Selaat arkistoa kohteelle armolahjat.

Armolahjoista

26.5.2017 Raamatusta

Sain mahdollisuuden osallistua helatorstaina Tampereen Helluntaiseurakunnassa järjestettyyn armolahjaseminaariin. Opettajana toimi Selkomaan Marko, joka asuu Seinäjoella perheineen. Kun torstai aamuna näin facebookissa mainoksen Suuri Jeesus tapahtumasta, jossa oli maininta tästä seminaaristakin, mietin, että kuinka paljon meitä Jumalan lapsia ympäri Suomea on, jotka syystä tai toisesta eivät tohdi käyttää armolahjoja rohkeasti, jos ollenkaan, koska pelkäävät epäonnistumisen seurauksia. Osalla saattaa olla karmivia kokemuksia siitä, kuinka heitä on nuhdeltu esimerkiksi profetian tai tiedon sanojen mentyä pieleen.

1 Korinttolaiskirje 13:8-10

Rakkaus ei koskaan häviä. Mutta profetoiminen katoaa, kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa. Tietämisemme on näet vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista, mutta kun tulee se, mikä on täydellistä, katoaa se, mikä on vajavaista.

Meidän pitäisi muistaa, että jokainen Jumalan lapsi on vajavainen täällä ajassa, silti meidän ei pitäisi lopettaa koskaan armolahjojen käyttöä siitä syystä, että olemme epäonnistuneet sen käytössä kerran tai useamman. Marko opetti, että jos rukoilemme sairaiden puolesta, niin enemmin tai myöhemmin heitä alkaa paranemaan! Jos sinä ja minä saamme esimerkiksi rukoillessamme mieleemme henkilön ja koemme, että saamme sanoman hänelle, meidän ei pidä ihmispelosta tai paholaisen syytöksistä johtuen jättää sanomaa välittämättä. Itse toimin siten, että ilmaisen sanoman pääasiallisesti näin: ”Koen, että…” Silloin jätän sanoman loppukädessä kuulijan arvioitavaksi ja hänen tehtävänsä on tarkastaa sen Raamatusta, pitääkö se paikkaansa. Itsekin seulon sanoman, siinä mielessä, että jos saan sen etukäteen ennen kuin lähetän sen viestinä eteenpäin, tarkistan, pitääkö se yhtä Raamatun kanssa.

Mutta jos sanoma tulee samalla kun siunaan jotakin ihmistä, sanoma jää hänen vastuulleen: Jos se ei ole hänelle, hän heittää sen pois mielestään! Miksi meidän pitäisi pelätä epäonnistumisia niin paljon? Ihan turhaa! Taivaassa ei tarvita enää armolahjoja, joten voimme käyttää niitä Jumalan kunniaksi täällä ajassa ja rohkaista monia sen kautta. Se on Jumalan tapa viestittää luoduilleen, kuinka paljon hän rakastaa. Miten meidän tulisi sitten käyttää armolahjoja?

1 Korinttolaiskirje 13:1-3

Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali. Vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulla ei olisi rakkautta, en olisi mitään. Vaikka jakaisin kaiken omaisuuteni muiden ruokkimiseksi ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, en siitä mitään hyötyisi.

Aikamoinen lausunto Paavalilta! Jumalan valtakunta on rakkauden valtakunta, jossa Jumala on täydellinen rakkaus, joka tahtoo pelastaa kaikki. Jos me hänen rakkaat lapsensa emme osaa ilmentää tuota Jumalan yhtä ominaispiirrettä, olemme hukassa hänestä. Armolahjoja tulee siis ilmentää niin kuin niiden antaja, Jumala tahtoo: Rakkauden hengessä. Hän odottaa, että ymmärrämme, ettei hän ole jakanut lahjojaan turhaan, niin että käytämme niitä vain satunnaisesti, vaan opimme olemaan kuuliaisia, kun Pyhä Henki johtaa meitä käyttämään niitä.

Aivan yhtä tärkeää on käyttää lahjoja niitä rakkaudellisesti, muiden rakennukseksi, lohdutukseksi ja joskus myös ojennukseksi. Mutta niitä ei ole todellakaan tarkoitettu muiden lyömiseksi alas, niin kuin joskus olen kuullut käyvän. Yksi pahimmista lahjan ”väärinkäytöksistä” oli tapaus, jossa henkilö ”profetoi”, ettei toinen saa aviomiestä kymmeneen vuoteen! Isän sydän itkee, kun noin käy, koska hän ei tahdo lyödä lyötyä, vaan rohkaista ja antaa täyden tukensa vaikeinakin aikoina.

