Selaat arkistoa kohteelle alusta.

Käsityön tekemistä

1.2.2017 Yleinen

Tässä laitoin nuppineulat kiinni jotta voin ommella yksi taitteisen päärmeen.

Tässä on minun valmis käsinukkeni.

Olen tehnyt vessapaperirullasta ja ompelutyöstä kaukuputken.

 

 

Teemme siis sellaista työtä, että teemme käsinuken. Olemme aloittaneet työ kauan sitten mutta tämä on pitkä työ joten tätä ei kovin nopeasti tehdä. Minä itse teen käsinukestani kukon.

Olen neulomassa tässä, en kyllä oikein vielä tiedä mikä tästä tulee.

 

Käsityötunnin alussa lähdin puutyöluokkaan silä minun piti maalata käsinuken alusta loppuun. Olin maalannut kaksi kulmaa mustalla ja kaksi sinisellä ja aioin maalata keskikohdan vihreällä. Maalasin myös reunat vihreällä sillä nekin piti maalata jollain värillä.

Tässä maalasin käsinuken alustaa.

Tuossa laitoin kuminauhaa
käsinukkeeni.

 

Maalaamisen jälkeen menin tekstiilityöluokkaan ja aloin tekemään kaksitaitteista päärmettä johon piti kiinnittää nuppineuloja. Minun piti langoittaa keltaisella kone ennen kuin alan ompelemaan sillä keltaisia koneita ei sillä hetkellä ollut. Sen jälkeen ompelin suoralla päärmeitten reunasta jotta sinne jäisi nauhakuja. Sen jälkeen tunti loppuikin ja minä jäin tuohon kohtaan. Ensi kerralla jatkan samasta kohdasta.

Tällä kerralla ompelu meni vähän pieleen ja jouduin ratkomishommiin.

 

Hei, eilen me teimme käsinukelle alustan tai minä aloin tekemään. Ensiksi aloimme piirtämään vihkoon jonkinlaista kuviota josta teemme alustan käsinukelle. Kun olimme tehnyt alustalle sen aloimme sahaamaan sitä viivoja pitkin. Sen jälkeen hioimme reunoja pitkään jotta ne eivät olleet niin terävät. Sitten porasimme reiän alustan keskelle jotta saamme sahattua kepin alustasta korkeammalle jotta kun emme ole sillä se ei kaadu vaan pysyy pystyssä. Viimeistä vaihetta en ehtinyt tehdä. Mutta kyllä ensi kerralla minä varmaan ne pystyn tai ehdin tehdä

 

Tässä suunnittelin käsinuken jalustan pohjaa.

 

Eilen minä menin aluksi tekstiililuokan puolelle ja olinkin aluksi siellä. Minä kävin etsimässä aluksi tyhjää vessapaperi rullaa sillä tarvin sitä. En kyllä löytänyt joten jouduin tehdä jotain muuta. Laitoin kuminauhan kiinni käsinukkeen ja laitoin käsityön kiinni jalustaan muiden kanssa jotka auttoivat minua. Minun käsinukkeni on muuten valmis mutta neulonta työtäni ei ole vielä siellä. Minä kyllä tiedän jo mitä teen siitä.

Käsitöitä

14.12.2016 Yleinen

Hei olen swaggman ja tänään kerron teille käsitöistäni, jotka olivat vielä työn alla hetki sitten. Teimme käsinuken jolla on kipsattu pää. Teimme sille myös alustan, jossa se pysyy pystyssä. Teimme myös jonkilnlaisen asusteen.

 

Pää tehtiin vessapaperirullasta, jonka päälle laitettiin sanomalehteä.

Sen jälkeen teippasimme siihen led-valot, jotka teimme puutyöluokassa.

Sen jälkeen sanomalehti kipsattiin ja siitä tuli kova.

Päästä minulla ei ole kuvaa eikä myöskään led- valoista

 

 

 

 

 

 

Tässä on käsinukkeni muoto.

Käsinukke ei ole vielä valmis, koska siihen tulee vielä heltta.

