Selaat arkistoa kohteelle arvostus.

Parasta juuri nyt

11.1.2016 Yleinen

11012016Ihan parasta tällä hetkellä on

  • Pakkasta on niin vähän (-6), että pääsi ulkoilemaan
  • Ulkona on ihana ilma ja mieli tuulettui hyvin
  • Uudet toppahousut todella toimivat, ei ollut kylmä yhtään
  • Ostin salille 10 kertaa, entisen työnantajan piikkiin
  • Luistelu, siitä haaveilen. Pitäisi vain löytää luistimet
  • Tänään on huomattavasti parempi päivä kuin eilen, ehkä eilisen kaltaisia päiviä tarvitaan, jotta osaa arvostaa hyviä asioita!

Ja liikunnan tärkeys taas tuli huomattua. Pakkasella (yli -20) en halunnutkaan ulos ja tuntui huonolta. Heti kun päästi ulos, mielikin lepää <3

Sisimpääsi matkusta

16.2.2015 Yleinen

Noniin on aika kertoa teille minkä rakentamiseen saattaa kestää vuosia, mutta tuhoamiseen tarvitaan vain sekuntti. Vastaus on itsetunto. Tässä postauksessa pohdiskelen hieman itsetuntoa ja mitä siihen liittyy. Idea lähti siitä kun twitterissä minulta kysyttiin mitä on hyvä itsetunto? Olin siis suositellut tässä vaiheessa hänelle että kokeilee hyvää itsetuntoa, mutta kun tuo kysymys lävähti eteeni en tiennytkään vastausta. Onko minulla hyvä itsetunto? Mitä se tarkoittaa? Nyt otetaan asiasta selvää ja katsotaan mitä vastauksia näihin ja moniin muihin aiheeseen liittyviin kysymyksiin löytyy.

kun on huono tai heikko itsetunto;

Näkeekö silloin ympärillä olevan mailman mustavalkoisena?

Näkeekö silloin ympärillä olevan mailman mustavalkoisena? Miksi lähtisin pois kotoa?

Näkeekö silloin itsensä mustavalkoisena? En ehkä kuulu tänne.

Näkeekö silloin itsensä mustavalkoisena? En ehkä kuulu tänne?

Ehkä se itsetunnon puute kuvaa näitä molempia tilanteita, mutta…

image

Mielestäni kauneus on katsojan silmissä.

Hyvä itsetunto on: itsensä hyväksyminen, arvostaminen ja kuunteleminen. Ihminen joka uskaltaa olla erilainen eli omaitsensä omistaa hyväniysetunnon. Uskalla sanoa mielipiteesi ja uskalla olla ystävällinen muille. Ihmisellä on kolme minä kuvaa. Millainen mielestään on, millainen haluaisi olla ja millaisena ajattelee muiden itsensä näkevän.

Itsetunto laatikko oli avatessa tyhjä.

Itsetunto laatikko oli avatessa tyhjä.

Ajattelen että näin muut näkevät minut

Ajattelen että näin muut näkevät minut

Mistä itsetunto koostuu. Se koostuu menneestä elämästä ja kuinka tulevaisuutta katsoo. Sinulla on todennäköisesti hyvä itsetunto jos sinua on rakastettu, sinulla on läheisiä ihmissuhteita, sinua arvostetaan sellaisena kuin olet ja sinusta on huolehdittu. Itsetuntoa laskee elämän ikävät kolhut, haukkuminen, syrjintä, negatiivinen ajattelu itsestä ja jos esittää muuta kuin on. Vahvalla itsetunnolla osaat paremmin käsitellä ikäviä asioita ja selviät niistä kun taas heikolla itse tunnolla syytät helposti itseäsi takaiskuista etkä osaa käsitellä niitä hyvin. Heikentynyt itsetunto voi johtaa masennukseen, ahdistuneisuuteen, paniikihäiriöihin tai sosiaalisiin pelkotiloihin joka taas johtaa erakoitumiseen. Itsetunto on ihmisen yksi herkemmistä ominaisuuksista joten kohtele sitä varoen niin omaasi kuin muidenkin.