1 Korinttolaiskirje 12:4-7, 12-13

Armolahjoja on erilaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on erilaisia, mutta Herra on sama. Voimavaikutuksia on erilaisia, mutta Jumala, joka kaiken kaikissa vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin yhteiseksi hyödyksi. Niin kuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä – mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis – niin on Kristuskin. Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on yhdessä Hengessä kastettu yhdeksi ruumiiksi, ja kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

Armolahjojen ja palvelutehtävien olemus paljastaa jotain todella tärkeää kolmiyhteisestä Jumalastamme. Vaikka Jumala on yksi olemus, hänessä on kolme eri persoonaa. Jumala toimii täydessä harmoniassa. Näin pitäisi olla myös hänen seurakuntansa kohdalla: Meidän tulisi ymmärtää, että olemme hänen lapsiaan, ja Isä odottaa, että lasten välillä on ilo ja rauha, eikä ketään halvenneta. Mitään armolahjaa tai palvelutehtävää ei voi korottaa muiden ylle, vaikka niin helposti korostamme, että näkyvät palvelutehtävät, kuten paimenen tehtävä on arvokkaampi kuin seurakunnassa palvelutehtävää hoitavan. Ei. Jokainen lahja on todella arvokas ja ilman, että joku toimii omalla paikallaan, ruumis ei toimi täydellisesti. Huomaa, että Paavali sanoo, että Herra antaa Pyhän Hengen ilmetä jokaisessa yhteiseksi hyödyksi. Kaikki me rakennamme osaltamme Jumalan valtakuntaa, siksi kukaan ei voi sanoa, ettei minua tarvita. Se on sielunvihollisen valhe! Jokainen Jumalan lapsi on tärkeä ja ilman itse kunkin panosta ruumis ei voi toimia täydellisesti.

Mitä tahtoisin sanoa sinulle rakas lukijani? Sen, että juuri sinä olet todella tärkeä osa Kristus ruumista. Yhtä arvokas kuin kuka tahansa muu Jumalan perheen jäsen. Kukaan ei voi korvata sinua, vaan Jumala suunnitteli sinulle juuri oman paikkasi. Jos et ole rohjennut astua vielä eteenpäin ja alkanut käyttämään armolahjoja, jotka Jumala on jo sinulle antanut, älä ruoski itseäsi siitä, vaan ala rukoilemaan, että Herra antaa tilaisuuksia jossa voit harjoitella niiden käyttöä vailla häpeää siitä, meneekö se täydellisesti ekalla kerralla. Jokainen meistä oppi pyöräilemään, mutta sen aloittaminen vaati paljon kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä ja lopulta opimme sen. Ole rohkea ja luota, että rakas taivaallinen Isäsi rakastaa sinua, ja tahtoo käyttää sinua juuri siinä vaikutusalassa, jossa sinä olet. Ole siunattu :D

Rukous, usko, teot jne

1.9.2016 Uskonelämä

Rukousten kuulemisen esteitä

Sak. 7:13. Niin kuin he eivät kuunnelleet minua, kun minä kutsuin heitä, niin en minäkään kuunnellut, kun he vuorostaan huusivat minua avuksi, sanoo Herra Sebaot.

Job 35:12. He huutavat apua, mutta heidän pahuutensa ja röyhkeytensä tähden hän ei vastaa.

Jes. 59:2. Ei, vaan teidän rikkomuksenne erottavat teidät Jumalastanne. Teidän syntinne ovat saaneet hänet kääntymään pois, niin ettei hän teitä kuule,

Miika 3:4. Kun te huudatte avuksenne Herraa, hän ei vastaa teille. Hän peittää teiltä kasvonsa, koska tekonne ovat pahat.

Jaak. 4:3. Ja vaikka pyydätte, te ette saa, koska pyydätte väärässä tarkoituksessa, kuluttaaksenne kaiken mielihaluissanne.

Room. 1:10. Alati rukoilen, että vihdoin saisin tulla teidän luoksenne, jos se on Jumalan tahto.

