Selaat arkistoa kohteelle analysointi.

Yllättävät tulokset

8.12.2015 Aikuisopiskelu, Analysointia, Opiskelu, projektit, Yleinen

Projektien raportit täydentyvät koko ajan ja opettajien ehdotuksesta lisäsimme verkkokauppaprojektiin myös analyyttistä näkökulmaa yleisesti verkkokaupan kehityksestä. Tulokset itseasiassa yllättivät!

Vuoden 2015 aikana verkkokaupan osuus on kasvanut yli 30 % ja silti vain muutamalla prosentilla suomalaisista yrityksistä on verkkokauppa! Melkoiset apajat makaavat ihan käyttämättä! Ei ihmekään, että ulkomaalaiset yritykset rynnivät meidän markkinoille haalimaan potentiaalisia asiakkaita verkkokauppoihinsa.

Mistä tämä johtuu, että näihin markkinoihin ei olla tartuttu? Se on selvää, että tulevaisuudessa perinteisen kivijalkakaupan rooli muuttuu ja yhä useampi suorittaa ostoksensa verkossa. Maailma pienenee ja tuotteita saa mistä vain ja milloin vain. Nyt olisi suomalaisilla yrityksillä jo melkoinen kiire, etteivät tipu kokonaan kyydistä!

Mitä viikonlopun aikana tapahtui?

23.11.2015 Aikuisopiskelu, Analysointia, Opiskelu, Yleinen

Viikonlopun jäljiltä sorvin ääreen ja markkinointikanavien analyysit näyttää hyvältä.

Laitoimme siis torstaina uutiskirjeen n. 1200 asiakkaalle ja vuorokauden aikana se oli lisännyt liikennettä yrityksen verkkokaupassa kolminkertaisesti. Uutiskirjeen avaamis% on myös huimasti parempi verrattuna alan yleiseen keskiarvoon. Se kertoo asiakkaiden aktiivisuudesta ja aidosta kiinnostuksesta. Perjantaina oli sitten Instagramin vuoro ja sielläkin oli positiivista liikehdintää; lauantain ja sunnuntain aikana uusia seuraajia 16 ja koko viikon aikana 46. Se on aika jees mun mielestä, koska Instagram on vähän hitaampi kanava :)

Tänään maanantaina alkoi sitten aiheen tiimoilta Facebook-mainonta ja alku näyttää lupaavalta. On tosi mielenkiintoista seurata projektin etenemistä ja eri vaiheiden toimivuutta erilaisilla mittareilla. MailChimpin, Google Analyticsin ja Facebookin omat raportit kertovat lähes kaiken mahdollisen (ja mahdottomankin) meneillään olevista kampanjoista.

Selvästi jo tässä vaiheessa on tullut ilmi, miten ja mitkä markkinointikanavat toimivat parhaiten.

analysis-810026_640

Odotellaan tässä vielä, että saataisiin asiakaskysely-projekti käyntiin, niin sitten olisi asiat todella buenosti. Oikeastaan vaan toteuttamista ja loppuanalyysiä vaille valmis on sekin projekti. Yrittäjä epäröi, että onko tämä oikea ajankohta asiakastyytyväisyyskyselyn toteuttamiselle. Omasta mielestäni on, koska nyt asiakkaat ovat aktiivisimmillaan muutenkin lahja- ja juhlavaateostosten takia. Yritän siis vielä painostaa :D