Ensimmäiseksi kankaant piti siksakata ja sen jälkeen tehtiin tasku, johon laitettiin paristo,

josta saatiin sähköä led-valoihin.

Sitten piti ommella päärme ompelukoneella.

Teimme nukeillemme myös ledit, joista kuulitte juuri äskön. Ledit sai tulla joko päähän tai vartaloon.

minulla  ne tulivat päähän. Aluksi juotettiin ledit kiinni johtoihin ja sitten päähän laitettiin paristo.

Lopuksi ne laitettiin kiinni.

 


 

 

 

 

Tässä on alusta, josta kerroin.                                                                                                Olen jo maalannut sen mutta siitä ei ole ollenkaan kuvaa.

Alustani esitttää timanttia, jonka värit olivat sininen ja valkoinen.

Muoto sahattiin sähkösahalla ja se oli hauskaa.

 


 

 

 

 

Tässä on heltta kanalleni. Se on vielä vähän kesken mutta kohta se valmistuu. Tämä on ommeltu suoralla ompeleella ja käännetty toisin päin.  Heltta ommelaan kanaani kiinni yläreunasta kaksinkerroin.                                    Työvälineitä oli ompelukone.

 

Tässä on neulontatyöni, josta piti tulla kaulahuivi.

Neulomistyöstäni piti aluksi tulla kaulahuivi mutta aika loppui ja siitä tuli pieni laukku.                                               Neulomistyöni piti ensiksi taittaa kaksinkerroin laukun muotoon. Sen jälkeen piti ommella reunat kiinni pykäpistoilla. Työkaluina oli ompeluneula.

Laukusta ei ole kuvaa, koska puhelimestani oli akku loppu juuri silloin.

 

 

 

 

 

 

 

Tässä on kuvia meidän luokan töistä.

Vihreän nuken vieressä oleva nukke on minun.

Käsitöitä

14.12.2016 Yleinen

 

Hei olen Swaggerman ja kerron nukkeprojektista, joka on ollut pitkään työn alla.  Kerron toisestakin projektista alempana (tässä ylempänä kerron nukkeprojektista joka on ollut työn alla lähes alkuvuodesta asti) ja se on pitkä projekti mutta alanpa kertoa työstä. Työssä on ollut välillä vaikeita vaiheita, mutta pääosin työ aika helppo . Meillä on käsitöitä kaksi tuntia keskiviikoisin ja silloin otan kuvat mutta ne eivät välttämättä tule blogiin silloin. Laitan tänne blogiin kuvia 31.5.2017 asti, koska sen viimeinen keskiviikko koulussa. Työ on käsinukke ja jokaisen pitää tehdä se. Työssä on monia vaiheta. Alusta, suunnittelu, vaatteet, pää, neulominen jne. Pään me teimme tyhjästä vessapaperirullasta ja teipistä.

(Clikkaa kuvasta niin näet sen isompana)

Kuvat alhaalla.

Kerron nyt pään vaihteista:

Ensin leikkasimme vessapaperirullasta kaulan. Teimme sen tiukaksi jotta se pysyisi sormissa paremmin. Sen jälkeen teippasimme sen yhtenäiseksi.

Sitten aloimme tehdä pään muotoa lehdistä ja teipistä. Teimme sen muotoisen kuin halusimme ja teippasimme niin niin se pysyi hyvin muodossa ja kaulassa kiinni. Jokaisen päästä tuli omanlainen.

Lopuksi kipsasimme pään, jotta päästä tulisi kova ja sen voisi maalata.

Tässä pään tekovaiheet taisivatkin olla. Tämän jälkeen aloimme tekemään mm. vaatteita käsitöissä.

Teimme ensin muodon vaatteelle. Sen jälkeen laitoimme kankaan kaksinkertaisesti suunnitelman alle ja näin saimme kaksi palaa. Sen jälkeen jotkut jotka olivat muita pidemmälle pääsivät tekemään alustaa tälle käsinukelle.

Seuraavaksi ajelimme vaatteet siksakilla (eli huolittelulla, jolla kankaat eivät purkaudu) ja sen jälkeen ompelimme taskun suoralla ompelulla. Tämä pitää kankaat kiinni.