1.Joh. 5:14. Me saamme rohkeasti lähestyä Jumalaa uskoen, että hän kuulee meitä, mitä sitten pyydämmekin hänen tahtonsa mukaisesti.

1Piet.3:7. ”Samoin te, miehet, eläkää taidollisesti kukin vaimonne kanssa, niinkuin heikomman astian kanssa, ja osoittakaa heille kunnioitusta, koska he ovat elämän armon perillisiä niinkuin tekin; etteivät teidän rukouksenne estyisi.”

Jes. 1:15. Vaikka te levitätte kätenne rukoukseen, minä peitän silmäni, en tahdo teitä nähdä. Vaikka te rukoilemistanne rukoilisitte, minä en teitä kuuntele, koska kätenne ovat veren tahrimat.

Luuk. 4:27. Samoin Israelissa oli monta spitaalista profeetta Elisan aikana, mutta yhtäkään heistä ei puhdistettu, ainoastaan Naaman, joka oli syyrialainen.

Usko ja teot

Jaak. 2:15. Jos veljenne tai sisarenne ovat vailla vaatteita ja jokapäiväistä ravintoa, 16. niin turha teidän on sanoa: ”Menkää rauhassa, pitäkää itsenne lämpimänä ja syökää hyvin”, jos ette anna heille mitä he elääkseen tarvitsevat. 17. Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut.

1.Joh. 3:17. Jos joku, jonka toimeentulo on turvattu, näkee veljensä kärsivän puutetta mutta sulkee häneltä sydämensä, kuinka Jumalan rakkaus voisi pysyä hänessä? 18. Lapseni, älkäämme rakastako sanoin ja puheessa, vaan teoin ja totuudessa.

Tahto ja teot

Room. 7:17. Niinpä en enää teekään itse sitä, mitä teen, vaan sen tekee minussa asuva synti. 18. Tiedänhän, ettei minussa, nimittäin minun turmeltuneessa luonnossani, ole mitään hyvää. Tahtoisin kyllä tehdä oikein, mutta en pysty siihen. 19. En tee sitä hyvää, mitä tahdon, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo. 20. Mutta jos teen sitä, mitä en tahdo, en tee sitä enää itse, vaan sen tekee minussa asuva synti.

HUOM. Roomalaiskirje eikä Raamattu lopu tähän!

Room. 8:2. Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.

Room. 8:9. Te ette kuitenkaan elä oman luontonne vaan Hengen alaisina, jos kerran Jumalan Henki asuu teissä.

Room. 8:13. Jos elätte luontonne mukaan, te kuolette, mutta jos Hengen avulla kuoletatte syntiset tekonne, te saatte elää.

Joh. 3:30. Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi.

Gal. 2:20. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa.

Joh. 15:5. ”Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään.”

1. Kor. 4:13. (KR 38) Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa.

2. Kor. 3:18. Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki.

Armolahjat

Room. 12:6. Meillä on saamamme armon mukaan erilaisia armolahjoja. Se, jolla on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan kuin hänellä on uskoa. 7. Palvelutehtävän saanut palvelkoon, opetustehtävän saanut opettakoon, 8. rohkaisemisen lahjan saanut rohkaiskoon. Joka antaa omastaan, antakoon pyyteettömästi; joka johtaa, johtakoon tarmokkaasti; joka auttaa köyhiä, auttakoon iloisin mielin.

1.Kor. 12:8. Yhden ja saman Hengen voimasta toinen saa kyvyn jakaa viisautta, toinen kyvyn jakaa tietoa, 9. toiselle sama Henki suo uskon voiman, toiselle parantamisen lahjan, 10. joku saa voiman tehdä ihmeitä, joku profetoimisen lahjan, joku kyvyn erottaa eri henget toisistaan, joku kielillä puhumisen lahjan, joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta.

1.Kor. 12:28. Jumala on seurakunnassaan asettanut ensinnäkin jotkut apostoleiksi, toiseksi jotkut profeetoiksi ja vielä jotkut opettajiksi. Muutamilla on voima tehdä ihmeitä, toisilla parantamisen lahja, toisilla kyky auttaa muita, toimia johtajana tai puhua kielillä. 29. Eivät kai kaikki ole apostoleja? Tai profeettoja? Tai opettajia? Tai ihmeiden tekijöitä? 30. Eihän kaikilla ole parantamisen lahjaa? Eiväthän kaikki puhu kielillä tai tulkitse tällaista puhetta?

