Selaat arkistoa kohteelle Arvostelu.

Testissä Yoogaia -nettijoogastudio

14.1.2016 Yleinen

2016-01-14 16.33.00Olen mukana Buzzador-kampanjassa, jossa testaan maailman ensimmäistä nettijoogastudioa, Yoogaiata. Tämä on maailman ensimmäinen laatuaan ja olen törmännyt tähän jo aiemmin. Vuoden tilaus maksaa 99e, mutta nyt oli mahdollisuus testata ilmaiseksi. Myös sinulla on mahdollisuus testata ilmaiseksi, lue ohjeet lopusta.

Palvelussa on paljon tallenteita, jotka ovat alkaen 15 minuutin kestoisista aina 60 minuutin kestoisiin. Palvelun hakutoiminnossa voit määrittää millaisen treenin haluat (lempeä, maltillinen, tehokas) ja myöskin tason (1-3) sekä pituuden.

Lisäksi on livetunteja, jotka vetää oikea vetäjä webkameran välityksellä ja halutessasi voit näyttää hänelle treenisi ja saada henkilökohtaista neuvontaa. Laitteena oli Samsung S6 edge -älypuhelin, johon saa Yoogaian asennettua sovelluksena. Palvelu toimi hienosti ja hiki tuli!

Itse testasin tänään Vartin Haasteen, Vatsa – Reidet – Pakarat. Oli tehokas ja hyvä treeni. Olisin tosin tarvinnut hieman enemmän tilaa, mutta mies katsoi olohuoneessa telkkaria, joten hoidin tämän makkarin nurkassa.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Mikäli haluat testata tätä, voit testata 14 päivän ajan ilmaiseksi käyttäen koodia BUZZ2016. www.yoogaia.com

#yoogaiabuzzaus

Testissä Felix-maustetahnat

20.12.2015 Yleinen

20151218_161454Olen mukana Buzzador-kampanjassa, jossa testataan Felix-maustetahnoja. Aiemmin en juuri ole vastaaviin törmännyt tai käyttänyt niitä, joten tämä on hyvä kokeilu.

Sain joulukuun alussa itselle testiin basilika-maustetahnan sekä jaettavaksi ystäville kuusi inkivääri-maustetahnaa. Puolessa välissä joulukuuta toisen samanlaisen sekä jaettavaksi ystäville kuusi chili-maustetahnaa. Olisin halunnut testata myös valkosipulin, mutta jostain syystä sitä ei minulle tullut.

Mieheni kokkaa meillä ja teki tänään chili- ja inkivääri -maustetahnoja käyttäen hyvää, nepalilaiselta kanakastikkeelta maistuvaa ruokaa. Felix-maustetahnat sisältävät makua kunnolla ja kannattaa maistaa niitä ennenkuin maustaa, ettei esim. chilistä tule liian voimakasta.

Itse ainakin suosittelen inkivääri-maustetahnaa. Se maistuu siltä miltä kuuluu ja eräänä päivänä maustoin vihannesmunakkaani pienellä määrällä sitä. Pidän inkivääristä muutenkin todella paljon. Lisäksi nämä helpottavat paljon ruuanlaittoa eikä tarvitse kuoria ja pilkkoa.

Basilika-maustetahnaa en nyt olekaan kokeillut, sen energiasisältö saa hieman karvat pystyyn. Ei oikein sovi tällä hetkellä ruokavaliooni. Onneksi pari ystäväni on lupautunut sitä testaamaan.

Tahnojen ravintosisällöt

  • Inkivääri-maustetahna / 100g – 80 kcal, rasvaa 3,1g, hiilihydraatteja 10g, proteiinia 1,5g, suolaa 2,0g
  • Chili-maustetahna / 100g – 40 kcal, rasvaa 1,0g, hiilihydraatteja 5,9g, proteiinia 1,5g, suolaa 4,7g
  • Basilika-maustetahna / 100g – 295 kcal, rasvaa 20g, hiilihydraatteja 23g, proteiinia 1,6g, suolaa 1,5g
kastike20122015

Kanakastike, jossa inkivääri- ja chili-maustetahnaa sekä vihanneksia – 172 kcal

#buzzador #felixmaustetahnabuzzaus #felix

Testissä Paulig Cupsolo ByMe -keitin ja kapselit

9.11.2015 Yleinen

2015-11-08 11.55.14Olen mukana Buzzador-kampanjassa, jossa testataan Paulig ByMe -keitintä. Olen miettinyt tällaisen keittimen ostamista, sillä päivisin tuntuu turhalta keittää yksi kuppi kahvia.