Seuraavana vuorossa oli päärmeen tekeminen. Päärmeeseen laitettaisiin myöhemmin kuminauha ja se kiristettäisiin jotta vaate pysyisi halutussa kohdassa. Lopulta ompelimme molemmat kankaat yhteen suoralla ompelulla.

Alasauma ommeltiin sen jälkeen kun kankaat olivat yhdessä. Minulla meni alasauma ensin pieleen joten jouduin ratkomaan sen ja ompelemaan uudestaan. Sen jälkeen alkoi neulominen.

Annan arvosanan työn tekemisen mukavuudelle tässä kohdassa: arvosana noin 8 puoli kun työ on välillä rasittavaa, erityisesti kun jouduin ratkomaan työtä välillä. Mutta muuten työn tekeminen oli melko kivaa.

Neulomisen aloittamiseen meni aika kauan kun jonotimme opettajaa. Aloittaminen meni tunnin loppuvaiheille, joten päätimme jatkaa seuraavalla tunnilla. Neulominen koulussa ei ole kovin mukavaa, mutta se kulutti ihan hyvin tuntia. Arvosana neulomiselle noin 9 puoli kun se onnistui ihan hyvin.

Neulomisen jälkeen kuminauha piti laittaa päärmeeseen niin, että se pysyi ylhäällä. Tämän jälkeen neulomisen sai sommitella mielensä mukaan työhön. Tämä käsityö taitaa olla vihdoin valmis.

Seuraavaksi kuvia työn eri vaiheista:

Ompelen alasaumaa.

 

Näissä olen maalannut nuken alustan. Annan sen kuivua vähän aikaa.

 

Tässä oli yksi suunnitelma jonka meinasin tehdä käsinuken alustaksi. Oudon näköinen kyllä mutta olisi saattanut olla hyväkin.

 

Alasauma meni huonosti ja juoduin purkamaan ja ompelemaan sen uudestaan.

Tämä kuva on edestäpäin valmiista työstä.

 

Nyt kerron muovin taivutuksesta joka on toinen projekti josta kerroin ylhäällä. Ensimmäisenä piti tehdä kaava jonka muotoisen työstä tulee. Minä valitsin neliön ja samoin kaverini jonka nimeä  en mainitse. Sitten opettajemme jonkun laitteen joka lämpenee päälle ja laittoimme muoviin merkit ja siitä kohti lämpimään kohtaan niin vähän ajan päästä muovi taipui. Kaverini ja minä saimme meilkein taivutettua työn seuraavaan vaiheeseen mutta tunti loppui ja aloimme siivota. Viikon päästä samaan aikaan emme päässeet kaverini kanssa taivuttamaan kun piti hoitaa muuta käsinukkeen liittyviä asioita. Sen viikon jälkeen pääsimme vihdoin kaverini kanssa tekemään taas taivutusta. Tällä kertaa saimme tehtyä työn loppuun ja sitte alkoi alustan suunnittelu johon laittaisimmme  muovin taivutuksen. Ensimmmäinen yritykseni meni pieleen kun alustasta tuli liian pieni jaa sen jälkeen tuli hyvän kokoinen. Opettaja otti suunnitelmani ja laittoi sen vanerille jonka jälkeen leikkasi siitä alustan muotoisen mutta lopuksi jouduin  vielä itse tekemään vanerista oikean muotoisen jollain leikkuu koneella. Aloimme jäljentää paperille sunniteltua kaavaa vanerille jotta siitä tulisi aika saman näköinen. Minä sain vasta laitettua reunat taivutuksen ympärille liimattua ja muuta en ehtinyt tehdä kun tunti loppui ja aloimme siivota.

Tässä on suunnitelma minkälaisen tein. Kuvassa mittaan neliön ympärysmittaa

Nyt odotan, että muovi lämpenee tarpeeksi jotta voin taivuttaa viimeisen osan kiinni.

Nyt suunnitelmasta tuli hyvän kokoinen.

 

Tässä kuva työstäni vanerilla suunnitelmassa edestäpäin.