Selaat arkistoa kohteelle ärsyttää.

Vaatii liikaa uskallusta mennä salille

15.4.2015 Yleinen

No niin. Kurkku on vieläkin kipeä, mutta pakko oli päästä salille tai kaikki hyvä valuu hukkaan. Kävin maanantaina tekemässä selkää ja rintaa salilla ja tuntui ihan hyvältä. Vinopenkissä tangolla pyysin yhtä jätkää varmistamaan, koska en todellakaan uskaltanut nostaa sitä painoa yksin. Siltä jätkältä oli ihan helppo pyytää apua kun olen nähnyt sen melkein joka kerta siellä salilla ja se vaikuttaa ihan mukavalta. Joskus joku sananen vaihdettukin. Mutta eilen… menin salille. En uskaltanut mennä sekasalin puolelle ja naisten puolella kaikki on niin tylsää… huonommat laitteet ja tilat. Tai ei ne kai ole, mutta ne on erilaiset kuin siellä sekasalin puolella missä olen tottunut treenaamaan. Yksi toinen ärsyttävä piirre siellä naisten puolella on, että naiset jää istumaan niihin laitteisiin kun ovat sarjan tehneet… eipä siinä kauheasti tee mieli istua toisen syliin jos haluaisi itse tehdä sarjaa.

Olo oli äärimmäisen tuskainen. Mä tarviin treenikaverin. Mä ehdottomasti tarviin sen tai tämä loppuu…

No tässä tuo eilinen treeni joka eroaa huimasti ”normaalista” treenistä

Jalkapäivä:

  • loitonnus 15×45, 15×55, 15×65
  • lähennys 15×45, 15×50, 15×55
  • koukistus istuen 10×30, 10×35, 10×40
  • pakarakone 10×40, 10×45 (tässä en tehnyt kolmatta sarjaa kun joku nainen meni hengaan sinne laitteeseen… argh)
  • jalkaprässi 10×80, 10×100, 10×120
  • taljassa jalka taaksepäin 15×15, 15×20, 15×25

Kyykkyjä olisin halunnut tehdä, mutta tuolla naistenpuolella ei ole siihen oikein mahdollisuutta ja sekasalin puolelle en uskaltanut mennä. Mä olen kuitenkin niin lihava, että kun kyykkään mun läski maha tulee kauheana reppuna tohon mun jalkojen väliin ja se on ihan hirveän näköinen. Ja tiedän ettei muut salilla olijat kattele, mutta kun kyllä ne nyt vaan katsoo. Niin minäkin katson. Yksin en kestä sitä painetta, mutta kun olen treenarin tai kaverin kanssa niin pystyn keskittymään liikkeeseen ja treenariin. Pystyn luottamaan siihen, että treenari katsoo että asento on oikea ja liike menee oikein. En vieläkään pysty salilla katsomaan itseäni peilistä ja silloin on vaikea kontrolloida liikettä.

Miten mä uskaltaisin katsoa itseäni peiliin?

 

Huhtikuun alun ajatuksen lento

5.4.2014 Äitin asioita, Arkipäivien asioita

Taas on aikaa siitä kun viimeksi kirjoitin. Facebook etusivullani oli Greenpeacen mainos, jossa kehotettiin välttämään vaatemerkkejä, jonka valmistuksessa käytetään myrkkyjä ja vaarannetaan ihmisten turvallisuutta. Tämä saikin minut pohtimaan tätä maailman menoa. Itse ostan pääasiassa ökötex kankainta lapsillani. Tämä oli alkuun ”vahinko”. Hurahdin Me&i merkkiin niiden kuvioiden ja silloin hyvän kulutuskeston vuoksi. En edes osannut ajatella mitkä ökötex tarkoittaa. Nyt pojan atooppisen ihottuman vuoksi olen aika valveutunut asian suhteen. Ostin Tokmannilta viime vuonna nipun 7e alennusprinttipaitoja, koska ajattelin Angry Birds ilmiön menevän ohi nopeasti. Samalla pohdin, vaikka pakkaset olivat leudot, että miksi pojan ihottuma rehahti pahaksi. Vaatteet pesin ennen käyttöönotto. Sitten ihottuma rauhottui yhtäkkiä. Sitten ajattelin asian johtuvat, kun ostin kasan Blingon vaatteita ja käytin niitä pääasiassa. Eli vaatteilla on merkitys. Jos käytän näitä tokmannin halpispaitoja useamman päivän putkeen niin ihottuma pahenee. En tiedä johtuuko tämä ”kankaan kovuudesta”, mykyistä vai vaan sattumasta.

