä katsottiin elokuvaa johon kumpikaan ei keskittynyt laisinkaan. Bueno aloitus lomalle!

Hyvä tsemppi päällä<1

Hyvä tsemppi päällä!

Aamu alkaa K:lla

Aamu alkaa K:lla

Ei kun se alkaakin A:lla

Ei kun se alkaakin A:lla tai M:llä sillä marcarita!

muutama pullo tuhottavana..

muutama pullo tuhottavana..

siitä se geneven valloitus lähtee!

siitä se geneven valloitus lähtee!

Tulee räntäää! :(

Tulee räntäää! :(

Mutta mä olen...

Mutta mä olen…

 

Ei kun Me ollaan kännissä..

Ei kun Me ollaan kännissä..

 

 

 

 

 

 

 

 

Vapiano, taivaallinen ruoka!

Vapiano, taivaallinen ruoka!

rauhoittava ja hieno sisustus!

rauhoittava ja hieno sisustus!

 

jälkkäriks starbucksiin kahveelle

jälkkäriks starbucksiin kahveelle

nähtävyyksiä

nähtävyyksiä

tai pelkkiä katuja

tai pelkkiä katuja

imageimage

silta ja shoppailua

silta ja shoppailua

joutseniakii näky

joutseniakii näky

kotiin paluumatkallakin oli vielä hilpee tunnelma

kotiin paluumatkallakin oli vielä hilpee tunnelma

image

alkaa jo väsy painaa

ostettiin tälläset

ostettiin tälläset

 

Ilta herkut

Ilta herkut ja 2 aikaan nukkumaan.

Kiitän ja kuitan, mutta lisää on luvassa ;)  -mä

Kiitän ja kuitan, mutta lisää on luvassa ;)
-mä

vain se hetki ja onni

6.3.2015 Yleinen

Moikka moikka mooi!

Vapaapäivän kunniaksi lähdin Geneveen itsekseni kiertelemään. Täällä on aivan huikeen kaunis sää. Aurinko paistaa lämpimästi kirkkaan siniseltä taivaalta ja hetken voi kuvitella että on kesä. Kunnes karu totuus eli tässä tilanteessa erittäin pistävä ja voimakas tuuli palauttaa sinut takaisin maanpinnalle, mutta ei se menoa haittaa koska aivan kohta on kesä. Kävelin pitkin Geneven järvenantaa ja huomasin Starbucks kahvilan ja sopivasti alkokin kahvihammasta kolottamaan. En ole aikoihin kirjoittanut blogiini joten ajattelin että mikä sen parempaa kuin alkaa muistelemaan menneitä tapahtumarikkaita viikkoja. Tilasin cappuccinon, istuuduin ikkunan viereen auringon paisteeseen ja eteeni avautui kaunis järvimaisema. Kaivoin vihkon esiin laukusta, taustalla soi rauhoittava klassinen musiikki, uppouduin ajatuksiini täysin, kaikki taustamelu katosi ympäriltä, kuulin vain musiikin ja sen kahinan mikä tulee kun kynä koskettaa paperia. Välillä katselin ohi kiitäviä kiireisiä ihmisiä ja joka toisella oli puhelin kädessä. Hassua, koska minä istuin kirjoittamassa vihkoon nettikahvilassa, jossa kaikilla oli puhelin tai tietokone edessään mutta minusta oli ihanaa kun sitä rauhallisuutta ja ajatusmailmaani ei rikkonut tietokoneen näppäimistön ääni. näp näp näp… Nautin kirjoittamisesta taas ihan eritavalla vaikkakin sen nautinnon rikkoi välillä se että kynästä meinasi loppua muste, silloin ajattelin että jos kirjoittaisin koneella niin tätä ongelmaa ei olisi. Mutta muistelemaanhan minä sinne Starbucksiin menin eli palataan niinkin kauas kuin 19.2…

Huomenna alkaa loma.

