Selaat arkistoa kohteelle asunto.

07.08.2017

7.8.2017 Yleinen

Herään unesta usein todella myöhään. Kun tänään heräsin puoli 12, oli se minulle melko aikaista. Olen tässä lueskellut yhtä e-kirjaa. Olen melkein puolessavälissä ja lukulaite näyttää, että 28 tuntia ja 34 minuuttia on yhä luettavaa jäljellä. Taidankin olla melko hidas lukija. Tosin kirja on englanninkielinen ja fyysisessä versiossa on sivuja yli kuusi ja puolisataa.

Eilen kävin äidin ja hänen siskonsa kanssa katsomassa heidän isäänsä eli vaariani ikäihmisten hoivakotiin, joka sijaitsee lyhyen automatkan päässä. Oli mielestäni järkevästi käytettyä aikaa. En ole vaarini, enkä kyseisen tätini kanssa koskaan ollut paljon tekemisissä, kuten en pitkään aikaan oikeastaan kenenkään muunkaan sukulaisen kanssa, paitsi perheenjäsenten kanssa, eli veljieni ja vanhempieni kanssa. Heidän kanssaan tulee vietettyä paljon aikaa.

Vaarin puheesta ei enää saa selvää, joten hänen kanssaan oli vaikea puhua. Tuntui olevan ikään kuin henkimaailman asioita, mitä sieltä suusta pääsi. Vaari ei vain enää tunnu olevan oma itsensä, mutta tuntuu kuin siitä olisi vain vähän aikaa, kun hän oli vielä ihan normaali. Nopeasti voi ihminen muuttua. Mummoa, eli äitini äitiä kävin katsomassa myös jokin aika sitten. Hän asuu hyvin lähellä, mutta tämä käynti oli eka kerta varmaan useampaan vuoteen.

Iskä ja pikkuveli lähtivät tänään katsomaan pikkuveljen uutta asuntoa, jonne hän pian muuttaa opiskelujen takia. Lähettivät äsken kuvan sieltä. Opiskelupaikka ja -asunto ovat tosi kaukana, joten veljeä tuskin näen paljon pitkään aikaan. Toivon kovasti, että hänen opiskeluaikansa sujuu hyvin. :)

Tänään ajattelin vielä lukea lisää kirjaa, katsoa vähän elokuvia ja ehkä myös pelata yhtä videopeliä.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! :D

Muuttoremppaa

7.7.2014 Vakavasti otettava, Vapaa-aika, Yleinen

Juu, tässä on ollut ja on yhä heinäkuu aikaa tehdä muuttoa ja remonttia. Oikeastaan päinvastaisessa järjestyksessä siis. Anyway, asiaan.
Muuttomatka on hyvin pitkä, not. Muutan Kuusankosken keskustasta Kuusankosken keskustan viereen Kymijoen toiselle puolelle. Autolla matkaa keskustaan tulee olemaan 1,1 km, fillarilla/kävellen n. 850-900 metriä.

Näkymä makkarista ulos

Näkymä makkarista ulos

Rempasta:
Seiniä ja vähän muitakin pintoja on tasoiteltu ja hiottu. Kolmion noin 130:sta maalattavasta seinäneliöstä on nyt maalattu kaikki, jäljellä on enää pientä pensselipuuhaa arviolta yhden päivän ajaksi.
Ovia ja kaappeja on kiristelty ynnä viritelty, lamppuja siirrelty ja asenneltu, lavuaaria ja wc-istuinta trimmailtu + pientä muuta säätöä tehty aika lailla. Yksi suurimpia haasteita tulee olemaan lattioiden saattaminen edes auttavalla tavalla elinkelpoisiksi. Vanhaan ja vähän ikävän näköiseen sisäkattoon ei nyt kosketa.

