Selaat arkistoa kohteelle Ammatti.

Jatko-opiskelun riemu

15.6.2015 Yleinen

Pikkusiskoni Saila-Kristine hyväksyttiin juuri Tampereen yhteislukio Tykkiin! En voisi olla ylpeämpi! Ensimmäinen ylioppilas siis tulossa meidän perheeseen 3 vuoden kuluttua. Tosin täytynee korjata että äitini valmistui vuosi sitten ylioppilaaksi, isosiskokin on kokeillut mutta jätti homma kesken toistaiseksi. Mutta anyway. Tänään oli viimeinen ilmoittautumispäivä Tykkiin. Minä osa-aikaisena työntekijänä lupauduin lähtemään kuskiksi, pääsenhän töistä jo 10.00.

Aamu alkoi normaaliin tapaan 5.05 kampesin ylös sängystä, puin ISS työvaattet päälleni, aamupesu ja aamiainen ja suoraan töihin. Siivosin normaalisti työaikaani kuuluvat neljä tuntia ja kun kello kumahti 10.00 lähdin kotiin noutamaan Sailaa. Olin kotona 10.30 ja kävin pikaisessa suihkussa vaihdoin siviilit päälle ja söimme Saarioisten broilerimakaronilaatikkoa, ei mikään makuelämys mutta sillä mentiin. Ruoan jälkeen kello 11.00 hyppäsimme uskollisen Toyotan kyytiin ja matkasimme ”Nääsvilleen”. :D

20150615_112331Sailan jännitys on käsinkosketeltavaa

20150615_112344Tyynenä kohti Tamperetta

Saavuimme koulun pihaan 12.14. Kauheaa ryysistä ei ollut nähtävissä mutta huomasin Sailan jännittävän. Onhan nämä isoja asioita joka lähes kaikilla on elämässä edessä. Kävelimme ovista sisään ja ensimmäisenä suuntasimme wc:hen. Kun tämä puoli oli kunnossa siirryimme aulaan jossa olikin opasteet uusille oppilaille eteenpäin. Saimme vuoronumeron 238. Emme joutuneet odottamaan kauaa sillä heti kun istumme huudettiinkin jo 236. Saila veti syvään henkeä ja kysyi tulenko haastatteluun mukaan, vastasin myöntävästi. Istuimme hetken kunnes siskoni numero huudettiin. Saila nousi reippaasti ehkä vähän rymisten pystyyn ja meni kättelemään ilmeisesti tulevaa opinto-ohjaajaansa. Seurasimme naista luokkaan missä istui 4 muutakin oppilasta haastateltavina. Rutiininomainen ja mukava haastattelutilaisuus päättyi nopeasti, käytiin läpi asunto-asiat, kirjat, ensimmäinen koulupäivä ja tukihakemukset. Kun kävelimme autolle päin Saila oli taas sama vanha itsensä ja jännitys oli tiessään!

Päätimme piipahtaa isosiskomme Sallan luona nyt kun kerran Tampereella olimme. Salla ja hänen tuore aviomiehensä Joel olivat juuri heränneet kun tupsahdimme paikalle. He olivat valvoneet koko yön ja katselleet Amerikan pelimessuja internetistä. Emme onneksi kerinneet herättää heitä. Vaihdoimme kuulumiset ja juttelimme hetken mukavia sitten lähdimme jatkamaan matkaa kotia kohti.

20150615_141815Lähdön hetki siskoksilla <3

Ankuperäissuunnitelmaamme kuului että olisimme jännittävän kokemuksen päätteeksi käyneet Sääksmäellä uimassa. Olihan meillä uimakamppeet takapenkillä mukana, mutta tuuli oli kylmä ja Saila ilmoitti peruvansa aikeensa. Niinpä minäkin päätin olla esittelemättä mahtavaa kessiäni maailmalle.

20150615_15280120150615_152820

Sääksmäen järvi ja hemmetinmoinen tuuli!

Saila pääsi kyllä uimisen sijaan kokeilemaan jotain extremeä. Opetin nimittäin pikakurssin auton käsittelyä Sääksmäen parkkipaikalla! Täytyy kyllä sanoa että tämänpäiväisen perusteella ei ole huolta etteikö inssiä läpäisis. Tuntuu olevan Vienosten verissä tää autolla ajaminen. Tai sitte mä oon vaan hyvä opettaa ;D No ei nyt laisinkaan. Hyvä kuuntelemaan, nopea oppimaan ja vähä rohkeutta ni siinä se on.

Sääksmäeltä päädyttiin tekemään vielä uusikin erikoisstoppi. Pysähdyimme nimittäin Hämeenlinnan Goodmanissa. Kumpikaan meistä ei ole siellä vielä käynyt, joten päätimme mennä laittamaan paikat sekaisin. Rahaahan kummalakaan ei ole Saila on opiskelija ja lähdössä piakkoin STS kielimatkalle Los Angelesiin ja minä olen Osa-aika siivooja/yksityisyrittäjä 700€ kuukausi tuloilla, mutta saatiin hauskaa aikaiseksi. Ensin Saila kokeili ihan vakavissaan vaatteita, mutta sitten keksimme etsiä muutamista kaupoista toisillemme kamalimmat vaattet mitä löysimme ja sovitimme niitä. Kyllä nauru raikasi! Pahoittelen häiriötä.

20150615_17230820150615_172646Tässä vähän H&M tarjontaa. Yläkuvan paita näyttää hyvältä päällä mutta henkarissa ei niinkään.

Seuraavaksi päätimme siirtyä BIK BOK:iin ja tehdä tyyli-tuhoamme siellä. Saila osui kyllä nappiin löytämään mulle kauheimman vaatteen kaikkien vaatteiden historiassa!

20150615_174740Pyjama-banaani Saana-Mari palveluksessanne!

Tämän jälkeen ajoimme kotiin asti ja mukaani tarttui Goodmanista vain 5 postikorttia jotka aion lähettää japanilaiselle ystävälleni Yukalle. Aamu joka alkoi kiireen ja jännityksen merkeissä päättyi rentoon siskosten leikittelyyn. Olen iloinen kun sain olla osana yhdestä pikkusiskoni tärkeistä päivistä. Koulutus on asia joka on toivottavasti kaikilla edessä jossain vaiheessa, ainakin Suomessa. Siksi minusta on hienoa katsoa nuoria ja aikuisia jotka arvostavat tätä mahdollisuutta ja käyttävät sen hyödykseen. Itsekkin havittelen oppisopimuspaikkaa Unikan parturi-kampaaja linjalta. Keskiviikkona haastattelu tiedossa katsotaan kuinka käy.

Kiitos jos jaksoit lukea tänne asti! Mukavaa ja opettavaista päivänjatkoa. Muista myös pitää hauskaa ja hullutella aina sillointällöin <3