Ensimmäisenä testasin käyttöönoton, joka oli simppeliä ja nopeaa. Laite alkoi toimia täyttämällä vesisäiliön ja laittamalla pistokkeen seinään. Parit puhdistuskerrat ennen tositoimea.

Ensimmäisenä tein Chai Latten. Ohjetta en sen kummemmin lukenut, joten join sen ilman kahvia :) Eli ideahan on yhdistää jokin maitojauhevalmiste, johonkin kahviin. Alla esimerkkikuva aiheesta.

20151109_175053-1

Mieheni joi peruskahvin, Brazil, pehmeä paahto. Hän joi sen maidon kera ja tykkäsi. Kehui helppoutta.

Eilen illalla kutsuin ystäväni kahville ja valmistin hänelle Espresso Fortissimo + Crema Latte Vanilla -kahvin. Tykkäsi kovasti ja puhuimmekin hetken laitteen tuomasta helpotuksesta arkeen. Hän oli liittynyt myös Buzzadoriksi.

Äsken tein itselleni kaakaon Tazza Hot Chocolate -kapselista. Ei voi olla hehkuttamatta helppoutta! Tosin maku itsessään oli hieman liian makea minulle. Ehkä tippa tavallista maitoa olisi laimentanut makeutta.

Liittääkseni tähän myös tuotteiden kalorit. Olin yllättynyt niiden vähyydestä. Kalorit liikkuvat 38 ja 57 kcal välillä. Ja tavallisesta kahvistahan ei kaloreita tule ollenkaan. Sopii siis hyvin myös Cambailuun.

20151107_185030-1

Paulig Cupsolo ByMe on helppo ja nopea huoltaa. Vesisäiliöön uusin veden ja tyhjät kapselit tyhjensin toisesta säiliöstä. Voiko kahvinkeittäminen olla helpompaa?

20151109_173536-1

#paulig #cupsolo #byme #cupsololemppari #buzzador

Pökittääkö muiden arvostelu omaa itsetuntoa?

11.10.2015 Yleinen

11102015Muuttaessani asennoitumista elämään, olen huomannut miten toiset yrittää pönkittää itsetuntoaan mitä ihmeemmisillä tavoilla. Toki itsekin saatan mielessäni ajatella, miksi joku näyttää jotain tai käyttäytyy jotenkin. En silti halua enää olla se, joka ensimmäisenä toteaa jonkun oleman ruma, taitamaton tai vääränlainen.

Lisätessäni Cambridge-reseptin eilen Kotikokki.netiin, sain kommentin, että sen voisi tehdä tuoreistakin vihanneksista. Että ne ovat halvempia ja parempia kuin pakasteet. Varmasti kyllä, mutta itse työttömänä venytän penniä ja jos kilo kukkakaalia maksaa 4e ja pakasteena saan sen 2e, ei valinta ole vaikea. Lisäksi en ole himoruuanlaittaja ja haluan reseptien olevan helppoja, valitsin pakasteet. En ymmärrä ihmisiä, jotka katsovat tarpeelliseksi arvostella valintaani. Lisäksi pakasteet säilyvät, eikä ole syytä, miksei voi tai ehdi tehdä kasvissosekeittoa…

Olen muutaman kerran törmännyt myös toisen ulkonäön arvosteluun. Millä perusteella niin 11102015_2voi tehdä? Ja jopa niin, että tämä toinen saattaa kuulla? Jos oma ulkonäkö on omasta mielestä kaunis ja täydellinen, kaikki eivät ehkä sitä ole. Tässäkin -> Kauneus on katsojan silmissä.

Lätkämatseissa istun usein baarin puolella, kuten viime torstainakin. Tästä olen saanut kuraa niskaani aiemmin, joillekin se on hyväksyttyä, ei minulle. Nytkin istuin baarissa juoden kivennäisvettä ja jutellen minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Ja katsoin peliä välillä screeniltä. Miksen minä voi toimia niin, mutta jotkut toiset voivat?

Sain hyvän neuvon yhdeltä ystävältäni, älä mieti mitä joku sinusta ajattelee. Tätä olen itse noudattanut nyt ja olen tyytyväisempi. Jos nauruni, tapani, ulkonäköni tai jokin muu asia häiritsee jotain, se on hänen ongelmansa. Minä en niille asioille voi mitään.