En ole pystynyt katsomaan todellisuutta silmiin

En ole pystynyt katsomaan todellisuutta silmiin

Minä luulin että minulla on hyvä itsetunto, mutta nyt kun olen asiaa enemmän tutkinut niin ei se sitä ole. Osittain kyllä eli en etsi ulkonäöstäni virheitä ja pidän itseäni kauniina. Uskallan olla omaitseni, näyttäytyä ilman meikkiä ja tehdä asioita mistä nautin. Mutta minun heikkouteni on se että mitä muut ajattelevat. Minulla on käsitys että ihmiset ajattelevat pelkästään pahaa minusta ja tästä on päästävä eroon. Kysyin ihmisiltä mielipidettä itsestäni hyviä ja huonoja puolia ja kun huonoja puolia ei meinannut tulla tai sieltä ei tullut mitään niin karmivaa mitä olin odottanut, en saattanut uskoa sitä. Ajattelin jälkeenpäin että kukaan ei uskalla kertoa huonoja puoliani minulle. Mutta nyt tajusin että ehkä muut ei ajattelekkaan minusta niin pahaa kuin mitä minä itse ajattelen itsestäni. Ehkä mä oon sit hyvä tyyppi, rento, hauska , kaunis, tietyssä humalatilassa ärsyttävä ja impulsiivinen. Se minä olen. Nyt kun olen sisäistänyt jo hieman itseäni, antanut anteeksi itselleni sekä muille ja karistanut katkeruuden pois niin voin paremmin. En ole niin väsynyt, päähän ei koske joka ikinen päivä enkä hermostu yhtä helposti. Vielä minulla on harjoittelua hyvään ja vahvaan itsetuntoon mutta tiedän sen olevan kaiken työn arvoista. Minun täytyy opetella myös tekemään valintoja. En ikinä osaa/ uskalla Kysyttäessä valita sitä mitä minä haluan esim. Ruoan suhteen koska ajattelen aina että on parempi valita se mitä toinen haluaa. Näin miellyttän varmasti muita. Tämä onkin minun suurin haaste nyt!

I believe i can fly

I believe i can fly

Sitten jotain lohduttavaa tietoa itsetunnosta. Se on ihmisen persoonallinen ominaisuus, ei periytyvä. Itsetunto on taito jota voi kehittää. Kuten sanoin hyvän ja vahvan itsetunnon rakentamisessa voi mennä vuosia joten älä odota pikaparannusta vaan harjoittele sitkeästi. Muista vain sekuntti riittää sen tuhoamiseen vain sana riittää! Älä tuhoa omaa tai muiden itsetuntoa olemalla ilkeä päinvastoin auta sen rakentamisessa olemalla ystävällinen, juttele ihmisten kanssa tai pelkkä hymy riittää.

Nyt kun olen löytänyt siitä edes osan, suljen laatikon visusti ja suojelen sitä viimeiseen asti.

Nyt kun olen löytänyt siitä edes osan, suljen laatikon visusti ja suojelen sitä viimeiseen asti.

Kerron sitten vielä muutamia keinoja jolla voit päästä alkuun itsetunnon kehittämisessä, mutta on tärkeää etsiä itselle sopivat tavat.

Jokainen tietää tunteen kun astelee peilin eteen ja alkaa etsiä virheitä itsestään lihava, epämuodostunut, huono iho, taas uusi finni, isot reidet yms. STOP! Kokeileppa nyt etsiä niitä hyviä puolia söpö nenä, kauniin väriset silmät, hienot hampaat, kauniit kynnet tai mitä vaan hyvää. Kun olet tässä onnistunut onnittele itseäsi ja mieti seuraavaksi elämääsi. Mitä hyvää sinulla on? Katto pään päällä, ruokaa syötäväksi, perhe, lemmikki, ystävä, olet terve tai elossa.  Kun tajuat että elämässäsi ja ympärilläsi on hyviä asioita mieti seuraavaksi missä olet hyvä. Olen hyvä lukemaan, tekemään kuperkeikkoja, laulamaan, tanssimaan tai se voi olla mitä vaan missä olet hyvä ja mikä tuo sinulle onnistumisen tunteen. Ajattele nämä asiat peilin edessä. Kun löydät hyviä asioita sano ne äänen samalla katsoen itseäsi silmiin pelistä ja huomaat kuinka olet valoisampi ja näet taas itsesi hieman kauniimpana.

image

Etsi totuus itsestäsi. Miksi ajattelet että nenäsi on liian iso tai juttusi ovat niin typeriä että parempi kun olet hiljaa? Mistä tällainen käsitys on peräisin? Oletko todella sellainen ja onko vika sinussa? Vääristyneiden ajatusten muuttaminen on mahdollista. Muuta ne! Ja muista ihmiset on ainutlaatuisia.

image

Puhu kauniisti itsellesi ja muille.

Puhu kauniisti itsellesi ja muille.

Muistele onnistumisia ja vaikeina hetkinä yritä palauttaa ne mieleesi.

Uskalla olla omaitsesi sillä liiallinen toisten myötäily voi vieraannutta sinut omasta itsestä. Jos ystävien ovet sulkeutuvat silloin kun päätät olla omaitsesi niin oikeiden ystävien ovet avautuvat.

Opettele tekemään valintoja! Jos sinulta kysytään otatko kahvin vai teen. Valitse kumman haluat, elä ajattele kummasta olisi toiselle vähemmän vaivaa.

Irrottaidu vääristä häpeän ja syyllisyyden tunteista. Anna anteeksi itselle sekä muille.

Älä anna kenellekkään valtaa määritellä olemassaolosi oikeutta. Muista olet yhtä arvokas kuin muutkin! Jos joku on erimieltä ole joko välittämättä tai kerää rohkeutesi ja käy kysymässä häneltä että, mitä sinulle oikeasti kuuluu? Yritä välittää hänelle viesti että arvostat itseäsi ja hänenkin kannattaisi. Koska se että jonkun pitää vähätellä muita tarkoittaa  yleensä että ei tiedä omaa paikkaansa ja täytyy kohottaa itseään vähättelemällä muita. Älä säikähdä tämä joku saattaa häkeltyä kysymyksestäsi ja vastata rajusti takaisin esim. haukkumalla. Mutta uskallan väittää että tuo kysymys pistää ihmisen miettimään ja ehkä eräänä päivänä tämä joku saattaa tulla kiittämään sinua.

