Selaat arkistoa kohteelle 400km.

Lähtöä ennen – 420 km

1.7.2015 Maantiepyöräily

Startti vasta klo 18, joten olisi aikaa hyvin reissu valmistella. Valitsin jo pienemmän Carradicen takalaukun, mutta ei siihen mahtunut, kuin sadevaatteet. Sitten mukaan tulee Apiduran runkolaukko ja tankolaukku. Mutta, kun silti tuntuu eväät jäävän pois, niin taidan vaihtaa isompaan takalaukkuun. Varavalot, virtalähteet, kaapelit ym. nykyajan jutut vievät yllättävän paljon tilaa ja painavat paljon. Lisäksi mukana roikkuu korjausvälineitä, varaulkorengas ja – sisärenkaita. En kyllä renkaan vaihtoa enempää kykene kenttäolosuhteissa korjaamaan.

Uutta on neljän vesipullon kokeilu. Yhdellä pullolla (litra) periaatteessa ajaa kolmisen tuntia, mutta helteellä tunnin. Sellainen ”sääntö” näissä ajoissa on, että aina on lähes täysi varustus mukana, vaikka sää tai pituus ei sitä edellyttäisi.

Sääennuste lupaa parasta mahdollista keliä. Saa nähdä mitkä ovat tunnelmat huomenna. Voi Nurmeksen mäet hieman vituttaa ;)

Seuraava ajo eli jopa huomenna

30.6.2015 Maantiepyöräily, Pitkänmatkanpyöräily

Turussa riehumassa olin viikonlopun ja siitä synninpäästöä hakemaan huomenna. Pielisen kierto on ohjelmassa. Kuopio-Joensuu-Lieksa-Nurmes-Kuopio. Sellainen 420km ja ilman kuntoa. Pitäisi mennä ns. vanhoilla pohjilla. Illalla lähtö klo18. Tuusniemessä pysähdys, jos TB vielä auki. Sitten Ylämyllyn Shell, koska Marjalan ABC menee kiinni jo 24. Sitten Lieksaan aamukuudeksi jne.

Mukaan on naisvahvistus lähdössä, mutta hän on niin ketteräjalkainen, että etukäteen jo hirvittää.

Reitti on tuttu ja olen sen aina samalla aikataululla ajanut. Joensuussa suunnistamisenkin pitäisi jo onnistua. Nurmeksen jälkeen pääsee itku, kun ”mäet” alkavat, muuten ok-reitti. 23h tavoite. Sään ainakin pitäisi olla paras mahdollinen.

Testaan varusteita ja mitä mukaan otan PBP:tä varten. Siitä sitten ajon jälkeen enemmän.