Selaat arkistoa kohteelle alkionsiirto.

Yksi pieni <3

21.8.2015 Yleinen

Nyt on haettu yksi pieni ja täydellinen alkio kyytiin. Muiden alkioiden tilanne on seuraava: 1 top-alkio meni pakkaseen, 3 jatkaa viljelyä viikonlopun yli ja jos selviävät niin ne menee myös pakkaseen, 1 alkion viljely lopettiin. Mutta voitteko kuvitella, ensimmäistä kertaa meillä on jotain pakkasessa! Tätä on vielä itekin melko vaikea käsittää. Oli pakko kysyä lääkäriltäkin, että onko se ihan varma, että ne on meidän alkiota, kun ei koskaan oo näin hyvin menny. :) Lääkäri oli kovin luottavainen. Tämä siirretty alkio oli siis top-alkio, mutta vielä parempi mitä viime vuonna siirretty oli.

Biologi kertoi millaisia alkiot olivat ja mitä niille tosiaan tehdään. Hän myös kertoi, että nyt oli tehty PICSI. PICSI:ssä munasolut on hedelmöitetty siis microinjektiolla, eli siittiö on viety suoraan munasoluun ja tuo P-kirjain tuohon perinteisen ICSI:n eteen tarkoittaa sitä, että biologit ovat valinneet myös siittiöistä ne parhaimmat joilla munasolut on hedelmöitetty. Joten tästähän voi tulla vain ja ainoastaan priimaa. ;)

No, nyt sitten jatkan edelleen aamuin illoin Lugesteronia ja Zumenonia. Maanantaina pistän sitten Gonapeptyl-pistoksen ja seuraavan kerran tapaan neulan, kun suuntaan sitten labraan verikokeeseen. Nyt tosiaan lääkäri laittoi lähetteen verikokeeseen (raskaustestiin), mutta voihan se olla että joudun tekeen kotona jo testin ennen tuota verikoetta.

Olo on punktion jäljiltä vielä vähän turvonnut, mutta onneksi alkaa jo helpottaa. Pieni paine alavatsalla muistuttaa kyllä vielä välillä punktiosta, mutta eiköhän tämä tästä ala viikonloppuna jo helpottamaan. Ens viikolla sitten viimeinen lomaviikko ennen koulun alkua, mutta sen aion tiiviisti kuluttaa katsellen yleisurheilun MM-kisoja. :D Mutta nyt sitten peukut ja varpaat pystyyn, että tämä pieni pysyis nyt mukana matkassa sinne toukokuulle saakka. <3

 

Punktion jälkimaininkeja

19.8.2015 Yleinen

Vuorokausi punktiosta ja olo on ihan ok. Pikkusen särkee, mutta sen kanssa onneksi selviää. Koitan vielä jaksaa lepäillä tämän päivän niin jos sitten huomenna ois jo kaikki kivut pois. Nyt kipu ei enää ole pistokohdossa vaan munasarjoissa. Että selvisin jälleen suht helpolla.

No aamulla soittelivat klinikalta. Elikkäs 10 munasolua saatiin ja niistä 9 oli kypsiä. Yhdeksästä kypsästä ICSI:llä hedelmöittyi kuusi. Nyt sitten odotellaan huomiseen onko kaikki kuusi vielä mukana matkassa. Alkionsiirto on sitten perjantaina. Saldo on paras mitä mulla on koskaan ollut, mutta jotenkin fiilikset on edelleen kauheen ristiriitaiset. Tietty oon iloinen, että noin monta hedelmöittyi, mutta koko ajan olen asennoitunu siihen, että perjantaina siirretään yksi ja loput menee taas roskiin.

Nauratti muuten eilen illalla tuo eilinen kirjoitukseni. Taisin olla vielä pikkusen lääkkeissä. :D Mutta eikös se sillon ole todenmukaisesti kirjoitettu. ;) Tästä kohti perjantain alkionsiirtoa ja viimeistä käyntiä psykiatrian polilla.

Punktio vol. 3

18.8.2015 Yleinen

Kirjoittelen tätä ny täältä klinikan toipumishuoneen sängyltä. Eli tämä on ihan tuoretta fiilistä. :) aloitetaan siitä, että fiilikset on nyt ihan hyvät. Punktio on ohi ja selvisin siitä.

Aamulla oli kovin hermostunut ja itku oli kurkussa kun odottelin vuoroani klinikan aulassa. Mutta jännitys helpotti onneksi heti, kun tuttu hoitaja otti minut hoiviinsa. :)  verenpaineen mittausta ja kanyylin asennusta. Verenpaineet nyt huiteli melko korkealla, mutta niin niille käy aina kun jännitän, joten mulle se ei ollut yhtään uutta. Kanyylikin meni helposti. :) hoitava lääkäri kävi moikkaamassa ja siinä vaiheessa omat silmät kostuivat. Jotenkin kohtaaminen oli vaan niin… Herkistävä.  Sitten vessassa käynti ja punktioon.

Sain heti kipulääkettä, joten puudutuksen laitto ei edes tuntunu. (Hyvät lääkkeet).  Lääkkeet meni sen verran päähän, että oli hieman sumea olo. Punktio meni sitten suht kivuttomasti. Ainahan se vähän tuntuu, mutta kyllä sen kestää. Ainut ongelma oli, että vasen munasarjat karkaili neulan edestä, joten hälyttivät toisen lääkärin painamaan mua vatsasta. Näin saatiin kaikki punktoitua. Ajallisesti toimenpide ei kauaa kestänyt. Ja se palaute mitä lääkäreiltä tuli oli ihanaa. ’Sniif’

Sitten toipumaan. Sain heti suoraan suoneen paria kipulääkettä ja sen jälkeen vielä antibioottia. Antibiootti laitettiin kaiken varalta, kun jouduttiin pistämään useamman kerran. Olo on muuten jo ihan hyvä, mutta ne pistokohdat jomotteli tuossa vielä hetki sitten inhottavasti. Nyt nautiskelen pientä välipalaa ja odottelen, että puolisoni tulee hakemaan minut kotiin.

Niin, ja se munasolusaldo. Se oli itselleni suuri yllätys. 10 munasolua saatiin, niiden laadusta ja kypsyydestä en vielä tiedä. Huomenna olen sitten viisaampi sen suhteen. Alkionsiirto menee perjantaille. Siihen asti lekottelen kotona ja huilailen. Fiilikset on nyt ihan hyvät. Kaikki meni paremmin mitä olin kuvitellut. Nyt sitten jännitetään huomiseen niitä uutisia.