Ole hyvässä mielessä itsekäs. Anna itsellesi oikeus virheisiin ja mielipiteisiin, tunnista ja hyväksy omat rajasi sekä kuuntele itseäsi.

sitten tärkein hemmottele itseäsi! Tee joskus vain niitä asioita joista nautit, mitkä tekee sinut onnelliseksi ja mikä antaa sinulle virtaa.

Onnea harjoitteluun! :)

Meikki tuo minulle lisää varmuutta, mutta se ei luo itsetuntoa. Kaikesta huolimatta olen onnellinen.

Meikki tuo minulle lisää varmuutta, mutta se ei luo itsetuntoa. Kaikesta huolimatta olen onnellinen.

Harjoitus löytyi nyytti.fi sivulta.

Siis halloo oikeasti, tottakai jätkät sanovat sinua lumpuksi

12.9.2014 Yleinen

Miksi miehet ei kunnioita naisia? Mitä nainen tekee väärin kun häntä aletaan kutsua lutkaksi, lumpuksi, huoraksi, halvaksi tai jakorasiaksi?

Siis sanonko ihan suoraan miksi, no koska käyttäydytte sillä tavalla. Jos haluatte, että joku mies kunnioittaa teitä naisena käyttäytykää sen mukaisesti. Luuletko ihan oikeasti saavasi kunnioitusta miehiltä, kun strippailet jossain baarissa tai tanssit joka ikisen vastaantulijan kanssa ja vedät samantien kielareita tämän kanssa ja illan päätteeksi päädyt jonkun luokse viettämään yön. Siis halloo oikeasti, tottakai jätkät sanovat sinua huoraksi. Seuraavana päivänä leuhkit siitä mitä teit edellisenä yönä. Siis ei tuo oikeasti ole hyvä juttu, jos niin luulet. Jos vielä huorailet baarissa sen vuoksi, että tekisit jonkun jätkän mustasukkaiseksi, silloin vasta kyseinen jätkä ajattelee sinua huoraksi ja sanoo thankgod en mennyt pidemmälle tuon ämmän kanssa.

Ei mutta siis ihan oikeasti huorailemalla sinä saat miehen huomion, mutta et kunnioittavalla tavalla. Mitä luulet hänen sanovan sinusta, kun näkee kännissä baarissa joka miehen kimpussa. Okey on ymmärrettävää, että haluat pitää hauskaa, mutta älä itke sitten kun sinun uusi nickname on jakorasia.

Miehet eivät halua tuollaisia naisia ihan oikeasti, ei tuollaisia voi sanoa naisiksi vaan halvoiksi lumpuiksi. Jos haluat miehen kunnioittavan ja arvostavan sinua tee itsestäsi haluttava naisena, ei lumppuna. Lumppuja halutaan yhtä tarkoitusta varten vain ja se on yhtä yötä varten. Haluatko oikeasti olla niin halpa ja tyydyttää joka miehen halut. Okei jos haluat tyydyttää myös omia haluja, mutta  olet kuitenkin lumppu miehen silmissä. Ehkä kirjoitan vähän huonoon sävyyn, mutta haluan teidän vain ymmärtävän asian.

Miehet haluavat sitä mitä eivät saa, sitä mitä on vaikeaa saada. Kun annat pienen palasen kakusta, silloin hän himoaa koko annosta. Jos annat miehelle koko helvetin kakun hän täyttyy, eikä jaksa syödä enää. Hän kyllästyy makuun ja haluaa vaihtaa sitä. Miksi haluta enää samaa kakkua, kun sai sen kokonaan syötyä. Siksi pitää antaa vain hiukan verran, jotta hän halua lisää. Ja hän haluaa lisää aivan varmasti.

Miehet ovat kuin pikku lapsia, jotka kyllästyvät leluun. Älä ole se lelu, vaan ole lelun antaja ja ottaja. Luo itse säännöt ja vihellä sen mukaan. Ole nainen, kunnioita ja arvosta ensin itseäsi, jolloin kaikki muutkin kunnioittavat sinua. Onko parempi olla se nainen, kenen kanssa kaikki haluavat olla, vai se nainen kenen kanssa kaikki ovat olleet. Me olemme naisia ja meidän pitää olla vaikeita, liian helpossa tehtävässä mielenkiinto menee.

Ihan faktaa, että sinä voit olla haluttava, kaunis, miesten mieleen ilman että huorailet. Itse asiassa vielä haluttavampi kuin lumput. Ihan oikeasti jos joku mies väittää muuta, hän puhuu paskaa. Hän vain sanoo: ”ei sillä ole väliä”, mutta hän ei todellakaan ajattele sillä tavalla. Hän ajattelee sinua lumppuna.

Ajattele ihan oikeasti tätä asiaa, koska se on niin. Tarkastele itseäsi ja ole se helvetin nainen, jota kaikki haluavat.