Sisko tulee tänne, minä olen vielä hieman kipeänä mutta se ei haittaa. Haluan että aika kuluisi nopeasti. Päivä alkaa normaalista lapsosen vienti kouluun, kotiin paluu ja alan siivota. Siivoan kunnolla koko asunnon, pienetkin tahrat, teen ruoan, leikin välillä nuoremman kanssa ja sitten taas siivoan. Vanhemman haku koulusta, syöntiaika, pesen 3 koneellista pyykkiä päivän aikana, silitän pyykit, nuorempi nukkumaan, istahdan ja hengähdän itsekkin, ulkoilemaan ja kun työt loppuu siivoan vielä vähän lisää. Haluan tehdä paljon ja vielä enemmän jotta olisin ihan poikki. Jospa näin saisin unta aikaisin ja huominen tulisi nopeammin. Kuinka ikävöinkään siskoani. Aika ei kulu kuitenkaan millään ja päivä tuntuu tänään erityisen pitkältä. Viimein tuli ilta ja kippaskappas minulla on virtaa niin paljon etten saa unta. Ei voi olla totta, ei nyt! Pyörin sängyssä kello lyö 23:30 normaalisti olisin tähän mennessä nukkunut jo toista tuntia. Pyörin sängyssä ja katsoin viimeisen kerran kelloa 00:20.

valmiina lentokentälle. (#selfietikkulove)

valmiina lentokentälle. (#selfietikkulove)

pikkumieskin komeena <3 (niinkuin aina)

pikkumieskin komeena (niinkuin aina)

image

05:30 Heräsin virkeämpänä kuin koskaan. Miksi herään näin aikaisin kun olisin voinut nukkua vielä ainakin puolitoista tuntia. Eikun vaa suihkuun ja laittautumaan, haluan kaiken olevan täydellistä. Päivän rutiinit aamusta oli taas normaalit, mutta minä vain pyörin ympyrää ja koitin keksimällä keksiä itselleni tekemistä. Oli aika lähteä lentokentälle, tiet tukossa ja matelin ruuhkassa. Ei nyt ihan oikeesti, miks tässä käy näin? Olisi pitänyt lähteä kentälle heti aamusta. Onneksi sain soitettua siskolle että olen tulossa, harmitti ihan todella kun toinen joutuu odottamaan. Lentokentän parkkihallissa tunsin kun onnenkyyneleet kutittivat poskiani, sydän tykyttää jännityksestä, kädet hikoavat kun kävelen kohti lentokentän ovia. Ihmisjoukon välistä näen tutut kasvot, kiireiset ihmiset ympärillä pysähtyy ja minä pujottelen ihmisten välistä siskoni luokse halaamaan häntä tiukasti. Hän on oikeasti tässä, en voi edes sanoin kuvailla sitä tunnetta kun pääsee koskettamaan rakasta ihmistä pitkästä aikaa. Siskon halausta minä juuri nyt tarvitsin lämmin, aito ja rakastava. Murheet kaikkosi, oli vain se hetki ja onni. <3

onni on sisko rakas <3

onni on sisko rakas <3

Päivä ei kuitenkaan päättynyt tähän halaukseen, siitä se vasta alkoi… Seikkailuista lisää seuraavassa postauksessa.

ADIOS! :)

ADIOS! :)

hei sun heiluvilles

3.3.2015 Yleinen

Eikun miten se meni… Lomat on nyt lusittu, talviunilta herätty ja paluu työelämään startannut. Paljon tapahtu loman aikana, sisko kävi kyläilemässä, tapasin uusia ihmisiä sekä jouduin sanomaan heipat hyvälle aupair ystävälle. Voin sanoo että ei ollut mikään rentoutumis loma mutta hauskaa oli! paljon on kuva ja video matskua kunhan on aikaa katsoa ja laitella niitä tänne. Ajattelin nyt käydä vain inffoilemassa että hengissä ollaan, vaikka ei sitä kyllä uskos. Lisää seikkailuja siis tulossa. Sen voin paljastaa et liikunta suoritukset loman ajalta 0! Nyt Hyvää yötä! :)

-reppureissaaja

p.s. Mulla on tietokone, ei tarvii enää puhelimella kirjottaa… menee vaan hetki opetellessa et miten koneella kirjotetaan :D

Suklaa sydämiä

14.2.2015 Treeniblogi, Yleinen

”Kauneinta on elämässä
lämpö kahden ihmisen.
Vaikket tänään ole tässä,
ystävyys jää, ikuinen.”