Keittiön verho

Keittiön verho

Hankinnat:
Niin, kalustehankintojakin on pitänyt ja pitää yhä suorittaa. Hankittu on jo (omien vähäisten kalusteideni lisäksi) mm. kattolamppuja, keittiöpöytäryhmä (kiitos ihana Maikki), mökötyshuoneen levitettävä puusohva, pari nojatuolia ja luonnollisesti baaritiski. BAARITISKI, JEE! Niin, ystäväni joen pohjoispuolelta Poti kävi pyynnöstäni mitoilla, aikeenamme on rakentaa itse baaritiski, jonka sisuksiin asennetaan mm. aito baarijääkaappi. Siitä myöhemmin lisää.
Hankittavaa on paljon, sillä muutan valmiiksi kalustetusta yksiöstä kalustamattomaan kolmioon. Siinä Visa vinkuu ja setelit suhisee, ennen kuin paikkaa voi kodiksi kutsua. Eilen illalla ostin verkkokaupasta ihka uuden television, Samsung 40″ LED-TV:n.

Keittiön pöytä

Keittiön pöytä

Noh, myöhemmin tästä lisää. Ammattimaista lattiasiivoushenkilöä (kauttaaltaan vanha muovimatto) kaipaisin, tietääkö joku jonkun? Hjelppa mej, saat halin ja ehkä toisenkin. Ja pannusumppia, totta kai.

Saa tulla pyyhkimään

Saa tulla pyyhkimään

Niin tai näin, yritän päästä nukkumaan uuteen asuntoon, jolle muuten oon antanut nimen Ranska, jo tällä viikolla ennen heinäkuun puolta väliä.

Isoja uutisia

3.7.2014 Yleinen

Niin, lupailin teille toissapäivänä uutisia. Noh, on niitä muutamia.

A) Pääsin tietämättäni Ylen Aamu-TV:n lähetykseen valokuvan hahmona. Mun poitsu oli laittanut Kesäkuva-kilpailuun foton, jossa on hänen koiransa Ruska ja taustalla meikäläinen ongenvapa kädessä.
Ruska ja pappa

B) Sain vuokra-asunnon Kuusankoskelta, rivitalokolmio. Teen siellä ensin pintaremontin yhdessä Pelimies Ventin, poitsuni Joonan ja nuorikkonsa Annun kanssa. Yläpuolen koiruus Ruska auttaa pappaa maalaamisessa, tai ainakin maalien sotkemisessa.

C) Sain Elisa Kirjalta kustannussopimuksen mun jo vuonna 2003 kirjoittamaani romaanin käsikirjoitukseen. Esisopimus on tehty, nyt vaan oottelen lopullisia sopimuspapareita kotiin tutkittavaksi ja allekirjoitettavaksi. Teoksesta tulee ainakin ensi alkuun vaan e-kirja eli sähköisesti luettava, jonka kuka tahansa voi ostaa netin kautta Elisa Kirjasta ja ladata omalle koneelleen luettavaksi. Pääsen siis samaan kastiin Eino Leinon, Shakespearen, Topeliuksen sun muitten kundien kanssa :)
Toista romaaniani alan jatkaa heti, kun saan remppa- ja muuttohommat tehtyä. Kirjoittaminen jatkunee varmaankin elokuusta lähtien.

Ja kaikki nämä kohdat A, B ja C sattuivat mulle saman päivän aikana! 2.7 tulee jatkossa olemaan SAPPI eli Suuren Auvon Päivä Paavon Ihmeeksi.

 

Hyvin menee muuten, mutta…

30.6.2014 Vakavasti otettava, Yleinen

…mistä asunto, ja nimenomaan Kuusankoskelta? Oon kattonut ja hakenut useita kohteita, mut aina ne on menneet muille. Kaupungillekin oon asuntohakemuksen tehnyt.  Nyt on enää tasan kuukausi aikaa löytää joku luukku, muuten Kuusaan sillan alunen saa yhden uuden asukin, eikä tämä ole vitsi.
Rahaa on maksaa yksiön-kaksion parikin takuuvuokraa + normivuokra (ja mitä vaaditaankaan) siihen päälle, mut ei näytä raha ketään asunnonomistajaa kiinnostavan.

Alkaa olla pikku hätä päällä.