Selaat arkistoa kohteelle asuminen.

♥ Oma koti kullan kallis ♥

15.4.2015 Yleinen

Meillä vähän mööpeliseerattiin eilen olohuoneen puolella. Koko kämppä oli hyrskyn myrskyn. Täytyy sanoa, että kyllä kannatti, vaikka vähän aivonystyröitä ja käsivoimia täytyikin käyttää. Monta kertaa on huonekalujen paikkoja vaihdettu, mutta luulenpa, että nykyisillä paikoillaan ne pysyvät pitkään. Ehkä siihen asti, kun löytyy kiva omakotitalo. Tästä isäntä on ainakin todella mielissään, kun ei tarvitse sisustaa hetkeen. En saanut lupaa hankkia lisää huonekaluja, kun niitä on kuulemma tarpeeksi. Vaan eipä tiedä isäntä, että ollaan Hilkan kanssa eri mieltä asiasta. Nyt olohuone näyttää kuitenkin mielestäni tosi kivalta ja kotoisalta ♥ Emme siis lähde Hilkan kanssa mööpeliostoksille ainakaan ihan vielä.

Sohvan selkänoja ei olekaan tällä kertaa seinää vasten. Sohva oli alkujaan kahden istuttava, mutta miekkoseni sisko verhoili siihen toiveidemme mukaisen divaani-osan. Nyt kelpaa löhöillä ja hyvin mahtuu!

sohva (2)

Kun muutimme saman katon alle poikaystäväni kanssa, täytyi kukat ja muut romanttiset harpäkkeet sovittaa samaan huoneeseen laivojen ja meriaiheisten juttujen kanssa. Ajattelin, että eihän se voi onnistua mitenkään. Mutta loppujen lopuksi oli kyse ainoastaan oman asenteen muuttamisesta. Molempien mielenkiinnon kohteet ovat nykyään näkyvillä.

kirjoituspöytä

telkkari (2)

peili

Vanha ikkunan kehys sai uuden elämän peilinä

sydän

palmuvehka

Palmuvehka viihtyy melkoisen pimeässäkin paikassa

PELTIPURKKI

 Olen huomannut, että pidän kukista, joita ainakin moni kukkakaupassa asioiva pitää ”iäkkäiden ihmisten kukkina” tai ”hautajaiskukkina”. Monesti kuulee sanottavan, että neilikka ja valkoiset kukat ovat hautajaiskukkia ja että tulilatva on mummumainen. Mitä!? Ainakin ne ovat yksiä minun lempikukistani. Ja onhan se niin, että kaikenlaisia ja -värisiä kukkia voi käyttää kaikissa tilanteissa! On vain käynyt niin, että mielipiteitä yleistetään ja on syntynyt hautajaiskukkia ja synttärikukkia ja mummelikukkia ja naisille sopivia kukkia ja miehille sopivia kukkia… Minä ainakin tykkään ihan hirrrrrrvveeeesti tulilatvasta 

hevonen

tulilatva

Kerrottu tulilatva ♥

 

Kaunista loppuviikkoa! ♥

~Saara~

 

Muuttokamat paikoillaan, ei ihan

18.7.2014 Sekoseko, Vapaa-aika, Yleinen

Heisulivei, nyt on neljästä huoneesta kolme kinkerikondiksessa. Siis muuton osalta. Yhen huoneen, mökötyshuoneen, oon alun alkaenkin jättänyt ns varastohuoneeksi, joka laitetaan ordninkiin sitten, kun kaikki muut tärkeämmät pleissit on kondiksessa. No nyt on.

Eteinen, tuulikaappi ja vessa on ok. Tai noh, vessasta puuttuu (peili)kaappi. Peliä ei koko asunnossa ole muutenkaan, ja hyvä niin, empähän pelästy.

