Selaat arkistoa kohteelle amerikkalainen jalkapallo.

Muita palloilupelejä

24.11.2016 Yleinen

Tänään kerron erilaisista palloilupeleistä joita ovat amerikkalainen jalkapallo jossa pidetään käsillä palloa ja voi myös tehdä potkumaalin. Siinä taklitaan estetään kaikilla tavoilla jottei vastustaja tee maalia. Sitten on vaikka tennis jossa pitää saada pallo vedettyä vastustajan puolelle. Jos saat vedettyä mutta jos vastustaja lyö takaisin jatkatte siihen asti, että toinen ei ehdi lyödä sitä ja toinen saa pisteen.

 

Tässä linkki tennisuutisiin

Maastaveto -uuu tuntuipas mukavalta

3.2.2015 Yleinen

Eilinen jalkpäivä oli kyllä jotensakin mahtava. Aamusta asti oli huippu vire päällä. Katselin aamupalaksi Super Bowlin nauhalta kun en yöllä jaksanut sitä varten valvoa. Amerikkalaisesta jalkapallosta saa kyllä todella paljon virtaa ja puhtia päivään. Sitä on upea katsella kuinka omistautuneita pelaajat ovat omalle lajillee, kropallee, joukkueelleen ja yleisölle. Koskaan ei anneta periksi vaan kaikki juoksut, kopit ja heitot viedään viimeiseen asti. Aina kannattaa yrittää ja vaikka kaikki menisi vikaan niin silti yritetään uudestaan ja uudestaan. Omistaudutaan täysin sille pallolle ja pelille ja vaikka ollaan häviöllä niin uskotaan voittoon. Olis mukavaa saada edes murto-osa tuollaista itseluottamusta ja tahtoa. Jalkapäivä salilla on kyllä ihan mahti päivä, koska silloin tuntuu, että jotain tapahtuu oikeasti.

Kyykkyjen jälkeen tehtiin koukistajaa ja sen jälkeen ”yleisön pyynnöstä” maastavetoa. Ah mikä ihana liike. Ihana lämmin allto pyyhkii koko kropan läpi ja iso osa vartalon lihaksista tekee työtä. Voimat vietiin taas äärirajoille ja sykemittari hälytteli jo yli 180… siinä vaiheessa puhisin ja puhkuin jo aika paljon ja itkukaan ei ollut kaukana. Tosin en ollut surullinen vaan iloinen siitä että jotain noin hienoa tapahtuu. Mitä hittoa siinä taisi tulla 10x40kg ja 10x50kg nostettua. Eilinen oli ensimmäinen kerta kun kyseistä liikettä tein joten jää nähtäväksi pidänkö siitä vielä seuraavilla kerroilla vai oliko tämä tällaista alku huumaa.

Mieli on korkealla. Tosin illalla mulla alkoi kamala kurkku kipu ja jouduin ottamaan kunnolla särkylääkkeitä. Aamullakin vielä jomotti kurkkua, mutta en oikein tiedä mikä sielä on. Ei muuten vaikuta flunssaiselsta olo oikeastaan lainkaan. No mutta saa nähdä mitä tapahtuu illalla…