Miehelle puhuin, kuinka kuluttaja voi vaikuttaa ostovalinnoillaan. Mies oli hieman erimieltä. Hänestä monien ihmisten talous on sen verran heikko, että heille on pääasia, että elintarvikkeet yms. ovat vain halpoja. Ihan sama mistä se tulee ja mistä oloista. Itse ymmärrän miehen pointin mutta valitsen omat kuluttaja valinnat niin, että suosisin suomalaista, ökötex sekä luomua.

Tässä kiinnostava linkki: http://www.kuluttaja.fi/Page/c8fd0530-a063-4d93-b7ec-10d633d6576a.aspx

En minäkään ostovalintojani tee ajatuksella, että ”pelastanpa nyt maailman” vaan haluan omalle perheelle parasta, jos siitä on etua edistämään näitä aatteita niin olen onnellinen. Jos kukaan ei tee mitään, ei mitään tapahdu. Pitäisi toisaalta Suomen valtionkin valveutua. Miksi ostaa kivihiiltä kaukaa ja tuoda tänne kun voitaisiin panostaa Suomalaiseen puuteollisuuteen ja hyödyntää sitä?

Pohdimme myös näitä lapsilisä asioita. Itse olin asiasta alkuun kiukkuinen, että päättäjät niihin koskevat mutta sitten.. tulin toisiin ajatuksiin. Meillä ne menevät pojille säästöön osittain. Eihän tämän tuen tarkoitus ole kerryttää lapsille pesämunaa aikuisuutta varten. Me olemme ihan hyvin tienaava perhe ja minä voisin tiputtaa saamamme lapsilisän määrää. Mielummin tiputan sitä tai annan kokonaan pois kuin nostaisin yrittäjien verotusta. Tähänkin pitäisi tehdä joku juttu, että hyvin tienaavat eivät sitä tarvitse ja pienituloiset saisivat koko tuen. Sitä en ymmärrä, miksi sitä maksetaan ulkomaille niin paljon.

Olen tehnyt muutamia todella hyviä kauppoja <3sydänpyllyt<3 Facebook ryhmässä. Ihan mieltä lämmitti kun sain pojalle uudenveroisia vaatteita suht halvalla. En muista sanoinko, mutta ostin ensi talvea varten mini rodinin beigen toppatakin nuoremmalle. Se on ihana mutta en tiedä mitä ihmeen lemmikin karvaa siinä oli. Se oli jotenkin ällöttävää. Ei se haise ja on muhkea mutta ne karvat.

Aasin sillan kautta facebookkin.. come on ihmiset! <3sydänpyllyt<3 ryhmässä joku valitti, että liikenne tunikassa (vihreä pohja ja paljon autoja) oli joissakin ovissa ruskeat oven kahvat ja joissain ei. Hän kyseli onko kyseessä painovirhe vai ei ja nyt siitä on galluppi siellä. Pieni parin millin ruskea ovenkahvan näiköinen viiru on siis joissakin autoissa. Kuka syynää vaatteensa noin tarkkaan? onko sillä loppuunsa väliä onko sitä vai ei? En tiedä, anteeksi, ärsyttää, mutta jos se luo yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, mikäs siinä. Harmittaa kun nuo tulee näkyviin omalla seinällä. Vertailetteko te vaatteitanne, että kuosit on tismalleen samanlaiset ja kuinka herkästi reklamoitte?

Mutta hyvää viikonloppua ja toivotaan Suomalaisille formulakuskeille onnea!