Suurin on rakkaus

1.Kor. 13:1. Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali. 2. Vaikka minulla olisi profetoimisen lahja, vaikka tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulta puuttuisi rakkaus, en olisi mitään. 3. Vaikka jakaisin kaiken omaisuuteni nälkää näkeville ja vaikka antaisin polttaa itseni tulessa mutta minulta puuttuisi rakkaus, en sillä mitään voittaisi.

1.Kor. 14:1 Pyrkikää rakkauteen, mutta tavoitelkaa myös henkilahjoja, ennen kaikkea profetoimisen lahjaa.

Väärät opettajat

Jer. 23:17. Niille, jotka halveksivat minua, he hokevat: ”Herra sanoo: ’Te saatte elää rauhassa.'” Niille, jotka paaduttavat sydämensä, he vakuuttavat: ”Teitä ei kohtaa mikään onnettomuus.”

Jer. 23:22. Jos he olisivat olleet läsnä ja kuulleet, mitä minä päätin tehdä, he julistaisivat kansalleni minun päätökseni ja saisivat sen kääntymään pahoilta teiltään ja pahoista teoistaan.

Hes. 13:22. Koska olette valheella murehduttaneet vanhurskaan sydämen, vaikka minä en tahtonut häntä murehduttaa, ja olette vahvistaneet jumalattoman käsiä, ettei hän kääntyisi pahalta tieltänsä ja saisi elää,

Matt. 23:13 ”Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te suljette taivasten valtakunnan ovet ihmisten edestä. Itse te ette mene sisälle ettekä päästä niitäkään, jotka menisivät.

Älkää juosko perässä!

Luuk. 17:23. Teille sanotaan silloin: ’Hän on tuolla’, ja: ’Hän on täällä’, mutta älkää lähtekö minnekään, älkää juosko perässä.

Matt. 24:26. ”Jos siis teille sanotaan: ’Hän on tuolla autiomaassa’, älkää lähtekö sinne, tai jos sanotaan: ’Hän on sisällä talossa’, älkää uskoko sitä.

Aarre taivaassa

Matt. 6:20. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. 21. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.

Luuk. 12:33. ”Myykää, mitä teillä on, ja antakaa köyhille. Hankkikaa kukkarot, jotka eivät tyhjene, kootkaa taivaisiin aarre, joka ei ehdy. Siellä ei varas pääse siihen käsiksi eikä koi tee tuhojaan. 34. Missä on aarteenne, siellä on myös sydämenne.

Jumalan huolenpito (myös Luuk. 12:22-31)

Matt. 6:25. ”Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? 26. Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut! 27. Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa? 28. ”Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. 29. Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä. 30. Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset! 31. ”Älkää siis murehtiko: ’Mitä me nyt syömme?’ tai ’Mitä me juomme?’ tai ’Mistä me saamme vaatteet?’ 32. Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. 33. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. 34. Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet.

Lapset

Miika 2:9. Te karkotatte minun kansani äidit heidän omista kodeistaan. Heidän lapsiltaan te riistätte ainiaaksi minun antamani kalliit lahjat.

Mark. 10:14. mutta sen huomatessaan Jeesus närkästyi ja sanoi heille: ”Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. 15. Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse.”

Toivoa on!

Jumala voi muuttaa mielensä!

Jer. 18:7. Minä voin päättää, että revin, tuhoan ja hävitän kansan tai valtakunnan. 8. Mutta jos se kansa luopuu pahuudestaan, minä muutan mieleni enkä anna rangaistukseni kohdata sitä. 9. Minä voin myös päättää, että rakennan ja istutan kansan tai valtakunnan. 10. Mutta jos se kansa tekee pahaa eikä tottele minua, minä muutan mieleni enkä anna sille sitä hyvää, minkä olin luvannut.

Aam. 7:3. Silloin Herra katui ja sanoi: ”Tämä ei tapahdu.”

HUOM!

Ilmestyskirjan 2. ja 3. luvussa on uskoville käskyjä tehdä parannus neljän seurakunnan kohdalla.

Aamuhartaus yle Radio1, 17.10.15 Outi Huczkowski Vapaakirkko, Oulu, virsi 431:1,2

Rukoile näin, jos uskallat, ”Käytä (Jumalani) minua, taitojani, rahojani ja kotiani niin kuin parhaaksi näet.” niin alkaa tapahtua.