Mulla on niin kova ikävä Suomen ystäviä ja perhettä. Tänään on ollut tunteikas tunnelma. On itketty, naurettu, rakastettu ja voitu pahoin. Kaiken kaikkiaan mahtava päivä takana, käyty shoppailemassa ja ulkoilemassa. Täällä on niin keväinen sää että minussa heräsi sellainen muuttumis vietti. Tekisi mieli värjätä hiuksiin turkoosia, pinkkiä tai jotain shokkiväriä, vähän piristystä. Maisteltiin sushia ja tekasin ihanan suklaakakunkin. Ateriat on kyllä tänään ollu kohdillaan. Mitäs tässä nyt enempiä löpisemään joten päästetään kuvat valloilleen.

gluteeniton/jauhoton suklaakakku, nami nami.

gluteeniton/jauhoton suklaakakku, nami nami.

ystävänpäivä sushia ja motzarella tomaatteja.

ystävänpäivä sushia ja motzarella tomaatteja.

Suklaakakun resepti:

200g tummaa suklaata, 120g voita, 2 dl tummaa ruokosokeria, 2rkl kaakaojauhetta, 3 kanamunaa, 1 ja puol dl kuohukermaa

vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhota vuoka mantelijauholla. Uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi. sekoita joukkoon loput ainekset. Kaada seos vuokaan ja paista noin 20-30 min, niin kauan kunnes kakku on noussut reunoilta ja keskeltä kiinteähkö.

Helppo ja nopea tehdä ja vie makean himon. Suosittelen!

Eilen unohtu kirjottaa Blogia joten kirjottelen tähän nyt blogihaasteen vastaukset kahdelta päivältä. Eli eilen ois pitänyt kertoa kuinka korjaisin puhjenneen renkaan. No tämäpäs olikin helppo, laulaisin pikkumatin autosta on kumi puhjennut laulua ja ottaisin neuvosta vaarin. Eli ”purukumilla me paikkaamme sen”. Niin tai sit pyytäisin jotain fiksua immeistä mua neuvomaan tai oikeestaan joku sais paikata sen mun puolesta.Ehkä turvallisin vaihtoehto. Ja tän päivän kysymys oli että viimeisin ääneen laulettu laulu? Romanssi, laulan sitä aina ku se on varmaan ainut kipale mistä sanat muistan :D

Mitä lankkuhaasteeseen tulee eilen oltiin 60 sekunttia ja tänään 90 sekuntia. Hienosti meni, mut toi 90 sekuntia on ihan kuoleman pitkä aika… :D huomenna sit lepopäivää nautiskellaan lasten synttäreillä. Jippii! Kiitti kuitti ja nukkumaan, Hyvää yötä!

hubbabubba purkan paluu. tuli ihan lapsuus mieleen <3

hubbabubba purkan paluu. tuli ihan lapsuus mieleen <3

Au pair kokkaa

13.2.2015 Treeniblogi, Yleinen

noniin eli tästä kaikille aivan mahtavan herkullinen ruokaohje! Blogi haaste eli mitä ruoaksi. Ei ole ehkä yhtä kaunis kuin Henri Alenin teokset, mutta en minä mikään kokki olekkaan. Suosittelen kokeilemaan ja jos kokeilit niin kerro ihmeessä siitä meille. Teitkö jotakin eritavalla? Teitkö spätzlit itse, miten onnistui? Se sanotaan spetzlit mutta videolla kuulet sille monen monta eri nimitystä. :D Enjoy!

-jauhopeukalo aupair

p.s. Mitä pidit videosta? Saitko kaiken tarvitsemasi reseptiin? Jos et kysy rohkeasti. :)

p.p.s. Ohjeet voi olla hieman sekavat tai videoni saattaa olla sekava, ole armollinen sillä tämä oli videoistani ensimmäinen. Harjoittelemisen varaa on, mutta toivottavasti viihdyit :)

sitten vielä tein eilisen haasteen 60 sekuntia lankussa ja ihan kivasti meni. Tämänpäivän kohtalo jännittää kun vuorossa taisi olla 90 sekuntia. Ja tämän piti olla eilinen postaus mutta nukahdin kesken videon latauksen… Railakasta perjantaita!