Selaat arkistoa kohteelle ammattiliitto.

Yhteiskunnan hylkiö

27.1.2016 Yleinen

pakko tehdä tästä ihan oma päivitys, sillä olen ollut pari päivää aivan järkyttynyt siitä, miten nämä asiat oikein meneekään. No, kaikki lähti siis siitä että laitoin tammikuun alussa Kelaan hakemukset äitiyslomaa ja rahoja varten. Sieltä puolelta kaikki hoidossa. Samalla laitoin myös työnantajalle sähköpostitse ilmoituksen, että 5.4.2016 jään äitiyslomalle, että opintovapaani täytyy keskeyttää. Pomolta tuli vastaus maanantaina ja itkuhan siinä tuli. Kvtes:n mukaan minulle pitäisi maksaa normaali palkka kolmen kuukauden ajalta, mutta eipäs makseta. Työnantaja maksaa minulle palkkaa vain 6vko lapsen syntymästä, joista ensimmäiset 7päivää on omavastuuta. Juu juu, Kela maksaa sitten kaiken muun, mutta tässä tapauksessa Kela ei voi maksaa ennen kuin vauva on syntynyt ja työnantaja toimittanut lomakkeen Kelaan, jossa kertoo miltä ajalta he maksavat minulle palkan. Rahallisesti siis asiat etenee vasta kun Pulla on saatu maailmaan.

Otin yhteyttä jo ammattiliittoon, jossa he selvittelevät asiaa. Samoin puhuin Kelan kanssa jossa ihmettelivät touhua. Seuraavaksi mietin, että mistä rahat hankkia vauvalle loput tarvikkeet. Sossusta tuskin toimeentulotukea saisin, kun siinä vaiheessa katsotaan että puolisoni tienaa ja hänen tulee elättää minut. Mutta minä olen vauvan yksinhuoltaja eli minun pitäisi hankkia lapselleni kaikki tarvittavat tavarat.

Näiden lisäksihän minä menetän nyt sitten oikeuteni opintovapaaseen. Olen siis virallisesti äitiyslomalla 5.4. – 6.8.2016, mutta työnantajan papereissa olen sen kuusi viikkoa äitiyslomalla, ja lopun ajan opintovapaalla. Näin ollen joudun hakemaan työnantajalta vanhempainvapaan alkua 1.8. Alkaen vaikka Kelan papereissa tuo alkaa vasta 7.8.

Tuli taas itselle sellainen olo, että jos olet ns. Kunnon kansalainen, käyt töissä, maksat verot, käytät yksityisiä terveyspalveluita ja maksat niistä itse jne. Sinua voidaan kohdella miten vaan. Tässä meni kyllä usko siihen, että Suomessa huolehdittaisiin omista. Nyt mietimme mistä säästämme rahaa, että selviämme sinne asti kun vauva syntyy. Hankimmeko vauvan loput tavarat vasta sitten. Haemmeko pankista lainaa. Ruinaammeko vanhemmiltamme rahaa lainaan. Sanonko lääkärille äitipolilla että taloudellisesti synnytys on käynnistettävä rv 37.

Voin sanoa, että ihan kun tässä ei muuten olisi ollut jo kaikkea stressiä ja huolta niin nyt vielä tämäkin paska. Alkaa huumori loppua. Huomenna vielä äitipolille kasvukontrolliin,uskaltaako enää edes toivoa, että sieltä sais jotain positiivisia uutisia…