Olkkari on muuten valmis, mutta se vaatii uuden sohvan. Ei välttämättä uuden-uuden, vaan toisenlaisen, kuin mikä siellä nyt tilapäisesti on. Luomaani baariin olen suorastaan rakastunut. Piuhat kun saan piiloon ja pikkusen lisää rekvisiittaa, oon suorastaan ekstaasissa. Vähän oon jo nyt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keittiö on niin kunnossa, kuin se näillä eväillä tulee. Kaapistot on rakenteellisesti melko kurjassa kunnossa, mutta niiden uudistaminen/vaihtaminen ei ole minun päätettävissäni. Se on tehty, mikä on mahdolliseksi katsottu.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun makkari oli se huone, jonka kunnostin ihan ensiksi. Noh, toisesta ikkunasta puuttuu vielä ”pimennys”verhot, siinä on nyt bambusälerullis.

Mökötyshuone (mökkäri, suomennettuna yhdistetty työ-, harrastus- ja vierashuone) on täynnä muuttokamoja. Ryhdyn niitä varmaan ensi viikolla siirtelemään paikoilleen, ellen innostu nyt jo viikonloppuna sitä tekemään. Ikkunasta puuttuu verhot kokonaan. Olkkarin nykyinen levitettävä puusohva siirtyy mökkäriin vierasvuoteeksi. Huoneeseen tulee työpiste, sellainen isohko työpöytä ja luonnollisesti myös tuoli. Muuta kalustusta sinne ei tule.

Eli summa summarum kaikki on noin 3/4 kunnossa. Oon vähintään semihappy.

 

Muuttoremppaa

7.7.2014 Vakavasti otettava, Vapaa-aika, Yleinen

Juu, tässä on ollut ja on yhä heinäkuu aikaa tehdä muuttoa ja remonttia. Oikeastaan päinvastaisessa järjestyksessä siis. Anyway, asiaan.
Muuttomatka on hyvin pitkä, not. Muutan Kuusankosken keskustasta Kuusankosken keskustan viereen Kymijoen toiselle puolelle. Autolla matkaa keskustaan tulee olemaan 1,1 km, fillarilla/kävellen n. 850-900 metriä.

Näkymä makkarista ulos

Näkymä makkarista ulos

Rempasta:
Seiniä ja vähän muitakin pintoja on tasoiteltu ja hiottu. Kolmion noin 130:sta maalattavasta seinäneliöstä on nyt maalattu kaikki, jäljellä on enää pientä pensselipuuhaa arviolta yhden päivän ajaksi.
Ovia ja kaappeja on kiristelty ynnä viritelty, lamppuja siirrelty ja asenneltu, lavuaaria ja wc-istuinta trimmailtu + pientä muuta säätöä tehty aika lailla. Yksi suurimpia haasteita tulee olemaan lattioiden saattaminen edes auttavalla tavalla elinkelpoisiksi. Vanhaan ja vähän ikävän näköiseen sisäkattoon ei nyt kosketa.

Keittiön verho

Keittiön verho

Hankinnat:
Niin, kalustehankintojakin on pitänyt ja pitää yhä suorittaa. Hankittu on jo (omien vähäisten kalusteideni lisäksi) mm. kattolamppuja, keittiöpöytäryhmä (kiitos ihana Maikki), mökötyshuoneen levitettävä puusohva, pari nojatuolia ja luonnollisesti baaritiski. BAARITISKI, JEE! Niin, ystäväni joen pohjoispuolelta Poti kävi pyynnöstäni mitoilla, aikeenamme on rakentaa itse baaritiski, jonka sisuksiin asennetaan mm. aito baarijääkaappi. Siitä myöhemmin lisää.
Hankittavaa on paljon, sillä muutan valmiiksi kalustetusta yksiöstä kalustamattomaan kolmioon. Siinä Visa vinkuu ja setelit suhisee, ennen kuin paikkaa voi kodiksi kutsua. Eilen illalla ostin verkkokaupasta ihka uuden television, Samsung 40″ LED-TV:n.

Keittiön pöytä

Keittiön pöytä

Noh, myöhemmin tästä lisää. Ammattimaista lattiasiivoushenkilöä (kauttaaltaan vanha muovimatto) kaipaisin, tietääkö joku jonkun? Hjelppa mej, saat halin ja ehkä toisenkin. Ja pannusumppia, totta kai.

Saa tulla pyyhkimään

Saa tulla pyyhkimään

Niin tai näin, yritän päästä nukkumaan uuteen asuntoon, jolle muuten oon antanut nimen Ranska, jo tällä viikolla ennen heinäkuun puolta väliä.