Pönkittääkö oikeesti toisten arvosteleminen jollain tavalla omaa itsetuntoa? Tuleeko siitä jotenkin parempi ja täydellisempi olo itselle?

Mukavaa sunnuntaita kaikille ja muistakaa arvostaa toista ihmistä sellaisena kuin hän on.

Tomb Raider, nyt myös androidilla!

7.5.2015 Pelijutut

Vuonna 1996 julkaistu legendaarinen Tomb Raider julkaistiin vähän aikaa sitten myös android -alustalle. Ensialkuun pelin kontrollien toimivuus aiheutti epäilyksiä siitä, voiko Laraa oikeasti kontrolloida kunnollisesti kosketusruudulla. Uskokaa tai älkää: Kyllä voi! Kontrollit toimivat erittäin hyvin jopa tarkkuutta vaativissa kohdissa. Ainoastaan muutamissa (harvoissa) kohdissa joissa pitää juosta ja hyppiä nopeasti ja tarkasti joutuu hieman hikoilemaan. Hyvä esimerkki tästä on Palace Midas -kentän ansa, jossa pitää juosta ja hyppiä vesialtaan keskellä olevien pylväiden päältä pylväältä toiselle nopeasti ennenkuin pylväiden päälle syttyy liekit. Edellä mainittu kohta oli vaikea jo alkuperäisessä ja vaati käytännössä täydellistä suoritusta. Kosketusruudulla tuo vaatii lisäksi suuren määrän uusintayrityksiä ja kirosanoja mutta on täysin tehtävissä ja onpa sitten onnistumisen jälkeen myös voittajafiilis!

Pelissä ei ole nykypeleille tyypillistä checkpoint -tallennussysteemiä (peli tosin tallentaa automaattisesti jokaisen kentän alussa), mutta pelitilanteen voi itse tallentaa vapaasti. Tämä on pelkästään hyvä asia ja vapaata tallennusta kannattaakin hyödyntää, sillä pelin kentät ovat kohtuullisen pitkiä.

Graafisesti jälki on tietysti nykymittapuulla aika antiikkista, mutta parannuksia alkuperäiseen on kuitenkin tehty. Pintakuvioihin on lisätty pikselinpehmennys ja resoluutiota on nostettu. Äänimaailma on alkuperäisessä kuosissa aina ääninäyttelyä myöten. Musiikki ansaitsee erikoismaininnan, sillä pelin alkuperäinen soundtrack on edelleen täyttä rautaa ja tunnari yksi parhaista ikinä! Musiikkia myös käytetään onnistuneesti tunnelman luomiseen, eli musiikkia itsessään kuullaan varsin säästeliäästi, mutta juuri oikeissa paikoissa. Taustalla satunnaisesti kuuluvat ambient -äänet täydentävät kokonaisuuden.

Kaiken kaikkiaan Tomb Raiderin android -versio on onnistunut tekele. Nykypelaajat tästä tuskin innostuvat, mutta meille naavapartaisille Tomb Raider -faneille pelkkä nostalgia-arvo riittää ostopäätöksen perusteeksi. Onnistunut versio vanhasta klassikkopelistä on sitten bonusta!

ARVOSANA: 4 / 5

2015-04-04 15.28.32 2015-04-11 15.55.45 2015-04-15 14.35.29 2015-04-16 14.59.36 2015-04-19 14.20.23 2015-04-19 14.22.03 2015-04-25 15.51.16 2015-05-05 16.04.55
Kuvat saa alkuperäiseen kokoon klikkaamalla.

Arvostelussa: Hopeanuoli-anime

2.1.2015 Yleinen

Arvostelen plussilla ja miinuksilla Hopeanuoli-animen.

24pjpyx

Plussat:

+Hyvän pituinen

+Taustat

+Hahmoja tarpeeksi

+Akakabutosta on saatu uskottavan näköinen ja kuuloinen

+Hahmot erottuvat helposti toisistaan

+Kokoerot huomaa selvästi

+Tunnelma

Miinukset:

-Samoja animaatiokalvoja on käytetty monessa kohdassa

-Hahmot on väritetty väärin (vertaa mangaan)

-Anatomia ei ole aina kohdallaan

-Korkeat äänet ja sivuäänet

-Suomidubissa hahmojen äänet vaihtuvat toisiin kesken kaiken

Arvosana: 8/10