Selaat arkistoa kohteelle 12askelta.

1/12 askelta onneen

27.8.2014 Yleinen

1. Kiitollisuuden ilmaiseminen

Löysin siis aivan vanhaa kunnon googlea käyttämällä ”12 askelta onneen”-listan. Ajattelin käydä kaikki askeleet lävitse ja katsoa tekeekö se minua yhtään onnellisemmaksi. Tällä hetkellä epäilen kovinkin vahvasti moista. Mutta kaikkea kannattaa kokeilla.

Asioita joista saan olla kiitollinen:

-Minulla on ihania ystäviä, ainakin suurin osa. (Tästähän saisi oikein oman pohdinnan aikaan, että miksi vain suurin osa. Olisinko onnellisempi, jos heivaisin elämästäni pois ihmiset, jotka eivät tuo elämääni oikeastaan mitään hyvää)

-Minulla on maailman ihanin ja suloisin koira.

-Saan olla myös kiitollinen ihanista kummilapsistani ja siitä, että saan läheltä katsoa heidän kasvamistaan ja uusien asioiden oppimista.

-Kaikista elämän aallokoista huolimatta olen vielä tässä, elän ja hengitän.

 

Tulipas lyhyt lista, olenko oikeasti näin kiittämätön, vai eikö elämässäni oikeasti ole mitään muuta, mistä olla kiitollinen. Saisin huomattavasti mittavamman listan aikaan niistä asioista, joista ei kannata olla kiitollinen. Mene ja tiedä.

Toki olen siis kiitollinen asioista päivittäin. Muistan kiittää kohteliaasti, kun joku tuntematon avaa minulle oven, kun taistelen kädet täynnä kauppakasseja oven luona. Tai, kun autostani loppuu öljy ja tuntematon herrasmies (Yleensä n. 60-vuotias mies) tulee hieman naureskellen auttamaan minua, kun yritän epätoivoisesti miettiä mihinköhän koloon sitä mahdollisesti lisätään. Toki arjen pikkuasioista olen kiitollinen, mutta lisääkö esimerkiksi yllämainitut esimerkit onnellisuuttani? En usko. Ehkä jollakin tavalla.

Jos toiselta kantilta alkaa miettimään, niin löytyy varmasti ihmisiä, kellä ei ole tätäkään vähää elämässään. Joten kyllä, saan olla kiitollinen ja onnellinenkin varmasti pitäisi olla. Jotain tästä elämästä silti puuttuu.

 

Ja näin loppuun ilmaisen jalon pyyntöni, jotta saisin tietää lukeeko tätä mahdollisesti kukaan, voisitteko kommentoida jotakin pientä edes. Olisin erittäin kiitollinen :)