Selaat arkistoa kohteelle Amager.

Olutarvio – Amager Batch 1000

29.5.2016 Olutarviot

Humalat: Herkules, Amarillo, Chinook, Simcoe, Citra, Mosaic, Sorachi Ace, Centennial
Maltaat: Pilsner, Munich, Melanoidin
Voltit: 6,5 %
EBU: 94,4

Tanskalainen Amager juhlistaa tuhannetta tuotantoaeräänsä yksinkertaisesti nimetyllä ”Batch 1000” -IPA:lla, joka onkin melkoista humalan juhlaa. Oluessa on käytetty kaikenkaikkiaan kahdeksaa (!) eri humalalajiketta, joten humaloinnista ei ainakaan ole tingitty. Mukana on myös vähän eksoottisempi lajike, tillinen Sorachi Ace, joka ei lievästi sanottuna ole yksi suosikeistani. Lähtökohdat ovat siis jännittävät, joten kaadetaanpas olut lasiin ja maistetaan!

Väriltään Batch 1000 on keltaoranssista olutta joka vaahtoaa melko reilusti. Tuoksu on hyvin IPAmainen, nenä aistii trooppisia hedelmiä, havuja sekä greippiä. Makuosastolla trooppishedelmäisyys katoaa vahvasti jyräävien havujen ja greipin alle. Kirpeyttäkin on ihan kiitettävästi, niinkuin reilun 90:n EBU-lukemasta voi päätellä.

Kokonaisuutena Batch 1000 on ehdottomasti hyvä olut, joskin hieman raikkaampi olisi saanut olla. Tälläisenään olut on omaan makuuni hieman turhan kuiva. Humalalajikkeiden määrästä olisi myös voinut odottaa irtoavan ehkä hieman runsaampia makuvivahteita, mutta toisaalta ainakaan Sorachi Acen tillisyyttä ei ole havattavissa. Tilli on loistava mauste, mutta olueeni en tillin makua kaipaa. Joka tapauksessa Batch 1000 on hyvä olut ja etenkin kuivemman IPA:n ystäville tätä voi suositella!

ARVOSANA: 3 / 5

2016-05-27 20.58.03_889x500

Runsaalla humalalajikemäärällä varustetun oluen taustalle sopii tietysti humalaköynnös, lajikkeena Nordbrau!