Selaat arkistoa kohteelle ala-aste.

Koulut loppuu

8.5.2015 Yleinen

Moiksu taas!

Päätin taas pitkästä aikaa kirjottaa tällasen stoorin.

Eli koulut loppuu 3 viikon päästä, ja mä siirryn sitten seuraavaks yläasteelle. Se jännittää sillain aika paljon. En oikeen tiiä mistä pitäs alottaa ku se on aik laaja juttu siirtyy ala-asteelt yläasteelle. Mä sain ihan justiinsa permanentin, jotta mun hiukset ois paksut sitte siellä juhlissa. Mä rakastan mun hiuksii nyt! Mun ei aluks pitäny saada uutta mekkoo ollenkaa vaa mun oli tarkotus käyttää viime vuoden mekkoo. Mä sain sit kuitenki uuden mekon ja oon siitä iha sika ylpee. Se on sellane mustavalkonen jossa on mustii pilkkui valkosel pohjal, siin on sellanen niskalenkki et siin ei oo olkaimii vaa se menee niskan takaa. Sit siin on musta vyö jossa on aik iso rusetti ja siin on se alaosa musta ja siit tulee kello sit ku pyörii. En viel oikein tiiä et miten mun hiukset laitetaan sinne juhliin, mut kyl ne hiukset siel varmaa aik kauniit on. Kaikki kutoset saa siel ruusun ja sit yleensä koko koulun opet on saattanu laulaa meille jonkun laulun. Sit mä sain tietää yllätyksenä että ku kutosten on ain määrä pitää sellanen jäähyväispuhe siel juhlis nii mut ja yks mun rinnakkaisluokkalainen Viivi pidetään se puhe. Parasta siin on se et me saadaan kehittää se puhe ite. Toivon et me pidettäs se vaa suomeks koska ainaki mä en oo hirveen hyvä lausuun englantii sujuvasti. Täst koulust jää haikee fiilios mut toisaalta on hauska siirtyy toiseen kouluun. ;)

Kesälomal varmaan tulee joku teksti mut en haluu luvata mitää ku viimeks ku lupasin et kerroon lisää hiihtoomast nii en sitte muostanukkaa kirjottaa siitä ja nyt siit on niin paljon aikaa et kokemukset, tuntemukset ja mielikuvat ei oo enää hirveen selkeitä et sori siitä :(  Mut varmaa kirjottelen uudestaa kesälomal ja hehkutan sit enemmän meidän muutosta, mut ei siitä sen enempää ja tää asia on nyt hehkutettu et hyvää kevättä ja kesää. :)

Kirjat vastaan elokuvat

30.3.2015 Yleinen

Pitkään aikaan en ollut kovin kiinnostunut elokuvista. Ihmettelin, että millaisille ihmisille ne on tehty. Varsinkin silloin, kun joskus vuonna 2010 kiinnostuin kirjoista, ajattelin, että ne ovat paljon paljon parempia kuin leffat. Etenkin draamoille olisin sanonut siihen aikaan ehdottomasti EI.

Katselin juuri elokuvan Blues Brothers. Jo pikkupoikana tykkäsin katsella sitä. Isä on kertonut sanoneensa minulle, että siinä on jokin hauska kohta ja katselin sitä sen takia uudestaan monta kertaa löytääkseni sen. Itse muistan, että katselin sitä siksi, että olin kiinnostunut siitä, miten Blues-veljekset yritetään tappaa useasti, mutta selviävät kaikesta. Se oli jotenkin lapsena mielestäni hauskaa.

Netflixin katselun myötä olen kiinnostunut kaikenlaisista elokuvista. Aikaisemmin vain harvat elokuvat olivat minusta kivoja. Tässä parhaita niistä: Back to the Future -trilogia, Inception, Matrix-trilogia, Kaunis mieli, Hots Shots 1 ja 2, Hei, me lennetään, Hei, taas me lennetään, Tahraton mieli, Indiana Jones ja viimeinen ristiretki, Avaruusboltsit, Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?, Alaston ase -sarja ja Spy Hard. Tällä hetkellä ei tule muita mieleen, mutta kyllä niitä varmasti on.

TV-sarjoja olen mielelläni aina katsellut. Simpsonit, Futurama, Salatut elämät, Pasila yms. olivat joskus hyviä. Viime aikoina suosikkini on ollut Stargate-sarja. Mm. Putousta olen myös tarkasti seurannut. Mutta näin muuten katson telkkaria hyvin vähän. Melkein pelkästään DVD:itä katselen.

Kirjoista taas ei monet erotu joukosta parempina muita. Ready Player One ja Dan Brownin kirjat ovat kuitenkin tosi hyviä. (Lapsena paras oli Pikku prinssi, jonka luin useasti ja josta pidin esitelmän ala-asteella. Kaikki onneksi tuntuivat pitävän esityksestäni.) Olen lukenut paljon tietokirjoja, mutta en jaksa muistaa, mitkä ovat olleet niistä parhaita. Kaikki tietysti omalla tavallaan hyödyllisiä, koska ne sivistävät ja kehittävät.

Lukiessa saa kulkea omaa tahtiaan ja kuvitella itse ison osan asioista. Kirjat myös kestävät pitempään ja ovat yksityiskohtaisempia. Elokuvissa taas ei tarvitse olla niin tarkkana. Ja saa nähdä kuvaa ja kuulla ääntä.

Eli kirjat eivät korvaa elokuvia eivätkä elokuvat kirjoa. Molemmat ovat mukavia harrastuksia! Jos joku tarjoaisi minulle kirjaa tai elokuvaa, en ole ihan varma kumman ottaisin. Vähän aikaa sitten olisin ilman muuta vastannut, että kirjan, mutta kyllä ne elokuvatkin on hyviä. Joten riippuu kirjasta ja elokuvasta. Kirjat tosin ovat usein arvokkaampia!

Mutta nyt kun sain tämän Blues Brothers -elokuvan katsottua, taidan taas siirtyä kirjan pariin! :)